Gnome 2.30 Yayınlandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Y!LM@Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
twothirty.jpg

GNOME masaüstü uygulaması 2.30 kararlı sürümünü yayınladı. Kullanıcı geri bildirimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayan pek çok özellik eklendi. Tespit edilen hatalar giderildi. GNOME 2.30′de Empathy anında mesajlaşma programına, irtibat listesi veya sohbet penceresine sürükle-bırak yöntemiyle dosya aktarım ve Tomboy ile veri senkronizasyonu özellikleri eklenmiş. Nautilus dosya yöneticisi kullanıcı arayüzünde de değişiklikler yapılmış. Krusader benzeri bölünmüş ekran ve uzamsal mod, varsayılan görünüm olmuş. 2.30 ile çok daha fazla teknik ayrıntıyı sürüm notlarında bulabilirsiniz.

Kaynak

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ne zaman çıkmış? :D
Son kullanıcıya yönelik fazla bir şey yok. Bakalım kurunca yani güncelleyince farkı farkedebilecek miyiz:)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Haberi görünce Gnome sürümüme baktımda 2.30.2 Görünüyor. Sistemim Ubuntu 10.04. Bu nasıl oluyor anlamadım açıkçası!

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
GNOME Türkiye yeniden düzenlene kadar güncel gözükmesi amacıyla ekledi o haber :D Arkadaşın dikkatsizliğine gelmiş sanırım :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Güncelleme yapmışsındır. Yeni çıkmadı, 1 hafta filan oldu. :)
Evet güncelleme yaptım, fakat ben güncelemelerde Gnome ya da Kde desktopun güncellendiğini bilmiyordum. Eğer bu yapılıyorsa neden her 6 ayda bir yeni sürüm çıkartıyorlar ki? Bak bu durum anlamsız geldi bana!

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Evet güncelleme yaptım, fakat ben güncelemelerde Gnome ya da Kde desktopun güncellendiğini bilmiyordum. Eğer bu yapılıyorsa neden her 6 ayda bir yeni sürüm çıkartıyorlar ki? Bak bu durum anlamsız geldi bana!

Linux çekirdeği değişikliğinden dolayı sürekli sürüm yeniliyorlar. Bir çok dağıtım için bu böyle. Ama Arch linux gibi rolling release modeli kullanan bir kaç dağıtımda öyle bir durum yok. Sadece güncelleme yapmak yeterli oluyor...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Benim GNOME da 2.30 versiyon çıktı peh :D
Fena tosladık :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
31 Mart'ta çıkmıştı zaten bu :D