Gmail'i "Spamail'e" Çevirebilecek Bir Açık Bulundu

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Güncel bir güvenlik raporuna göre Gmail'i adeta bir spam makinesine dönüştüren ciddi bir güvenlik açığı var.

Uyarıyı yayınlayan Information Security Research Team (INSERT) adlı şirket e-mail hizmeti sunanlar arasında bir "güvenlik hiyerarşisi" oluşturmak amacıyla bir Proof of Concept Exploit (Bir sistemin zaafından bir şeyi kanıtlamak veya doğrulamak amacıyla yararlanan Exploit türü) yarattığını iddia ediyor.

INSERT'in bu yolla elde ettiği bilgilere bakacak olursak Google'ın e-postaları süzme ve ayıklama yönteminde bir açık bulunuyor ve bu açık bir saldırganın Google'ın SMTP servisi üzerinden binlerce spam mail göndermesini sağlayabilir. Binlerce dedik çünkü INSERT'e göre Gmail'deki bu açık sebebiyle 500'e kadar olan bu sınır ortadan kalkıyor.

INSERT ayrıca raporunda Gmail'in "güvenilir akliste" (trusted whitelist) kategorisinde yer aldığını ve spam süzgeçlerini aşabilecek bir mesaj yaratmanın ve bir exploit yardımıyla Google'ın büyük SMTP altyapısına tam erişim sağlamanın o kadar da zor olmayacağını iddia ediyor.

Google ise rapor hakkında herhangi bir yorum yapmadı ancak bu uyarıları dikkate aldığını ve çözüm üretmek için çalışacağını düşünüyoruz.

Kaynak

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Gmailde inanılmaz spam geliyor bana üstelik hiç alakası olmadığım yerlerden çok sinir bozucu bir olay bu...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
myefsane dedi ki:
Gmailde inanılmaz spam geliyor bana üstelik hiç alakası olmadığım yerlerden çok sinir bozucu bir olay bu...
spam dediğin zaten alakasız yerden gelir.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
ttnet e hep ayıp şeyler geliyor şikayet etmek lazım ttneti.

mescorb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla benim hesabımada aksine çok az gelio.Zaten gelenleride gmail buluo..Bence en ii mail hesabı..

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Günde rahat 50-60 tane splam geliyor gmail'e . Spam diye ayırıyor güzelde neden bu kadar geliyor anlamadım