Google Glass, Wi-Fi saldırılarına karşı savunmasız!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Google’ın 2013 sonunda piyasaya sürmesi beklenen artırılmış gerçeklik harikası gözlüğü Glass’ın geliştirilme süreci bir türlü sona ermiyor. Glass için uygulama geliştirmeye devam eden Google, gözlüğün kablosuz ağlardaki güvenlik sorununun aşıldığını öne sürse de, güvenlik şirketi Symantec, Glass'ın hacker tehdidi altında olduğu uyarısında bulundu.

130719_wi_fi.hlarge.jpg


Google’ın giyilebilir teknolojilerin öncüsü olması beklenen gözlüğü Glass, internet bağlantısında yaşadığı sorunları aşmaya çalışıyor. Güvenlik şirketi Lookout Mobile Security’nin geçtiğimiz hafta tespi ettiği QR-kodu güvenlik açığının giderilmesinin ardından, yeni bir sorun da Wi-Fi bağlantısında belirdi. Güvenlik yazılım şirketi Symantec, elektronik cihazların kablosuz ağlara bağlanma özelliğinin hacker’lara Google Glass’ı kontrol etmek için fırsat sunabileceğini belirtti.

PCWorld sitesinin haberine göre, Symantec güvenlik analisti Candid Wueest, ‘Wi-Fi özelliği bulunan sayısız cihazın otomatik olarak kablosuz ağ araması yaptığına’ dikkat çekerek, hacker’ların ‘Wi-Fi aüğı taklidi yapacak bir cihazla Glass gözlüklerini kontrol edebileceğini’ belirtti.

Wueest, 100 dolara mal olacak ‘Wi-Fi Pineapple’ adlı cihazla, hacker’ların kablosuz ağın adını (Hizmet Seti Kimliği) çalabileceğini, Google Glass’ın da kablosuz ağ router’ı olarak bilinen Wi-Fi Pineapple ile sahte bir ağa yönlendirilebileceğini belirtti.

GOOGLE AÇIKLARI KAPAMAYA ÇALIŞIYOR

Güvenlik uzmanları için bir geliştirme cihazı olarak bilinen Wi-Fi Pineapple, hedef cihaz ile internet arasında kuruluyor ve hedef cihazın bulunduğu sahte ağa yönlendirdikten sonra cihazın tüm internet trafiğine erişebiliyor.

Bu durumda, Google Glass’ın sunucusu arasındaki internet trafiği şifrelenmezse, Wi-Fi Pineapple kullanan hacker Glass’ın tüm veri akışına ulaşabilir.

Symantec, mobil cihaz ve dizüstü kullanımında ustalaşmış hacker’ların, restoran ve kafe gibi kamu mekanlarındaki Wi-Fi ağları aracılığıyla Google Glass’lara sızabileceği uyarısında bulundu.

Google isepiyasaya çıkmasına aylar kalmasına rağmen halen geliştirilme süreci tamamlanmayan Glass’ın eksiklerini kapatmaya çalışıyor. Lookout Mobile Security şirketi, Mayıs ayında test ettiği Glass gözlüklerini QR kodu taramasıyla kötü amaçlı yazılım içeren bir web sitesine yönlendirmeyi başarmıştı.

Google, geçtiğimiz ay söz konusu güvenlik açığını kapaan yamayı hazırladığını duyurdu. Şirket, Symantec’in yaptığı uyarı hakkında henüz açıklama yapmadı.

ntvmsnbc
 

benergews

Asistan
Katılım
26 Nisan 2013
Mesajlar
270
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Böyle düşünürsek ipad,iphone ve mac gibi cihazlarda tehdit altında. Yapmamız gereken tek şeyher ağa katılmamak.
 

Tubsah

Öğrenci
Katılım
17 Eylül 2011
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Evet, kesinlikle katılıyorum. En son gezi olaylarının yaşandığı dönemde Türkiye'ye bir siber saldırı yapılmıştı, eğer başarmış olsalardı ülke olarak elektriksiz kalacaktık! çok acı! :(
 

DumDumaq

Müdavim
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
5,084
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Çok eksiği var 2 senede bu teknoloji anca oturur
 

aschil

Doçent
Katılım
16 Mart 2013
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
İlk yıllar sıkıntılı geçer hem Google hemde kullanıcı açısından ama ileriki zamanlarda en popüler cihazlardan birisi olacağını düşünüyorum.
 

ahmtyks

Asistan
Katılım
27 Ağustos 2011
Mesajlar
379
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
çıkmaması gereken bir cihaz insanları sanallaştırmaktan vazgeçin
 

drjacob

Müdavim
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,982
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
691
Puanları
113
Daha çömez glass , gelişmesi gerek
 

jestercat

Asistan
Katılım
17 Eylül 2012
Mesajlar
464
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
akıllı telefon, tablet, akıllı saat, androidli mp3 playerlar gibi birbirinin yerini tutan bir ton cihaz varken çok gereksiz bir icat
 

Son mesajlar

Üst