Google Vids Artık Herkesin Erişimine Açık

Sefa Göregen

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
81
Google Vids Artık Herkesin Erişimine Açık: Yapay Zekâ Destekli Video Düzenleme Ücretsiz Denenebiliyor
Google, video düzenleme alanında yapay zekâya dayalı çözümlerini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Google Vids, artık sadece Workspace kullanıcılarına değil, tüm kullanıcılara açık hale geldi. Üstelik temel sürüm ücretsiz olarak denenebiliyor.

Google Vids, sunum ve tanıtım videolarını hızlıca hazırlamak isteyenler için geliştirilen bir yapay zekâ destekli video düzenleme aracı. Kullanıcılar, metin girerek sahne önerileri alabiliyor, stok görseller ve müziklerle storyboard oluşturabiliyor. google-vids.webp
Yeni sürümde öne çıkan özellikler:
  • 12 hazır avatar ile metin seslendirme
  • Görselden 8 saniyelik video üretme
  • Kişisel video kayıtlarında duraklama ve dolgu ifadeleri temizleme
  • Kolay ekran paylaşımı ve teleprompter desteği
  • Yüksek kaliteli telifsiz medya içerikleriyle zenginleştirme
Görselden video üretme ve yapay zekâ avatarları gibi bazı gelişmiş özellikler şimdilik ücretsiz sürümde yer almıyor.

Google’a göre Vids, özellikle:
  • Ürün tanıtımı
  • Eğitim içerikleri
  • Destek videoları hazırlayan ekipler için büyük kolaylık sağlıyor. Yapay zekâ sayesinde video üretim süresi kısalıyor, içerik kalitesi artıyor.
Google Vids, teknik bilgiye ihtiyaç duymadan profesyonel görünümlü videolar hazırlamak isteyen herkes için güçlü bir alternatif. Adobe Premiere gibi geleneksel araçlara kıyasla daha hızlı ve sezgisel bir deneyim sunuyor.