Google Chrome Beta 4 artık eklenti destekli

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Merhabalar,

Baştan söyleyeyim konuyu biraz baktım ( derinlemesine değil ) ama bulamadım. Dolayısı ile yazmaya karar verdim. Google'un internet tarayıcısı Chrome, sonunda 4. sürümün beta testlerine başladı.

Yeniliklere gelirsek, Chromium api 2 ile geliştirilen Beta 4 artık eklenti desteğini de beraberinde getiriyor.

Google yetkilileri, daha önce sorulan "eklenti desteği ne zaman gelecek" sorusuna; Api 2 ile birlikte 4. sürümde diye cevap vermişlerdi ki bu sözlerini de tuttular.

Beta sürümüne geçmek için Chrome Channel Changer aracını kullanabilirsiniz.

Arkasından eklentiler sayfasından eklentilere ulaşabilirsiniz. Tab konusunda basit ama kullanışlı eklentiler. IETab eklentisi. Firefox'dan alıştığımız ve bizi reklam, flash vs lere karşı koruyan adblock eklentisi gibi çok başarılı eklenti bulunmakta.

Bu kadar yazdım umarım daha önce paylaşılmamıştır:blush:

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
beta sürüme eklentilerin gelmesi güzel bi gelişme.

ayrıca dev (geliştirici) sürümünü kullananlar için http://www.chromeextensions.org/ 'da uzun zmndır baya bi eklenti mevcut *

* şimdilik bu sitedeki eklentiler beta yada alfa sürümlerde yüklenmiyor. sadece dev sürümlere yüklenebiliyor

benim asıl beklediğim; ne zaman open-source'un nimetlerinden faydalanıp firefox eklentilerinin bir şekilde chrome'da kullanılabileceği.. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
benim asıl beklediğim; ne zaman open-source'un nimetlerinden faydalanıp firefox eklentilerinin bir şekilde chrome'da kullanılabileceği.. :)

Bu tamamen geliştiricilere kalmış bir olay, Chrome'a uyarlamaları gerekecek. Bu da isteğe ve zamana bağlı...

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu tamamen geliştiricilere kalmış bir olay, Chrome'a uyarlamaları gerekecek. Bu da isteğe ve zamana bağlı...

fazla sürmez diye düşünüyorum. nihayetinde yasal bi engel bulunmaması çok güzel :clap:

bnm demek istediğim aslında .xpi eklentilerinin bi aracı program kullanarak .crx şeklinde kullanılabilmesi / dönüştürülebilmesi. mümkün mü bilmiyorum bnmki sadece güzel bi hayal (: sonuçta birbirinden farklı 2 ayrı program ff ve chr... ama olsa süper olurdu :thumbup1: ff'nin halihazırda bi ton eklentileri var zaten..