Google Analytics Türkçe Oluyor!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Web sitesi sahiplerinin vazgeçilmez kaynağı olan Google Analytics, Türkçe oluyor. Siteniz hakkında önemli kararlar alırken, bilgiyi daha iyi kullanacaksınız.

Google Analytics sayesinde sitenizi kimler izlemiş, kaç sayfa ziyaret etmişler, kaç saniye durmuşlar, hangi illerden daha fazla giriş olmuş, arama motorları sitenize ne kadar kullanıcı göndermiş, hangi kelimeleri arayarak siztenize gelmişler, vb. soruların cevabını detaylı bilgilerle ve grafiklerle görebiliyorsunuz. Bu bilgiler, şimdiye kadar İngilizce olarak yayınlanıyordu. Aldığımız bilgiye göre Google Analytics, Türkçe arabirimi ile gelecek. Konu ile ilgili detaylar, yakında ShiftDelete.Net'te.

:: Google Türk olsun diyenler, foruma yazabilirler.

Bilgi için: Google Analytics
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
olsun yawwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
O yazıları Türkçe'ye Google çevirmiyor, biz çeviriyoruz arkadaş.
Ben de epey çeviri yaptım Google'da. Ama neden böyle söylüyorum?
Çünkü iyilik mi yaptım salaklık mı yaptım hala karar verebilmiş değilim!

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
exit(life) dedi ki:
Nasıl biz(siz) çeviriyoruz :^)

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu arada bu işlemi yapan çok güzel programlarda var googledeki tüm istatislikleri çıkarabiliyor

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
türk olsa ne olcak yine aynı Google ;)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,129
şu anda nereden bakıyoruz o dediğiniz bilgilere ingilizce de olsa?. Hani kim ziyaret etmiş kaç sayfa gezmiş gibi bilgilere?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
pesimist dedi ki:
şu anda nereden bakıyoruz o dediğiniz bilgilere ingilizce de olsa?. Hani kim ziyaret etmiş kaç sayfa gezmiş gibi bilgilere?

Ya site sahibi olman gerekiyor ya da site sahibinin bu bilgileri senin de görmene izin vermesi gerekiyor. SDN için düşünüyorsan :D hişşşş

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,129
Troy dedi ki:
pesimist dedi ki:

Ya site sahibi olman gerekiyor ya da site sahibinin bu bilgileri senin de görmene izin vermesi gerekiyor. SDN için düşünüyorsan :D hişşşş

:#

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
hmm demek öyle peki bir sitede online sayıları göstermiyorsa kaç kişi girdiğinde sistemin çöktüğünü (kilitlendğini) öğrenebilirim, bazen lazım oluyor da :)

dahi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Jojoba dedi ki:
hmm demek öyle peki bir sitede online sayıları göstermiyorsa kaç kişi girdiğinde sistemin çöktüğünü (kilitlendğini) öğrenebilirim, bazen lazım oluyor da :)

sitende kaç kişi online oldugunu öğrenmek istiyorsan bu http://whos.amung.us/ sitedeki kodu kendine göre ayarlayıp eklersen sitende an ve an kaç kişi nerde ilgeliniyor kaç kişi girmiş basit bir grafik ile gösteriyor örnegin ;
benim blogda şuan
000000f26522.gif
kişi var gibi (heryere uyumluluk gösteriyor,formatı çok güzel düşünülmüş istatislik anlık gif resmi formatında değişiyor resme tıkladıgın zamanda yani buraya http://whos.amung.us/show/177kmzjp kim nerde nerede ne halt yiyoyor görebiliyorsun )

dijital3x

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ben anlamadım tam ben sitemi girdim bana bi kod verdi siteme ekledim ama bundan sonra ne yapmam gerek.

birde bi arkadasımız ceviriyi ben yapıyorum dedi biraz acıklarsa sevinirim

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
elektr10 dedi ki:
exit(life) dedi ki:
Nasıl biz(siz) çeviriyoruz :^)

Biz yani Türkler. Onlardan biri de benim. Google'ın bazı yerlerini ben Türkçe'ye çevirdim. Benden çok daha fazla çeviri yapanlar oldu. Hâlâ da oluyor. Bu çeviriler tamamen gönüllü yapılıyor. İşte o yüzden iyilik mi ettim salaklık mı yaptım bilmiyorum dedim.