Google'ın Oyun Platformu Stadia Hakkında Her Şey

Bu konuyu okuyanlar

FlickersLears

Öğrenci
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
69181

Teknoloji konusunda çığır açan ünlü teknoloji şirketi Google'ın birkaç gün önce tanıttığı Stadia nedir ne değildir bu yazımda bu konuya değineceğim.
Stadia bir yazılım değil de oyun oynama platformudur. İnternetiniz olduğu sürece her cihazdan oyun oynamanıza izin veren bu sistemin nasıl çalıştığı aslında oldukça basit. Sizin oynamak istediğiniz oyunları Google kendi bilgisayarlarından son performansda çalıştırıp size internet üzerinden sunar. Bu sayede internete bağlanan telefon tablet bilgisayar hatta akıllı televizyondan bile oyun oynayabiliriz. Eğer Netflix kullanıyorsanız mantığını bilirsiniz. Aynı mantıkda tek fark istediğiniz oyunu yükleme veya ping derdi olmadan tek tıklamayla oynayabilirsiniz. Eskiden tarayıcı üzerinden oynadığımız basit flash oyunlarının yerini son kalitede büyük oyunlar alacağı kesin.

Stadia üzerinden oyunları 4K 60 FPS gibi değerde oynayabileceğiz. Bunun yanında Google ileriki dönemlerde 8K gibi bir çözünürlük sunabileceğini de belirtti.
Stadia sadece oyun oynama değil oyunların pazarlanmasında da büyük rol oynayacak. Örneğin Youtube'da gezinirken çıkmasını beklediğiniz bir oyunun fragmanını gördünüz. İzledikden sonra video'nun aşağısında "Şimdi Oyna" seçeneği çıkacak ve oyunun belli bir kısmını hemen deneyimleyebileceksiniz.


69182

Artı olarak Stadia için çalışacak bir gamepad'de kullanıcıya sunulacak. Mobil cihazlardan veya akıllı televizyonlarda kullanılması için geliştirilen bu gamepad'in patenti Google tarafından uzun zaman önce alınarak Stadia'nın ilk mesajları verilmişti.

Peki bu sistemin fiyatlandırılması nasıl olacak?

Başta dediğim gibi Netflix mantığı burada da kendini gösteriyor. Aylık ücretlerle oyunculara hizmet vermesi beklenen bu sistem ülkelerin yerli para birimi üzerinden işlem görmesi tahmin ediliyor. Örneğin ABD'de bu servis 25 Dolar olursa Türkiye'de de 25 TL olur.

Asıl mesele Ülkemizin İnternet Altyapısı Stadia'nın Gereksinimlerini Karşılayabilecek Mi?

Şu anlık sadece bazı ülkelerde açılışını yapacak olan Stadia gerçekten iyi seviyede iyi bir internet bağlantısı istemesi normal. ABD, Kanada ve diğer Avrupa ülkelerinin internet altyapısı konusunda gelişmiş olmasının getirisiyle Stadia haliyle ilk buralarda kullanıma sunulacak. Ülkemiz için bu bir sorun mu derseniz maalesef evet. İnternet hız konusunda Türkiye listelerin sonunda yer aldığı için belki Stadia platforumuna en sonlarda biz erişebileceğiz.

69183

Google bunların yanında oyun sektörüne bağlı bütün şirketlerinde gelişmesinin önüne taş koydu gibi. Zira artık oyunları son performansda oynayabilmek için büyük paralarla topladığımız bilgisayarlara ihtiyacımız olmayacak. Sadece bu değil mobil oyun dünyasına da büyük bir darbe yapan Google yaptığı Stadia hamlesiyle mobil oyun anlayışını tümüyle değiştirecek. Teknoloji devi Google'ın yaptığı bu yenilik kolay kolay gündemden düşmeyeceğe benziyor. Bakalım gelecek zamanlarda oyun sektörünü etkileyecek göreceğiz.

Kaynak:Google'ın Oyun Platformu Stadia Hakkında Her Şey
 

hasaninal

Öğrenci
Katılım
19 Nisan 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
32
Herkesin Aklında Soru İşaretleri var. Bu Sistemde Önemli Olan Oyunculara Anında Görüntü ve Ses Aktarımını Başarabilecekler mi veya Kontrol Sistemlerinde karakter yönlendirmesinde gecikmeler olma ihtimalini bile düşünüyorum. Bir Sistem Düşünün size %100 Performans verecek mi? Günümüz Teknolojilerinde Saldırı Kavramı ve Kitle Saldırılar Çok Fazla iken Kullanıcıları Mağdur etme olasılığı yükseliyor. Benim Görüşüm
 
Üst