Gökhan Gönül gerçeği

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Fenerbahçeli Gökhan Gönül, iki lig ve bir Avrupa maçını sakat sakat oynamış. “Oynamazsam formamı kaptırırım” korkusundan bu sakatlığını saklamış.

Akşam gazetesi spor yazarı Alaattin Metin, bugünkü yazısında, Gökhan Gönül ile ilgili çok önemli gerçeği ortaya koymuş. İşte Metin'in yazısı;

"Partizan maçından önce idmanda sakatlanmış. Uzun süre nefes almakta zorluk çekmiş. İki lig ve bir Avrupa maçını sakat sakat oynamış. “Oynamazsam formamı kaptırırım” korkusundan bu sakatlığını saklamış

Belçika milli maçını Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones ve yardımcıları ile birlikte izledim. Maçtan önce kulüp başkanları dahil kiminle konuşsam, hepsi kazanacağımızdan emindi. Ama futbol sürprizler oyunu. Rakip bize futbol oynatmadı. Belçika’nın hocası Rene Vandereycken, önce sahada oyuncularına “En ufak faulde yere yatın, oyunu soğutun, Türkleri sinirlendirin” dedi. Sonra da kendisi saha kenarında Fatih Terim’e futbol dışı ikinci tuzak kurarak toptan motivasyonumuzu bozdu. Her şeye rağmen, biraz şansımız olsa, hani futbol oynayanların deyimi ile top bizi sevse yine de maçı kazanabilirdik. Olmadı.

Ama o kötü gecede bilinmeyen bir gerçeği öğrendim. Oyunu izlerken, bir ara gözüm Gökhan Gönül’e takıldı. Fenerbahçelilere “Geçen seneki formundan çok uzak. Bu sene durgun bir Gökhan izliyoruz” dedim.

İşte o an, şunu öğrendim:

Meğer Gökhan’ın kaburgasında çatlak varmış. İki lig ve bir Avrupa maçını da sakat sakat oynamış

Partizan maçı öncesi idmanda kaburgasından sakatlanmış. Uzun süre nefes almakta bile zorlanmış. Şu anda da ağrıları tam geçmemiş.

Peki niye oynuyor?

Onu da şöyle anlattılar:

“Oynamasam, formamı kaptırırım, bir daha takıma giremem korkusundan bu sakatlığını birçok kişiden sakladı. Bunu bilmeyenler de Gökhan’ı formsuz zannediyorlar”.

Maçtan sonra en çok konuşulan bir başka konu da, Emre’nin penaltı attıktan sonra santraya gidip, sahada secde etmesi.

Ne var bunda!

Türkiye’deki yabancı futbolcular sahaya çıkarken, gol attıktan sonra haç çıkarmaları normal karşılanıyor da, Müslüman bir futbolcunun yaptığı hareket niye garip karşılanıyor?

Emre’ye duyulan öfkeden mi!

Müslüman bir futbolcu golü attıktan sonra Allah’a şükredemez mi!

Sonuç!

Biz üç günde milli takımımızı gerdik. Belçikalılar da bizim bu zaafiyetimizi iyi kullanarak ince ince kurdukları tuzaklarla iki puanı alıp gittiler"

kaynak:MARATON - Spor Haberleri