Google Earth'ten Hazine Bulundu

Bu konuyu okuyanlar

Cem

Müdavim
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İsveç polisinin marihuana bulmakta kullandığı Google Earth’ün kullanım alanları hızlı bir şekilde gelişiyor. Son haber daha da şaşırtıcı: define avcılığı!


Google Earth'te sıradan bir gezinti yapan Nathan Smith adlı müzisyenin şans eseri fark ettiği sıra dışı alan yepyeni bir vakanın ortaya çıkmasına neden oldu. Smith daha detaylı bakınca, Teksas'ın Aransas geçidinde (Aransas Pass) gördüğü çizgilerin batık bir gemiye ait olduğuna inandı. Derinlemesine bir araştırma yapınca gördüğü batık geminin 1822'den kalma bir İspanyol barçasına ait olduğuna inandı. Eğer doğruysa bu 3 milyar dolar değerinde bir hazinenin gemide gömülü olduğu anlamına geliyor.


aransaspass1234457234.jpg

Google Earth Teksas Aransas Geçidi'ne göz atın
Eğer doğruysa batık gemilerle ilgili kanunlar Amerika'da gayet açık. Eğer bir batık suyolunda veya kanalda bulunursa, güvertedeki her şey batığı ilk bulana ait. Ancak burada durum biraz karışık. Zira şu an batık karada görünüyor. Smith ise altından kanal veya suyolu geçtiğini iddia ediyor. Arazinin sahibi olan O'Connor ailesi toprağın altında bir kanal veya suyolu yoksa ve hazine varsa sahibi olacak. Ama suyolu varsa o zaman Nathan Smith karlı çıkacak.
Aslında durum çok daha karmaşık. Şöyle ki, O'Connor'ların avukatı şu sav ile çok haklı görünüyor: "Düşünün, birisi gelmiş ve ‘Google haritalarında gördüğüm bir şeyden ötürü arazinizi delik deşik etmek istiyorum' diyor. Siz olsanız kabul eder miydiniz?". Bu arada dilerseniz buradan Google haritalarında Teksas Aransas Geçidi'ne göz atabilirsiniz.


:: Peki, ya siz kabul eder miydiniz? Paylaşın.
Yazan: Cem Sünbül
SDN - http://shiftdelete.net
 

Bagcivan

Doçent
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
bence ilk o konuyu iddia edene vermeleri lazım.biz okyanusun dibine inemiyoruz adamlar hazine buluyor.kullanım farkı bu olsa gerek.
 

tahir2023

Asistan
Katılım
24 Ekim 2006
Mesajlar
241
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Haritada bahsedilen yeri ben tam olarak bulamadım. Görebilen varsa kordinat verebilirmi acaba. Adamda ne kadar dikkatli göz varmış onu çok merak ediyorum.

????

2jrthi.jpg
 
Üst