Gigabyte GA-E7AUM-DS2H İnceleme

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hybrid SLI desteği olan Gigabyteâ��ın GA-E7AUM-DS2H anakartı micro ATX form faktörüne sahip. Anakart ve Hybrid SLI teknolojisine yakından bakıyoruz.

Hepimizin gözü yükseklerde olsa da iş alım sürecine geldiği zaman bütçemize uygun bir ürün arıyoruz. Satış rakamları da bunu gösterir nitelikte. En çok satılan anakartlar fiyat açısından uygun değerler sunan ürünler. Gigabyte firmasının uygun fiyatlı modellerinden biri de Nvidia GeForce 9400 yongasına sahip GA-E7AUM-DS2H anakartı.

Bu anakart tümleşik ekran kartı çözümünü üzerinde barındırıyor. Bu anakartın diğer avantajı ise Hybrid SLI teknolojisini üzerinde barındırması. Bu sayede tümleşik ekran kartı yongasını harici ekran kartı ile birleştirerek daha yüksek performans elde edebiliyorsunuz.

Ju1i@~

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel anakart, grafik işlemcisi birçok oyunu kaldırır. Tantım videolarında CoD 4'ü takılmadan oynatıyor. mATX yapıda olmasına rağmen herşeyi var. 4 bellek yuvası, S/PDIF, 1394 ve D-sub, DVI ve HDMI'ın birarada sunulması sık görülen birşey değil. Tamamen katı kapasitör kullanımı da Gigabyte için artık bir standart haline geldi. En büyük dezavantajı Pentium ya da Core serisi işlemcilerin SpeedStep özelliğini desteklememesi galiba, işlemci sistem boştayken bile en yüksek hızında çalışacak. Alacakların bunu göz önünde bulundurmalarını öneririm.

Ayrıca incelemede anakartın Hybrid Power'ı desteklediği belirtilmiş ama bu özelliğin GeForce 9 serisinde, 8 serisinde olduğu gibi desteklenmediğini duydum. En azından Intel işlemciler için, bu durum bellek kontrolcüsüyle ilgili olabilir. AMD tarafını bilmiyorum. GeForce 8 serisi yongasetlerinde sisteme GeForce 8 ve üzeri herhangi bir kart takıldığında, anakart gerekmeyen durumlarda bu kartın gücünü tamamen keserek enerji tasarrufu sağlayabiliyordu. Ama 9 serisinde bu desteği sadece 2 kartla sınırlandırmışlar. 8400 GS ve 8500 GT. Bu da dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
anakart iyi ama fiyatı kime göre uygun o değişir.. şu anki en düşük fiyatı 270 civarı...
ama sistemim sağlam olsun diyorsan anakartın sağlam olacak en başta

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla anakartın ekran kartı benim ekran kartından yüksek benim 8500 gt ile o 9400 gs birleşirse gerçekten güzel olur.Ucuzda anakart iyi bir sistem arayanlar için ideal.