Google mahremiyet konusunda felaket!

Bu konuyu okuyanlar

El Padrino

Müdavim
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
İnternretin en çok kullanılan hizmetlerinin arkasındaki isim Google, yabancı kuruluşların yaptığı araştırmalarda endişe verici bir güce sahip olmakla suçlanıyor.

İnternet devi Google'ın başı 'özel hayata saygısızlık' suçlamalarıyla dertte. ABD'liler, firmanın Street View hizmetinin neredeyse evlerinin içini görüntülediğinden şikâyetçi olurken, Britanyalı gözlem örgütü Privacy International, Google'ın kullanıcıların mahremiyetine saygısı açısından internetin başlıca siteleri arasında en kötü durumda olduğunu açıkladı.

Privacy International'ın raporunda, Google'ın müsterilerinin kayıtlarını sürekli kontrol ettiği ve 'kişinin mahremiyetine karşı düşmanca bir tutum sergilediği' belirtildi. Raporda, aralarında Yahoo Inc., Microsoft Corp. ve AOL gibi şirketlerin olduğu 22 internet şirketinin hiçbirinin Google kadar 'kullanıcı mahremiyetini tehdit etmediği' söylendi. Google yetkilisi Nicole Wong ise "Hizmetlerimizle ilgili yanlış bilgiler ve yanlış anlaşılmalarla dolu rapordan dolayı büyük üzüntü duyduk" dedi. ABD ve Britanya'daki profesörlerin yardımıyla altı ayda hazırlanan raporda, hiçbir internet sitesinin tam olarak kullanıcının mahremiyetine saygı göstermediği, ancak BBC, eBay Inc, Last.fm, LiveJournal.com ve Wikipedia'nın daha dikkatli davrandığı açıklandı.

ABD'li apartman yöneticisi Mary Kalin-Casey, Google'ın yeni harita hizmeti Street View'e adresini girince karşısına kedileri Monty'nin evin penceresinin dışında oturan görüntüsü çıkmış. Casey, "Kamu alanlarını görüntülemekle insanları gözetlemek arasında sınır çizmek gerekiyor. Yakında, kitaplığımdaki kitapları göreceğim" diyor.

İnsanlar, ABD'de San Francisco, New York, Las Vegas, Miami ve Denver'daki sokakların panaromik görüntülerini sunan Street View'den memnun değil. Google yetkilileri ise, kişilerin mahremiyet haklarına saygı gösterdiklerini söylüyor. Street View ile elde edilen fotoğraflar internette dolaşıyor. San Francisco'da bir adam bir striptiz kulübünden çıkarken görüntülendi. Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen birinin sigara içerken yakalandığı fotoğraf ve Berkeley'de ambulans şoförünün yemek almak için durması da Street View'ın yakaladığı utanç verici anlardan. Dijital haklar grubu Electronic Frontier Foundation'ın avukatı Kevin Bankston, Google'ın en azından insanların yüzlerinin mozayikleyebileceğini söylüyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
inş türkiye ye gelmez :D :D
 
Üst