Gönderilen veriler alınanlardan çok daha fazla

Risorius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba

Laptopumda kablosuz ağla internete bağlanıyorum. Ağ durumuna baktığımda her zaman gönderilen verinin alınandan yaklaşık iki kat fazla olduğunu görüyorum. Upload falan yapmıyorum. Bilgisayarımı birkaç gün önce formatlayıp Windows 7'den XP'ye döndüm. Belki Win 7 kullanırken de böyleydi bilmiyorum ama XP kurduğum andan beri takip ediyorum gönderilen her zaman daha fazla. Mesela alınan 80 mb iken gönderilen 150 mb filan. İki katından biraz az oluyor hep.

Bunun sebebi ne olabilir? Daha yeni format atılmış bilgisaya virüs giremez zannımca. Ki her gün güncellediğim bi antivirüs programım var. Tarayınca da virüs & trojan vs. bulamıyorum.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İlk defa böyle bir şey duyuyorum.Nasıl upload daha fazla olabilir ki.Kullandığın yazılımlar neler?

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Ağınız üzerinde başka bir etkin bilgisayar olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

Risorius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LadyArch3r, bilgisayarımda kayıtlı programları gösterebilmek için program ekle kaldırda ekran görüntüsü aldım iki tane, tek bi kareye sığmadı hepsi:

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/25/9093.jpg

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/25/9119.jpg

Uso!, ağımda bir bilgisayar daha var. Yani üst komşumuzun kızıyla birlikte kullanıyoruz. Onunla ilgili olabileceği aklıma gelmemişti doğrusu. Pek yeterli bir bilgisayar kullanıcısı değil kendisi, eminim bilgisayarı virüs doludur.

Fakat bu bilgi sadece benim bilgisayarımın gönderip aldığı veri miktarını ifade etmiyor mu? Yoksa bu IP adresi için gönderilip alınan veriyi mi ifade ediyor?

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
kendi bilgisayarın için olan veri alışverişi, Bende daha önceden şahit olmadım gönderilenin daha fazla olduğu bi durum :S

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bu sorun sürekli mi olmakta? Paylaşımda bir dosyanız var mı?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Virüs olabilir belkide internetinizde kasma oluyor mu peki?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Netlimiter adlı programla hangi süreç na kadar dışarı veri gönderiyor görebilirsin. Ve daha fazlası kısıtlayabilirsin.
Ama önce sisteminde virüs ve zararlı taraması yapmanı tavsiye ederim. Genelde bu durumlarda bilgisayarından veri sızdırıldığı şüphesi oluşur.
Veya bilgisayarın zombiye dönüşmüştür ...

Risorius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uso!, bu sorun sürekli oluyor evet, mesela bakın az önce bilgisayarımı açtım ve şimdi ekran görüntüsü aldım:

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/26/3973.jpg

Paylaşımda bir dosyam da yok. Hiçbir şey yüklemiyorum.

Dün akşam birkaç saat açık kullandım, kapatmadan baktım alınan 500'lerde, gönderilen 900 mb'lerdeydi. Her zaman takriben iki katı kadar oluyor. Birkaç saat açık kalınca bilgisayarımdan 1 gb'lık veri gönderiliyor yani. İnsan doğal olarak tedirgin oluyor, her ne kadar yasadışı bir faaliyetim bulunmasa da.

Enveryigit, virüs taraması yaptım birşey çıkmadı. Zaten format atar atar atmaz avira antivir kurup güncellemiştim. Sürekli de güncelliyorum.

Yalnız şimdi netlimiter programından trafik çizelgesine baktım:

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/26/4141.jpg

Burda herşey normal görünüyor. Acaba Windows'un sayacı yanlış olabilir mi? Ya da windows veya başka bir program netlimiter'ın algılamadığı bir arka kapıdan mı upload yapıyor?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Google Update var, o sürekli veri gönderip alır, güncellemelere bakar. Ben onu etkisiz hale getiririm.
Çünkü Google kendi kendini güncelliyor bildiğim kadarıyla...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Google Update var, o sürekli veri gönderip alır, güncellemelere bakar. Ben onu etkisiz hale getiririm.
Çünkü Google kendi kendini güncelliyor bildiğim kadarıyla...

Bak arkadaş
Mesela alınan 80 mb iken gönderilen 150 mb filan. İki katından biraz az oluyor hep.
böyle diyor zaten chromenin kendisi 25Mb okadarlık bir frafik yaratma ihtimali yok.

torrend kullanıyordur diye geldi aklıma ama yüklü programlardada öğle bir program yok Çok ilginç açıkcası

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarınıza firewall yükleyin, veri alışverişi yapan programı takip edin.. O zaman ortaya çıkacaktır durum. Örneğin benim bilgisayarımdaki internet security'de veri alışverişi yapan yazılımlar görülüyor ;)

6930iii.JPG

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bendede aynı sorun vardı.Panda media boster diye bir program yapıyormuş gönderilen veri miktarını artırmayı 6 gb lık vın kotam gitti .