- Reaksiyon puanı
- 275
Birkaç arkadaşımla buluşacağım ve geç kalmak üzereyim... Bulduğum ilk taksiyi çevirdim... Şoför iri yarı, yağlı biri ve cep telefonuyla pervasız konuşuyor... Öyle neşeli, şen, şakrak ve seri konuşuyor ki, güç bela gideceğim yeri söyleyebiliyorum... Konuşmalarını duyunca, 'bunca taksi arasında bunu nasıl buldum' diyorum kendi kendime... Yazılarımın edebine, düzeyine uymasa da söylediklerini utana-sıkıla buraya yazmak zorundayım... Yoksa bu yazıyı kaleme almanın anlamı kalmayacak... O konuşurken utanç, öfke, acıma, bağrıma giren sıkıntı... Hepsi birbirine karıştı... Kendisi gibi alemci arkadaşlarıyla akşam organizasyonu yapıyorlar... Ustaca... İşte hayasızca ettiği laflardan aklımda kalanlar... Tekrar ve defalarca özür dileyerek... 'Tamam ben kadınları ayarladım...' 'Yok yav... Rus bunlar... Laleli'den kaptım... ha, ha, ha...' 'Siz içki işini hallettiniz mi...' '...ulan hepsini ben mi halledicem şerefsiz... ha, ha, ha...' 'Ben benim hatuna bir yalan uydurdum...siz başınızın çaresine bakın...' Ardından bir iğrenç, yılışık gülüş daha... Boncuk boncuk ter alnımda... Gideceğim yer yakın olmasına rağmen yol bitmek bilmiyor... Beş-on dakikalık mesafe uzadıkça uzuyor sanki... Neyse ki varacağım yere yaklaştığımızda telefon görüşmesi sona erdi... Bana dönüp, 'Kusura bakma, alem yapacaz da...' dedi. Ama, 'ben ne zamparayım' gördün mü övünmesiyle (!) Sonra da ekledi... Yine sırıtarak... 'Hanım duysa yuvamı yapar...' Hiç ciddiyetimi bozmadım ve yaptığının günah, eşine karşı da çok büyük bir hıyanet olduğunu ifade eden gözlerle baktım... Anlamadı tabi... İneceğim yere varmama 30 saniye var veya yok... Bir şey söylemeliyim dedim... Ve gülüşü yüzündeyken de söyledim... 'Müsade ederseniz size bir tavsiyem var...' - Tabi, dedi... 'Bu akşam yapacağınız işi Allahü tealanın görmediği bir yerde yapın...' ... Gülüşü buz tuttu yüzünde... Rengi kaçtı... Ekledim... 'Tabi bulabilirseniz...' Arabadan inerken... Gitmiş, çökmüş ses tonuyla... 'Doğru söylüyorsun...' diyebildi...
Güzel Bir Hikaye Okumanızı Tavsiye Ederim :flowers:
Güzel Bir Hikaye Okumanızı Tavsiye Ederim :flowers: