Google 23 Nisan Logosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
childrensday11-hp.png

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan ulusal bayram,ilk kez 23 Nisan 1920’de “Hakimiyeti Milliye Bayramı” olarak kutlanmıştır.

1930’lu yıllarda Çocuk Esirgeme Kurumunun gelenekselleştirdiği “Çocuk Haftası”nın (23 Nisan – 1 Mayıs) başlangıcının da bu bayramla aynı güne rastlaması sebebiyle “Milli Hakimiyet Bayramı ” ile Çocuk Bayramı aynı gün kutlanmaya başlamıştır.27 Mayıs 1935’te bu gün,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanılmaya başlanmıştır.1979'un, UNESCO tarafından 'çocuk yılı' ilan edilmesiyle de bu bayram,uluslararası nitelik kazanmıştır.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve tek ulusal bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenlenmektedir.
Atatürk'ün çocuk sevgisi herkes tarafından bilinmektedir.Atatürk'ün manevi çocuklarıyla ilişkisi,o yıllarda yaşayan kişilerin anı kitaplarında yer almaktadır.Atatürk her fırsatta ‘‘Bugünün küçükleri yarının büyükleri” diyerek çocukların toplumların gelişimi için ne denli önemli olduğunu belirtmiştir.

Geleceğin çocukların elinde olduğunu düşünen Atatürk,1924'te ilk Meclis'in açılış tarihi olan '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve daha sonra bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.1979’dan bu yana her yıl 23 Nisan’da TRT tarafından geleneksel olarak 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenmektedir.Bir hafta süren etkinliklere 8 – 12 yaş arası dünya çocukları davet edilmektedir.

Farklı kıtalardan farklı ülkelerden gelen çocuklar gönüllü ailelerin evlerinde misafir edilmektedir.1979'da 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyutta kutlanmaya başlanan şenliklerde bugüne kadar 87 ülkeden yaklaşık 18500 kişi konuk olmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugüne özel daha başarılı bir logo çalışması beklerdim..

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
biz buradan kutlayalım, nice 23 nisanlara hep beraber inşallah. :)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. :)

Reaksiyon puanı
2,148
Hiç rastlamadım ben. Arama yapıldğında mı hata oluşuyor ?

Evet arama yaptığımda çıkıyor, sanırım firefox kaynaklı. Köşedeki google search ile yaptığımda arıyor normal arama yaptığımda bazen 404 diyor google robotu çıkıyor balataları dağıtmış bi şekilde :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ya konuyla alakası yok ama bunu yazmassam içimde kalır :D

alia mesaj sayın 40.099 olmuş dostum. biraz sakin ol nefes al, dünyaya dön. :D bak seninle aynı yıl üye olmuşuz beni 20'ye katlamışsın. :D forumdaki her konuda mesajın var. biliyorum bir süreden sonra bağımlılık yapar. ama sen işi abartmışsın. biraz tatil yap diyorum, dinlen bence biraz. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Her konuda mesajım olsaydı 100.000 olurdu çoktan. :)

Ben mesaj sayıma da bakmıyorum ayrıca. Önemi yok çünkü. :)

Yaşasın 23 Nisan. :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
40 bininci mesaj Çocuklara armağan olsun :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hırs yaparım gecerim 40 bini, icimdeki manyagi disari cikarmayin benim:mrgreen:

[video=youtube;uMu-wO1wwmI]http://www.youtube.com/watch?v=uMu-wO1wwmI&feature=related[/video]

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan :mrgreen: Keşke çocuk olsaydım :D Gerçi onlarada bayramlarında eziyet ediliyor :mrgreen: yok efendim sırayı bozmayın falan filan :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Nedense 23 Nisan ın Ulusal Egemenlik bölümü unutulur...

Yani Egemenliğin Millette Olması...

Yani Seçkincilerin değil Halkın Egemenliği...

Darbecilerin, Değil Milletin Egemenliği...

Halkın Kendisini Yönetecek Kişileri Kendisinin Seçip Kendisinin İndirmesinin Bayramı...

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
23 nisan Egemenlik ve cocuk bayramı kutlu olsun. :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ben beğenmedim daha güzel olabilirdi.:)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Daha güzel olabilirmiş cidden. Bizim tasarımcılar 10 15 güzel tasarım yapıp yollasalardı onlardan birini seçerlerdi adamlar. Tayvan ile aynısının kullanılması hoş olmamış.