Google, ÖSYM'nin başını ağrıtacak!

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia yüzünden gündeme gelen ÖSYM'nin başı daha çok ağrıyacak gibi görünüyor. Çünkü Chrome'daki bir özellik puanların değiştirilmesine imkan tanıyor.

222020120426120630736.jpg


YGS sonuçlarının açıklanmasından sonraya ortaya atılan ‘Bir günde puanım 100 puan birden düştü’ iddialarına ÖSYM’den yalanlama gelirken, ÖSYM’nin sonuç açıklama sayfasında yapılacak ufak bir işlem bu tarz iddiaların ortaya atılmasına aracı oluyor.

Şırnak Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Abdulhaluk Cin 19 Nisan’da açıklanan Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı sonuçlarının ardından, YGS -3 puan türünde 334 puan aldığını, ancak bir gün sonra puanına tekrardan baktığında puanının 100 puan birden düşerek 234 puana indiğini iddia etmiş bunun üzerine ÖSYM ise adayın iddia ettiği hususun asılsız olduğu belirtilerek, ''Adayların sonuç bilgilerinde herhangi bir değişiklik asla söz konusu olmamıştır'' ifadeleri kullanmıştı. Bu olay karşılıklı hukuk zemininde aydınlığa kavuşa dururken bizde Haber7.com olarak bu olayın nasıl gerçekleşebileceğini araştırdık ve ortaya çok çarpıcı tespitler çıktı.

İnternet tarayıcısı Google Chrome ÖSYM'nin başını daha çok ağrıtacak gibi görünüyor. Çünkü Chrome'da yer alan bir özellik sayesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav sonuç açıklama sistemi üzerinde yapılan ufak tefek bir iki işlem ile sınava giren adayın puanın değiştirilmesi mümkün. Üstelik bu işlemi yapmak için ne WEB Master olmaya ne de profesyonel bilgisayar kullanıcısı olmaya gerek var…'Giriş' diye tabir edilen internet bilgisi ile sizde YGS ve LYS’den aldığınız puanı sistem üzerinde değiştirebilir ve yakınlarınızı yazdığınız puanı aldığınıza ikna edebilirsiniz. Ama daha ileri gidemezsiniz çünkü sistemde sadece ekran görüntüsünü değiştirebilir, ancak aldığınız gerçek puan üzerinde hiçbir şekilde oynama yapamazsınız.
İşlem 3 basit aşamadan oluşuyor. Öncelikle bilgisayarınızda internet tarayıcısı olarak Google Chrome’un yüklü olması gerekiyor. Çünkü internet tarayıcılarından Explorer, Mozilla ve Safari’de işlemin değiştirilmesine imkan tanıyan özellik bulunmuyor.


Daha sonrasında Google Chrome üzerinden ÖSYM’nin sonuç açıklama sayfasına girerek ilk olarak hangi puanın değişmesini istiyorsanız o puanın üstünde mousenuz ile sağ tıklayıp açılan alandaki öğeyi denetle seçeneğini tıklıyorsunuz, ikinci olarak açılan denetim panelinden puanın üstüne gelip sağ tıklayıp edit text diyorsunuz ve buraya istediğiniz puanı yazıyorsunuz, üçüncü ve son olarak puanı yazdıktan sonra klavyenizdeki enter tuşuna basıp işlemi sonlandırıyorsunuz. Hayırlı olsun, puanınız sadece görsel olarak değişti...


Kaynak
 

Webkurum

Müdavim
Katılım
23 Nisan 2012
Mesajlar
1,819
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Bunu bilmeyenin oldugunu sanmiyorum. Bunu e okul . Oss sistemi . Arac sinav sonucu ve bankacilik islemlerinde bile gorunuste degistirebilirsiniz.
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
görsel olarak değişmesi hiçbir şey ifade etmez , sorun yok.
 

__kadıköyRAP__

Müdavim
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
mozilla + firebug ile de oluyor

da çok saçma birşey bu kendilerini kandırırlar sadece ne olacak başka
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Osym bunun için google dava açabilir mi?? :)
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
düşündüm de , aslında 1 nisanda olsaydı iyiydi. :devil:
 

Uranos

Müdavim
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
3,845
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
Çocuklar ögrenmesin bu yöntemi e okulda tüm kırıkları geçer not yapıp velileri kandırabilirler takii karne zamanı gelene kadar:) :)
 
Üst