Goole sıralaması için hız trick. Yeni buldum, sıcağı sıcağına sizlerle.

Bu konuyu okuyanlar

ercanacar

Asistan
Katılım
11 Eylül 2006
Mesajlar
101
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
ilk buraya yazıyorum. bu konunun howto sunu ise kendi sitemde yazdım daha detaylı incelemek isteyen olursa diye: Google sıralaması için hız trick nasıl yapılır? - NasiLL.com
yine NasiLL.com bunun canlı örneği olarak kabul edilebilir. Aşağıda vereceğim kodların bulunduğunu ve güzel de çalıştığını bu işi bilenler hemen açıp bakıp test edip görebileceklerdir.
Hemen konuya giriyorum.
Google biliyorsunuz siteleri hız gruplarına ayırdı. Yavaşlar orta hızlılar ve hızlı olanlar diye, özellikle yavaş grubun içinde debelenip duran malesef çok site sahibi var bunu zaten onların çabalarından da görüyorum. Fakat sayfalarının hızlarından haberi yok bazılarının buraya bir göz gezdirmelerinde fayda var.

Benim hikayem google'ın kendi ürünü olan Sayfaların hız indexini hesaplayan motor ile yine google'ın kendi ürünü olan ADSENSE'in çakışmaları. PageSpeed ingishts, Google Adsense'i sayfamdan kaldırmamı tavsiye ediyor ve beni fena halde sinirlendirip sitemi Sarı alanın dışına çıkarmıyordu.
Hatta mobilde ise Kırmızı en yavaş alana sokuyordu, Kırmızı alandan kaçmalısınız! Sitelerinizi kırmızı alandan çıkarın! Bu yazının ana konusu da budur. Ve vereceğim trick siteniz çok hantalsa sizi yeşil yapamasa bile kırmızıdan çıkaracaktır.

Google arama konsolum alarm vermiş ve 145 sayfanın tamamı google hız kriterlerinin altında kaldı diye işaretlenmişlerdi bile. zaten kaç sayfa kaldı geriye ki?
Adsens'i Analytics i kaldırıyorum oh mis sayfa uçuyor, koyuyorum sayfa kırmızı alanda! Para mı Şöhret mi :)
yazımda da belirttiğim async, defer, head den al başka yere koy, onu al sayfa yüklendikten sonra yükle felan denemediğim şey kalmadı.
Ancak sonra aklıma bir fikir geldi Manual olarak Adsens'i ve lazımsa diğerlerini geç yüklemek. Site bi açılsındı abi.
Buraya kadar canı sıkılanlar için hemen kodu yapıştırıyorum: (kodun script başlıklarını yapıştıramadım bloklanıyor cloudflare koruması tarafından tamamını görmek isterseniz linkten alın lütfen.

................
window.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){

window.setTimeout(function(){
var adsense = document.createElement('script');
adsense.type = 'text/javascript';
adsense.src = "https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";
adsense.async="async";
adsense.defer="defer";
var att = document.createAttribute("data-ad-client");
att.value = "ca-pub-BURAYA SİZİN ADSENSE KODUNUZU YAZIN" ;
adsense.setAttributeNode(att);
var head = document.getElementsByTagName('head')[0];
head.appendChild(adsense);

//VARSA BAŞKA YÜKLEMELERİ YAVAŞLATAN REKLAM POPUP VS. VS. BURAYA YAZIP 3SN. SONRA ÇAĞIRIN!

}, 3000);

}, false);
.....................

Okumasını bilenler durumu anladılar ancak özellikle konunun uzağında olanlar için detaylı anlatıyorum.
Bu kod ile adsense, tüm sayfa yüklendikten sonra 3sn. de üzerine beklenip öyle yükleniyor ve reklamlar 3sn. sonra gözükmeye başlıyorlar. (Siz kendi optimizasyonunuzu yapın, ancak çok fazla küçültürseniz PageSpeed insighter onu yüklemeye çalışıp sayfayı yavaş sanacaktır, 1sn de bu kod trick yapmayacaktır.)

Bu bulduğum TRICK'i kullanmak için. Yine patenti bende :) başaranlar için teşekkür ve link beklerim.

Sitenizde nereye ADSENSE koyduysanız kaldırıyorsunuz tümünü, plugin varsa plugini felan. Adsens'i biz kendimiz yükleyeceğiz.
Bu kodu ister biliyorsanız sitenizin HEAD ine yazıyorsunuz içindeki yazıları okuyorsunuz sanırım oraya kendi reklam kodunuzu yazmayı unutmayın! ve açıklama yazdığım yere isterseniz sitenize yük olan başka scriptleri de taşıyabilirsiniz. Maksat alayını sonradan yükleyip siteyi uçurmak. Tabi ana işleve sahip scriptlere bunu yapamazsınız! Ona dikkat edin, atıyorum Jquery lazım sayfanız içinde veya Bootstrap lazım, onları böyle yükleyemezsiniz.
Neyse bilenler direk yazabilirler.

Bilmeyenler ise yüzlece wordpress eklentisi var head body vs. kısımlarına kod yazmanızı sağlayan onlardan birini kurup Head içine bunu yazsınlar. ben örnek Head & Footer Code bunu gördüm mesela arayınca, fazla abartı eklenti kullanmayın onlar da siteyi yavaşlatır. basitçe işinizi görsün.

Bu eklentiyi kurup içinden head kısmına bu kodu yapıştırıyorlar ve düzenliyorlar tekrar söylüyorum unutmayın kendi kodunuzu ve özelleştirmenizi. Sonra siteniz adsens olmaksızın açılıp onu 3sn. sonra yüklüyor olacak.
head-code-insert-e1593555923457.png

Ve mutlu son sitenizin veya sayfalarınız 90'ın üzerinde not aldığını görün hatta 100 olabilir, çünkü benim hostingim yavaş biraz 96 alıyorum.
işte kanıtı:
pagespeedinsights-desktop1-1030x559.png
 

023

Müdavim
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
3,968
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,608
Puanları
113
Yaş
15
Kaliteli ve Mantıklı Tırik, Teşekkürler.
 
Üst