Gigabyte 970A-D3 vs 990XA-UD3

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2 anakart arasında kaldım normalde bakıldığında tabi ki 990xa diyeceksiniz ama öğrenmek isitediğim farklı bir şey, crossfire yapmayacağım, onun dışında hemen hemen tüm özellikleri aynı anakartların aklıma takılan bir tek soru oda 990xa'da 8+2 faz varken 970A'da 4+1 faz var bu faz olayı tam olarak nedir, işlemciye ve rame o.c da yapacağım o.c da eksileri artıları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim :)

Şuanki sistemim

MSI 970A-G45
FX-6100
2x4 Gskill Ripjaws 8 GB DDR3 1600Mhz CL9 ram
Powercolor 6850
High Power 500W Performans Serisi

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
faz olayı anakartın oc kapsitesini belirliyor. bu yüzden bütçen müsaitse 990 alman daha iyi olur.

tabi oc işi sadece anakartla bitmiyor. her işlemcinin oc kapsitesi farklı. sen dünyanın en iyi anakartını alırsın ancak şansına işlemcin iyi oc olmaz. veya tam tersi, orta kalite bir anakart ile çok iyi oc olan bir işlemciye denk gelebilirsin. :)

edit: zaten anakartın varmış. bu iş için anakart değişmeye değmez. :)

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakarttımın ses jakında sorun var servise göndereceğim, msı'a ısınamadım bir türlü döndüğündede satmayı düşünüyorum gigabyte geçmek istediğimden :) şuanki işlemcimi stok fanla 3.9 ghzde kullanıyorum o.c da sıkıntı olmayacaktır büyük ihtimal.