Google'dan Youtube'den Mp3 İndirenlere Büyük Darbe

ertem_crazy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google'ın yakın zamanda Youtube-Mp3 severlerine uyarıda bulunmuştu.Bu uyarıdan ilk başta www.youtube-mp3.org en son nasibini alan ise http://indir-mp3.net isimli youtube arama motoruyla bağlantılı site oldu.

Aradığınız şarkıları youtube sonuçlarına göre bulan ve istediğiniz videoları anında mp3'e çeviren bu sitede Google'ın kıskacı altına girdi.
Gönderilen uyarıda yayıncının telif hakkı ihlali dolayısıyla google bünyesinden silineceği tebliğ edilen bu sitede tarihe karışacakmış gibi duruyor.

fb58k.jpg

Muyap'ın baskılarından dolayı Google'ın mp3 dönüştürme sitelerine uyarıda bulunduğu ortaya çıkıyor. En son TİB tarafından kapatılan Google'ın sahibi olduğu Youtube ise her dinlenen mp3'e para ödediği biliniyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Herşey iyi güzel de, ben arada video indiyorum.
Genelde yabancı, eski müziklerin videoları.
Ardından gerekirse bir dönüştürücü ile MP3'e çeviriyorum.
Değinilen mantığa göre benimki de suç öyleyse.

Benim anlamadığım, videoların yüklemensinden sorumlu web sitesi/siteleri zaten telif hakkı suçu işlemiyor mu?
Yüklenecek videolar, tanıtım amaçlı yani demo olsa eyvallah.
Hani film fragmanı gibi, kısa bir bölüm içerse demek istiyorum.
Sen komple web sitene yüklet ve barındır, bu zaten yasal suç olmuyor mu?
Madem bu komple video ve müzik klipleri indirilce suç, o zaman barındırıranlara neden dava açılmıyor.
Hukukta tavşan kaç, tazı tut gibi bir tez olabilir mi?
Veya kimileri ayrıcalık sahibi olarak cezai yaptırımlardan pay almadan yasa dışı işlemlerini sürdürebilirler mi?
Bu ne aptalca bir mantık?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eklentiler de bu işi görüyor. Müyap çırpınıp dursun öyle.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Aynen tamamen saçmalik adam video indirip yine mp üç yapabilir madem hak sahipleri hakkını arıyor o zaman tüm müzik kliplerini sildirip sadece tanıtım amaçlı demolarını yüklesinler yoksa ot tan b..tan şeylerle telif hakları korunmaz.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Şu MP3 olayı olmasa hangi sanatçı ne kadar tanınır acaba.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Cehennemin dibi. Bu kadar malca hareket edebilir kocaman kocaman kurumlar.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Aynen tamamen saçmalik adam video indirip yine mp üç yapabilir madem hak sahipleri hakkını arıyor o zaman tüm müzik kliplerini sildirip sadece tanıtım amaçlı demolarını yüklesinler yoksa ot tan b..tan şeylerle telif hakları korunmaz.
ben senin dediğinden yapıyorum:D mp3 e çevirmek kadar kolay ne var

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
youtube dan video indirme yasal değil bildiğim kadarıyla. Bir dünya madde var şu yasak bu yasak diye.

o zaman siteye yüklemeyin kardeşim.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O değlide MuYap a gıcık olduğum kadar hiç bir şeye gıcık olmuyorum.
Youtube da kanalı var public video paylaşıyor.
Ben youtube olsam, direk kanalı kapatırım. İnat değil mi?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Muyap youtube üzerinde kanalı var oradan para kazanıyor ama vergi ödemiyor o ne olacak peki.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Muyap'ı şikayet mi?? etsek netsek :P Nasıl olsa onlarda suç işliyor :hammer:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=143259]ertem_crazy[/MENTION] haberin bir kaynağı var mıdır?
Eğer kaynak sizseniz isminizi belirtmeyi ihmal etmeyin.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Eğer bu tür yasal olmayan paylaşımlar Youtube'da yer alıp, paylaşım yasal olarak addediliyorsa, bir müzik parçası yapalım.
Üçüncü bir şahıs çaktırmadan video'ya çeksin. Youtube'a yüklesin.
Biz de telif hakkı olan bu eserimizin orada ne aradığını Uluslararası bir dava açarak ve tazminat isteyerek You Tube'a soralım.
Bedavadan tazminatımızı alalım.
Bu akıl mı yani?

Eğer tüm videoları Youtube sadece izlensin ama indirilmesin diyerek barındırıyorsa, indirilmelerini engellesin.

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
toplu olarak şikayet etsek var ya şu şirketleri müyap..youtube vs zarar'a sokarız..eminim bir çoğu vergi ödemiyordur..telif hakkıymış..nette full olarak kurulan ve kullanılan herşey telif hakkına girer video sitelerine konular full videolar..diziler..filmler..vs..mp3 indirmeyi korsanı engelleyemedikleri gibi engelleyemezler..neden dersen siteleri istediğin kadar yasakla mp3 olarak indirmek için kurulan eklentiler var 100lerce onları nasıl yok edeceksin..tamam onuda engelle adam internet download managerle video olarak indirir..format factory veya benzeri yazılımla mp3 çevirir..tamam video indirmeyide engelle piyasada 10larca mp3 indirme yazılımı var..istediğiniz kadar engelleyin illaki alternatifi çıkacaktır..bunun sonunu getirmek için ancak interneti yok etmelisiniz..;) internet diye birşey olmamalı yani..

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben rap dinliyorum ve malesef Türkiye'de rap internetten yürüyor zaten Cd çıkaranları alıyoruzda genel olarak youtube bu suç mu adam zaten şarkısını youtube da tanıtıyor.

wizard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok abuk subuk birşey bence. Tamam bir kişinin emeğini çalmak köt​üdür ama örneğin Ajdar gibi sanatçılar 2 tık tık yapıyolar,adını şarkı koyup yüzlerce liraya satıyorlar. Sanatçılar zaten para basıyor, izin versinlerde azcık yoğurdun kaymağını yiyelim :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok kolaymışşş :thumbup1: beyendim...........:clap:yuhuuuuubybi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu mp3 e çevirmenin en iyi yolu nedir öğretin bi zahmet.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben 4k video dowlander kullanıyom eyer indirirken yakalanırsam bana bir şucu var mı ben para cezası falan yermiyim