Gigabyte anakart bios uctu sanirim nasil kurtarabiliriz

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oncelikle merhaba
Gigabyte p35 dq6 anakart sahibiyim donem donem biosla sorunlar yasadim ama duzeltmistim bu sefer bios guncelleme falan yapmadigim halde ekranda bios auto recovering............... Noktalar zamanla cogaliyordu boyle bir ekranla karsilastim bir kere daha boyle olmustu ve kendisi kurtarmisti yine kurtarir diye beklerken bu sefer isler yolunda gitmedi. Simdi ekrana hic goruntu gelmiyor power tusuna bastigimda biipp sesi geliyor ses gidiyor ve birkac saniye sonra reset atiyor ve yeniden basliyor yine o ses ve sonrasinda yine restart. Disket surucum yok suan anakartin son biosu flash bellegimde duruyor ve nete bilgisayar ile bagli degilim suan imkanlarimda bunlar :)

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Clear C-MOS yapamyı denedin mi hiç?

Clear c-mos icin pilin altinda yer var jumperi takip power tusuna bastigimda sistem acilmiyor jumperi cikarinca aciliyor acaba yanlismi yanlis ise dogrusunu izah edebilirmisin ?

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
pilin arka bölümde kalan bölgede (doğru)... zaten boardın üzerindede yazıyor olamsı gerek. Clear c-mos yazısı. Önce jumperı yer değiştir. yani yanındaki pine takıp powera bas, sonra kapat tekrar değiştirip powera bas. Normal şartlarda biosunun sıfırlanmış olması gerekiyor.

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cogu anakartta pin 3 lu sanirim bende 2 li ve normalde o pin hep bostu jumper yoktu peki bu normalmi ?

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anakartın yanında gelen cdsinde recovery yazılımı var boot edebiliyor ama sen hiç açmadığını soyluyorsun benzer bir durum başıma gelmişti anakart kitapçığından yardım alarak sorunu çözmüştüm bir tuşa basınca 2. yedek biostan boot ediyordu bilgisayar tuşu hatırlamıyorum sonra biosa girdiğimde usb flash bellekten 2 biosuda güncellemiştim sorun çözülmüştü bende senelerdir gigabyte anakart kullanıyorum

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum bu tusu hatirlarsan cok makbule gececek birde oyle deniyim

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
anakartın yanında gelen cdsinde recovery yazılımı var boot edebiliyor ama sen hiç açmadığını soyluyorsun benzer bir durum başıma gelmişti anakart kitapçığından yardım alarak sorunu çözmüştüm bir tuşa basınca 2. yedek biostan boot ediyordu bilgisayar tuşu hatırlamıyorum sonra biosa girdiğimde usb flash bellekten 2 biosuda güncellemiştim sorun çözülmüştü bende senelerdir gigabyte anakart kullanıyorum

Evet bende Gigabyte anakarların yeni modellerinde 4 tane biosu olduğunu biliyorum. arkadaşın dediği gibi ikinci biyosu devreye sok. Bu arada Clear C-MOS yapabilmen için 3 pin olması gerekiyor. Doğru yere baktığına emin misin? Bak tam o pinlerin altında boardun üzerinde Clear C-MOS yazar ona dikkat et.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çoğu yeni tip anakartta cmos clear jumperi 2 slot olarak geliyor. yani bios pilinin yanındaki boş pinleri şase yaparsan bios sıfırlanmış oluyor. eğer gerçekten biosun uçtu ise ki sanmıyorum uçmuş olsun. yapıcağın pek bişi yok servise göndermek dışında (tabiki çakılı bios ise). eğer çakılı bios değilse epromu yerinden sökerek sağlam elektronikçilerde bulunan eprom programmer cihazı ile biosun ilk sürümünü eproma yazdırman gerekmekte. yalnız dikkat etmen gereken şudur bios versiyonunun ilk sürümü olması lazım yoksa aksi takdirde sonuç alamazsın. Sanırsam anakartın bu http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35-dq6.html burda yazdığına göre 4 lü bios desteği bulumakta anakartında. http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/manual/17372/ burdan http://europe.giga-byte.com/FileList/manual/motherboard_manual_ga-p35-dq6_e.pdfburdankullanma kılavuzunu indirerek bios kurtarma hakkında bilgilere ulaşabilirsin.

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet dogru yer clr cmos yaziyor ama benim kartta pili ve 24pinlik guc grisini cikartip 10dakika beklemen gerekmis jumperla olmuyor boyle oluyormus denedim olmadi yedek biosa gececegim tus hangisi acaba birde o yontemi deniyim

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Modeli gigabyte p35 dq6

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kitapcikta bilgiyi buldum tr ceviri yapabilen olursa cok memnun oacagim

Clr cmos( clearing cmos jumper )

Use this jumper to clear the cmos values and reset cmos values to factory defaults. To clear the cmos values , place a jumper cap of the two pins to temporarily short the two pins or use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few second.

Caution !

Always turn off your computer and unplug the power cord from the power outlet before clearing the cmos values.

After clearing the cmos values and before turning on your computer, be sure to remove the jumper cap from the jumper. Failure to do so may cause damage to the motherboard.

After system restart , go to bios setup to load factory defaults or manually configure the bios setting.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
anakartın pilini çıkart

pil yuvasındaki metal iletkenleri bi metal yardımıyla kısa devre et

sonra pili tak

bilgisayarı çalıştır

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kisa devreyide yaptik hala durum ayni :(

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarı açınca direk end tuşuna basıp Q-Flash'a girmeyi dene yada f12'yi dene boot menuye girdiğini soyluyor dediğin gibi açılışta bekleyip restart etmeden once biyere girmesi lazım bu şekilde uzun zaman oldu bende ne yaptığımı unuttum

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kisa devreyide yaptik hala durum ayni :(
Arkadaşlar yardım etmeye çalışıyorlar ama senin sorununun clear cmos ile alakası yok malesef.
Bios silinmişse yada zarar görmüşse recovery yapman gerekir. Biraz araştırayım bakalım nasıl yapılıyormuş senin anakartta.

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar icin tesekkur ederim bios kaynakli bir sorun yasadigimi dusunuyorum yasadigim sorunlara bakilirsa baska ne olabilir ki ?

Acilista cok az bir sure geciyor ve reset atiyor bence bu kadar kisa surede pc komut alma vaziyetine gecemez bile yaniliyormuyum

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bios auto recovering............... yazısından sonra ne oldu. işler yolunda gitmedi derken neyi kastediyorsun...

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o kısa sürede backup bios(2.bios) bir şekilde aktif oluyor bu tuşlardan birine basınca bugun gunduzde yazmıştım pc komut alıyor. yaşadığım bir olay bu bende paniğe kapılmıştım ekrana görüntü gelmeyince sonra düzelttim ve iyiki gigabyte kart almışım dedim sonradan çift bioslu olduğu için

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yolunda gitmedi derken ben birsey yapmadim sadece reset atiyor auto recoveringten sonra belki ayarliyodur duzelir diye bekledim o donem accildi kapandi kendi kendine sonrasinda ekrana goruntu gelmemeye basladi bu surecte benim yaptigim sey sadece power tusuna basmakti

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O tusu bir hatirlasan super olacak dostum. Seninde ekrana goruntu gelmiyor peki surekli reset atiyormuydu ?

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beklemedeyim su tus hangisiydi hatirlayan yok mu ?

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ustelik benim quad bios ama 4 bios bile kurtaramadi yani hayret ediyorum

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakart geldi 1 hafta kadar oldu ancak yeni vakit bulabildim montaj icin
servis raporunda bios yenilendi ve cihaz durumu olarak onarıldı denmiş.
Suan bagladım sistemi fakat hic bip sesi gelmeden 1-2 sanıye ıcınde kapanıyor bu sürede ekrana görüntü falan gelmiyor. Neden olabilir ?

bu arada 24 pinli güc girisinin yukarısında 4 pinli bir soket var
kitapcıkta pcıe_12v (power connector) diyor bu sokete birşey baglıyormuyduk ?