Google mühendisi Microsoft'un açıklarını ifşa ediyor

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Google mühendisi Microsoft'un açıklarını ifşa ediyor

Google için çalışan bir mühendisin Internet Explorer tarayıcı programındaki bir hatayı açığa vurmasının, bilgisayar korsanlarının işine yaradığı belirtiliyor.

130425105139_hackers_304x171_getty.jpg

Microsoft'un internet sitesindeki açıklamada, korsanların son saldırılarıyla ilgili bültene yer verildi.
Söz konusu saldırılar, Google mühendisi Tavis Ormandy'nin Mayıs ayında ortaya çıkardığı açıklardan kaynaklanıyor.
Ormandy, bu hataları önce Microsof yetkililerine bildirmeden 'Full Disclosure' internet sitesinde açığa vurarak adeta korsanlara davetiye çıkarmış oldu.
Mühendis ayrıca, Windows 7 ve Windows 8 ürünlerinin hassas noktalarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Microsoft'un açıklamasına göre, korsanlar bu açık noktalardan faydalanarak, kullanıcının yetkilerini edinerek, masaüstü bilgisayarların ayarlarıyla oynayabilir.
Ormandy ise yazılım devini, açıkları bulmakla uğraşan araştırmacılara "düşmanca" davranmakla suçluyor.
Mühendis, 2010 yılında da 'Windows XP' ile ilgili bir hatayı, Microsoft'a bilgi verdikten yalnızca 5 gün sonra ifşa etmişti.

Güvenlik firması Sophos'un eski çalışanlarından bağımsız analizci Graham Cluley, bu hareketin "bir Google çalışanı için sorumluca bir davranış olup olmadığının merak edildiğini" söylüyor.
Cluley, bu tür hataların, ilgili kodlar internette yayımlanmadan önce "kapalı kapılar ardında" düzeltilmesi gerektiğini belirtiyor.

kaynak

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İyide hata düzeltildikten sonra basına duyursa millet nerden bilicek doğru söyleyip söylemediğini

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ama yani Microsoft haklı illa her defasında neden böyle birşey yapıyor ki,güvenlik açığını belli bir sitede neden paylaşıyor her defasında?,bak daha geçenlerde Androide 4 yıllık bir açık varmış yeni farketmişler ,bence ayıp ediyor Google Mühendisi.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
o 4 yıllık açık denilen şey doğru düzgün birşey değil de, ben olsam ben de aynısını yapardım bayağı da zevk alırdım bundan madem kodlar kapalı bu adamlar bu açıkları buluyorsa sorun microsoftun ta kendisindedir.Seneler geçmiş hala bir yığın açık ile uğraşan microsoftun karizmasını çizmek hem microsoft ders alırsa onlar için iyi hem bizim için iyi bir haberdir.varsın millet bu açıklardan yararlansın bunun en büyük suçlusu microsoft yani bu hataları bulan değil yapanlardır.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adam gibi sistem yapmazsan Adamlar böyle rezil deep ışte Gerçi google firmasının Android faciasını ayrı kulvarda tartışmak gerek apk ların 24 bilgilerimizi asırdıgi kısmı