Google Her Şeyi Bilecek

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Google, yaptığımız aramalarla edindiği kişisel bilgileri kullanarak hayatımızla ilgili kararlar vermemize yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Bu ilginç iddia ne kadar gerçek?

Google, dünyanın en büyük kişisel bilgi veritabanını oluşturarak insanlara hayatlarında tavsiyeler sunabilecek konuma gelmenin planlarını yapıyor. Google CEO'su Eric Schmidt'in verdiği bilgilere göre şirketin asıl amacı insanların "Yarın ne yapsam?", "Hangi işte çalışmalıyım?" tarzı sorularına yanıt verebilmek.

Şimdilik bu teknoloji başlangıç aşamasında ve zamanla geliştirilmesi planlanıyor. Sahip olunan bilgiler henüz kısıtlı ve kişiselleştirme algoritmaları yeterli seviyede değil. Google'ın geçtiğimiz günlerde 3,1 milyar $ vererek satın aldığı internet reklam şirketi DoubleClick'i de bu projede kullanabileceği tahmin ediliyor. DoubleClick, ziyaret edilen siteleri takip etmek için kullanıcının bilgisayarına çerezler bırakan bir sisteme sahip.

Peki Ya Gizlilik?
Arama alışkanlıklarımızı biriktirerek sonuca ulaşmayı tasarlayan Google, daha önce yaptığı açıklamada arama bilgilerini içeren kişisel bilgileri sadece iki yıl boyunca tutacağını bildirmişti. Google'ın bu süreyi değiştirmeyi planlayıp planlamadığı merak konusu.

Bilgi için: Google
Yazar: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net
 

akifsever

Asistan
Katılım
23 Ocak 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu konu ile ilgili master plan ve epic 2015 e bakmak gerekir zaten googlezon logosu epic 2015 den geliyor. videoda var.

http://kadmon.blogspot.com/2006/06/epic-googlezon-ve-newsmasterlar.html (tr) çok iyi çevrilmiş bu epic 2015 de daha çok haber sektörü google ve olacaklardan bahsediliyor.

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=-auoYsPJ014[/youtube]

ama master plan biraz farklı burda google dna bilgilerimizi bile saklamak istiyor.
bunları ilaç hazırlamak ve daha çabuk hastalığın önüne geçmek istediğini açıkladı.

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=NAx-6nHEWbE[/youtube]

master plan videosunu yapanlardan biri ozan halıcı adında bir Türk.

Google herşeyi yapar diyoruz ama Microsuftun bunu çoktan yapıp yapmadığını bilmiyoruz. MSN ile tüm yazdıklarımızı gönderilen dosyaları sesleri topluyor maillerimizi, topluyor elinde windows diye bir imak var istenilen herşeyi yapmış olabilir.

en iyisi herkez kendi smtpsini açsın :D pop3 falan spama düşmesin diyede bişeyler yaparız.

bendende birkaç komplo teorisi
bu google telefon çıkarıcak ya onda bizi nerde olduğumuzu izleyicek gps ile zaten randevularımızı google takvime yapıcaz. gideçek yeri önceden google da arayacaz. iptal olursa mail ile yazıcaz. bu arada hediye almaya zaman bulamayıcaz yine google arama motorundan bişeyler bulucaz ve adsansenin birinden bir hediye görücaz. onu tıklayıp alıcaz.

aramaları saklayıp googlea reklam veren firmalara bu kelimeleri gösterip reklamlarını ona göre ayarlıyormuş gelecekte amazonu almayı istemesinin asıl amacı amazonun ilk kullanıcıya ihtiyac duyacaığı şeyleri sunan bir mantığı olması.ama googlezon olarak isim değiştirmez.
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Bilmediği ne var ki zaten..:)
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Google cok fazla büyütmeyin gözünüzde ne yaparlarsa yapsınlar sadece aptal bir makinadan öte gidemez
 
Üst