GNU GRUB üzerinden GNU GRUB kaldırma

mcmastak347

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarımda gnu grub ile android x86 6.0 kurulu dual-boot yok.Boot menuye giremiyorum bios şifresi var.Baya uğraştım ama kıramadım.GNU GRUB üzerinden GNU GRUB u kaldırabilir miyim?

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
boot menu derken bios'taki boot menu'den kastediyorsanız, oraya girince ne değişecek ki grub ile ilgili.
bios'tan değiştireceğiniz boot menu ancak açılış önceliği disk mi olsun, dvd mi usb mi şeklinde olur.
grub tek işletim sistemi olsa da kurulmalıdır çünkü sistemin açılışını sağlayan yegane program odur.
ancak tek işletim sistemi varsa işletim sistemi seçmek için bekleme süresini sıfır saniyeye düşürebilirsiniz.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
boot menu derken bios'taki boot menu'den kastediyorsanız, oraya girince ne değişecek ki grub ile ilgili.
bios'tan değiştireceğiniz boot menu ancak açılış önceliği disk mi olsun, dvd mi usb mi şeklinde olur.
grub tek işletim sistemi olsa da kurulmalıdır çünkü sistemin açılışını sağlayan yegane program odur.
ancak tek işletim sistemi varsa işletim sistemi seçmek için bekleme süresini sıfır saniyeye düşürebilirsiniz.

mcmastak347

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim biosum şifreli geldi şifresini bilmiyorum.Eğer GNU GRUB u kaldırırsam efi shell açılacak oradan başka bir usb boot edebilecem.

Toxifera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Masaüstü kullanıyorsan anakartın güç bağlantılarını çıkar bios pilini sök ve orada kısa devre yaptır.Pili ve güç bağlantılarını tak biosa girmeyi dene umarım kırılır şifresi.GNU hakkında bilgim yok..