Google heryerde...Çinçin hariç...

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
helal olsun çinçinlilere
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
[size=12pt]
GOOGLE'I ÇİNÇİN'E SOKMADILAR!
[/size]

Türkiye'deki bütün adresleri dolaştılar ama bir tek yerde kalaşnikof ile tehdit edildiler

google01.jpg

Alim Küçükpehlivan, giremedikleri Çinçin Mahallesi'yle ilgili bilgileri başka haritalardan edindiklerini anlatıyor.

Türkiye şehirleri haritası, internetteki en yaygın arama sitesi Google'da yayınlanmaya başlandı. İlk etapta 34 büyük şehir, sokaklarından tutun da otel, okul, hastane, eczane, cami, market, taksi durakları ve yerleşim sitelerine varıncaya kadar Google'a girdi.

Türk bilişim firması Başarsoft'un karadan adım adım dolaşarak hazırladığı dijital harita, hafta başında sessiz sedasız yayına konuldu. Bunun için 18 ayda, 34 ilde 4 ayrı ekip 550 bin kilometre yol kat etti. Harita, yazılım mühendisleriyle birlikte 20 kişilik ekibin emeğiyle oluştu. Haritayı hazırlayan ekibin giremediği tek mahalle ise Ankara'daki Çinçin oldu. Şirketin Müdiresi Candan Sağıroğlu, Çinçin'de yaşadıkları sıkıntıyı şöyle özetledi: "Ankara'da saha çalışması yaparken ekiplerimiz oraya da gitti. Kalaşnikof'lu biri, ekip otomuzu durdurup silah doğrulttu. 'Geri dönün' dediler. Üzerinde önemli noktalar olmasa da buradaki sokaklar haritamıza giremedi."

Google'da yayınlanmaya başlayan 34 ildeki donatılı şehir haritasında 143 bin adet önemli nokta işaretli. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır gibi büyük şehirlerin tamamı ve Türkiye coğrafyasının yüzde 40'ı, yayındaki haritanın kapsama alanında. Çalışması bitmek üzere olan 20 şehrin daha eklenmesiyle yakında il sayısı 50'ye ve akaryakıt istasyonundan dişçilere kadar haritada yer alan önemli nokta sayısı 205 bine çıkacak. Haritayı hazırlayan ekibin ilk 30 ilde giremediği tek mahalle ise Ankara'daki Çinçin. Ekip, Çinçin'de silahla tehdit edilmiş ve mahalleye sokulmamış. Başarsoft Donatı Müdiresi Şehir Plancısı Candan Sağıroğlu, "Ekiplerimiz, Çinçin Mahallesi'ne gitti. Burada Kalaşnikof'lu biri, otomobilimizi durdurup silah doğrultup 'geri dönün' diyor. Bu mahallenin sokakları giremediğimiz tek yer oldu." diye konuştu.

Kullanılan harita uydu görüntüsü değil. 18 ayda, 34 ilde karadan 4 ayrı ekibin 550 bin kilometre yol kat ederek oluşturduğu digital bir harita. Yazılım mühendisleriyle birlikte 20 kişilik ekibin emeğiyle oluştu. Google'ın haritasını kullandığı Başarsoft şirketinin sahibi Alim Küçükpehlivan, Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk navigasyon yazılımını 4 yıllık bir uğraş sonucu tamamladıklarını da açıkladı. Küçükpehlivan, "Google'ın kullandığı haritayı kendi yazılımımızla araçlardaki navigasyon cihazlarına yüklüyoruz. Navigasyonla hareket halinde iken de Türkiye avucunuzun içinde olacak." dedi.

Dijital haritada yok yok

Dijital haritada cadde üstündeki marketlere varıncaya neredeyse her önemli nokta, yer atlanmadan haritaya işlenmiş. İstanbul'da 4 bin 343 eczane işaretli. Bundan böyle nöbetçi eczaneler, kendisine giden yoldaki bütün sokak ve yakınındaki önemli merkezlerle birlikte Google'da gözükecek. Bir şehirde önemli ne kadar donatı varsa hepsinin yer aldığı haritada işaretli mekân çeşitlerinden bazıları şöyle: Akaryakıt istasyonları, duraklar, otoparklar, dinlenme tesisleri, terminaller, rıhtımlar, okullar, camiler, hastaneler, banka şubeleri, kamu binaları, kütüphaneler, karakollar, adliyeler, belediyeler, hamamlar, oteller, tarihî eserler.

Türkiye'nin her şehrini Edirne'den Hakkari'ye girilmedik sokak bırakmadan dolaşan şirketin oluşturduğu yolları gösteren digital harita, halen Vodafone ve Emniyet tarafından kullanılıyor. Türkiye'deki şehir haritalarına 'http://maps.google.com' adresinin 'search map' bölümüne aranan şehrin ismi yazılarak erişilebiliyor.

Google'da yer alan iller şöyle; Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova ve Karabük.

Zaman / İbrahim Balta
 

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
çinçine ben girmeye korkuyorum, google ne yapsın.
 

Mr.Fastfinger

Doçent
Katılım
12 Eylül 2007
Mesajlar
743
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
10 dk arabayı park ettim.Arabadaki Dvb Kartı Ekran kartı Ram Ses kartı Kulaklık + arabanın camıda patlatıp götürmüşler.Ogün bugündür yakınından bile geçmem :mad:
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
Sarıgöl'e nasıl girmiş Google merak ediyorum Polis giremiyor da genelde...
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Muahaha bu haberi gördüğümde gülmekten kırılmıştım. Çinçin, google tarafından kapalı kutu. :D
Sarıgöl konusuna gelince ona bende şaşırdım. Hayret sarıgöle nasıl girdiler dedim. :)
 
Üst