Google Chrome.exe 12 adet neden?

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
iltsXTfVzoG77.jpg

Arkadaşlar en çok tercih ettiğim tarayıcıdır kendisi fakat process 'den baktığımda 12 adet chrome.exe çalışıyor. Çoğuda 50mb tan aşağı deil yani. Baktığım anda hiç bir sekmede açık değil. Bu normalmi böyle oldgunu biliyordum fakat rahatsız olmaya başladım. Geç açılır oldu. Normalsede normal deil bence.. Anladım kilitlenme anında kapanan sayfaları kurtarmaya falan yarıyor ama istemiyorum. Ayarı falan yok mudur? Dev sürümemi geçsem..

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Chrome, toplamda en çok bellek kullanan tarayıcılardan birisi zaten. Her bir sekmeyi, eklentiyi ve hatta tarayıcının kendisini ayrı bir işlem olarak çalıştırıyor. Bu bazen avantaj, bazen dezavantaj.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
her bir eklenti her yeni sekme ayrı bir exe olarak çalışıyor sebebi budur. [MENTION=65099]y_ates[/MENTION] onların hepsini toplasanda ff kadar olmuyor

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Tek bir sekmede Firefox çok kullansa bile sekme sayısı arttıkça Firefox'un kullandığı bellek çok az artıyor. Hatta Memory Fox ile tek sekmede de en az kullanan tarayıcı oluyor. Bu bir şehir efsanesi, çok eskilerde kaldı.

yedionbir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
shockwave flash ve eklediğin eklentiler sebebiyle oluyor onlar korkulacak birşey yok...ama istersen daha sade bir tarayıcı kullanabilirsin örneğin bende sadece gmail checker eklentisi kurulu adblock'u gereksiz buluyorum zirzop sitelere girmedikten sonra...ayrıca "sanırım" işlemciye veya başka bir donanıma bindirdikleri yüklerde firefox ve chrome arasında büyük fark var çünkü firefox da memoryfox kurulu olduğu halde 5-6 dk içinde fan fırıl fırıl dönerken chrome da 20-25 dk sakince kullanabiliyorum...