Gittigidiyorda Satış Yapmak

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Arkadaşlar gittigidiyorda satış yapmak istiyorum ürün satarken herhangi bir vergi ödermiyim

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Satarken ödemezsiniz. Gg komisyon alır, kalanı hesaba yatar. Önümüzdeki 15 yıl içinde vergi için hesapların kontrol edilirse vergi kaçırmaktan dolayı kaç yıl önceyse o kadar gecikme ve ceza ödersin.

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Satarken ödemezsiniz. Gg komisyon alır, kalanı hesaba yatar. Önümüzdeki 15 yıl içinde vergi için hesapların kontrol edilirse vergi kaçırmaktan dolayı kaç yıl önceyse o kadar gecikme ve ceza ödersin.
yane farkederlerse vergi öderim

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
düzenli bir kazanç olacaksa ve yanlış hatırlamıyorsam yıllık 30000tlnin üstünde bir kazanç elde edecekseniz gelir vergisi vermek zorundasınız. ancak düzenli olmayan arızi kazançlar için bu geçerli değildir. ben kullanmadığım 10 20tllik kitapları sattım gittigidiyor üstünden ve toplam baksanız 3 ayda 4 kitap falan satmışımdır. yani benimki arızi kazanca giriyor benim vergi zorunluluğum yok

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
düzenli bir kazanç olacaksa ve yanlış hatırlamıyorsam yıllık 30000tlnin üstünde bir kazanç elde edecekseniz gelir vergisi vermek zorundasınız. ancak düzenli olmayan arızi kazançlar için bu geçerli değildir. ben kullanmadığım 10 20tllik kitapları sattım gittigidiyor üstünden ve toplam baksanız 3 ayda 4 kitap falan satmışımdır. yani benimki arızi kazanca giriyor benim vergi zorunluluğum yok
diyelimki yıllık 30 bin tl üzerine gecersem ne kadar vergi öderim

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Her kazancın vergisi zorunludur. Her kazandığım resmi rakam için devlet kazanmak zorundadır. Gitti gidiyor sizden bir komisyon alır ve bu komisyonu size fatura eder. Çünkü sizden kazanç sağlamıştır. Üstü olan rakamı ise siz fatura etmek veya geliri beyan etmek zorundasınız. Gitti gidiyor sattığınız ürünün parasını sizin banka hesabınıza yatıracak. O hesaba giren parayı ileride vergi memurlarına nasıl izah edersiniz?