Mucize değildi sadece Google oyunuydu

Hatırlarsanız Facebook'un başı büyük bir belaya girmişti, fotoğrafları kullanmak makine öğrenmesinin en makul yoludur bu günlerde. Son yıllarda karşımıza çıkan yenilikler hiç dikkatinizi çekti mi?
Facebook fotoğrafları otomatik etiketleyebiliyor, kimin hangi fotoğrafta olduğunu bilebiliyor.
Google fotoğraflar üzerinde nesne arayabiliyoruz, manzara arayabiliyoruz vb.
Minicik iki örnek verdim ve bunlar bile ne kadar büyük bir olayın içinde olduğumuzu gösteriyor bence. Google fotoğrafları karıştırırsanız biraz sizin konum verilerinize erişebiliyor, kişilerin yüzlerini algılayıp sınıflandırabiliyor ve sizden o kişinin ismini etiketlemenizi istiyor gibi gibi özellikleri görürsünüz ve sizce bunlar tesadüf mü?
Bu söylediklerim hala yetmediyse, Google fotoğraflara gidin ve arama butonuna basın en aşağıda Google sizden yardım istiyor. Fotoğraflarınızı tanımlamanızı istiyor. Yani diyeceğim o ki bizim bu zamana kadar yaşadığımız olay sadece karşılıklı win-win olayıydı ve Google bizden alacağını aldı. Hala da bize ihtiyacı var ve gereken verileri toplamayı bitireceği tarih olarak da 2021 Haziran ayını seçti.
Neyse sonuca geleyim artık, lafı fazla dolandırdım. Kullanıldık arkadaşlar

ama en azından haksızlığa uğramadık. Sonuçta sözleşmede Google bize fotoğrafların gizliliğini garanti ediyor, başkaları kullanamıyor ama Yapay Zeka bir birey olmadığı için gayet kullanabiliyor. Bedava fotoğraf depolama karşılığında çok güzel eğittik yapay zekayı fotoğraflarımız ile

Daha yazacak çok şeyim var bu başlığa ama çoğu kişi okumayacağı için çok da kasmamak lazım