Gıgabyte 945GZM S-2 Anakart Yardım?

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Arkadaşlar baslıkta belirttiğim gibi Gıgabayte 945GZM S-2 Anakartım var 7 belkide 8 yıllık .. şimdi buna format atacagım fakat cd writeri bozuldugu için attık usb den atmam gerek bu anakartın usb den boot özelliği varmıdır var ise nasıl atabilirim bugun basarısız bir deneme yaptım usb yi taktım ve usb hdd usb fdd gibi büssürü secenek var boot menusunde hangisini secmeliyim ??

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Win 7 kaldiriyormu rufus indir win 7 iso dosyasini usbye yazdir usb takiliyken pcyi yeniden baslat biosta boot menüsünde usb nin markasi neyse ismi çikar zaten onu ilk siraya al

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Win 7 kaldiriyormu rufus indir win 7 iso dosyasini usbye yazdir usb takiliyken pcyi yeniden baslat biosta boot menüsünde usb nin markasi neyse ismi çikar zaten onu ilk siraya al

hocam cevabın icin saol fakat makinenin harddiskinde işletim sistemi yok ve kurmak istediğim sistem ubuntu ve bootable olarak usb ye yazdıgıma eminim cünkü notebook umda cayır cayır boot yapıyor acılıyor ama masaüstü bilgisayarımda aynısı olmuyor..

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Aynı anakartı bende kullandım.Bilgisayara USB'yi takın.Pc açılırken F12 ye basın.Çıkan boot ekranında USB sürücüsünü seçin kurulum işlemi başlayacaktır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim asrock 775i945gz de var f11 ile boot menüsünden usb seçiliyor.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Aynı anakartı bende kullandım.Bilgisayara USB'yi takın.Pc açılırken F12 ye basın.Çıkan boot ekranında USB sürücüsünü seçin kurulum işlemi başlayacaktır.

hocam makine acılırken dediğiiz gibi F12 ye basıyorum cıkanlar aynen söyle :
Floppy
LS120
+Hard disk
CDROM
ZİP
USB-FDD
USB-ZİP
USB-CDROM
USB-HDD
LAN
bunlardan baska birşey yazmıyor hangisini secmeliyim ?

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Harddiske gireceksin.Orda flash sürücünün ismini bulup seç kurulum başlayacak.

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar açılırken F12'ye basacaksın.Ardından senin yazmış olduğun liste çıkacak.Ordaki listeden '+Harddisk' yazanı seç. Yeni liste açılacak ordan da flas sürücünün ismini bulup seçeceksin ve kurulum başlayacak.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Bilgisayar açılırken F12'ye basacaksın.Ardından senin yazmış olduğun liste çıkacak.Ordaki listeden '+Harddisk' yazanı seç. Yeni liste açılacak ordan da flas sürücünün ismini bulup seçeceksin ve kurulum başlayacak.

evet hocam sagol dediğini yaptım == SELECT A BOOT FİRST DEVİCE==
adında bi menü acıldı altındada 'Bootable Add-in cards ' yazıyor usb bellegim gözükmüyor ?

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
orada bilgisayarına bağlı harddisk ve bağladığın flash sürücünün görünmesi gerekiyor.Flash diskin sorunsuz hazırlandığından emin olun.Ve farklı bir usb girişine bağlamayı deneyin.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
orada bilgisayarına bağlı harddisk ve bağladığın flash sürücünün görünmesi gerekiyor.Flash diskin sorunsuz hazırlandığından emin olun.Ve farklı bir usb girişine bağlamayı deneyin.

hocam farklı usb girişlerini denedim bişey farketmedi gittim evdeki öbür usb ye aynı işlemi yapıp yazdım 2 side sorunsuz baska notebooklarda deniyorum cayı cayır boot ediyolar .. 1.usb bellekte sadece altta imleç yanıp sönüyordu boot ediyormuş gibi yapıyordu donuyordu 2.sinde ise DİSK BOOT FAİLURE İNSERT SYSTEM DİSK AND PRESS ENTER diye hata veriyor nerede yanlıs yapıyorum lütfen yardımcı olun makineyi teslim etmem gerek.

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Boot ekranında sadece flash sürücü değil, bilgisayarına bağlı harddiskin de görünmesi gerekiyor.Siz sadece 'Bootable Add-in cards ' yazıyor dediniz.Bilgisayar harddiski de görmüyor olabilir.Lütfen biostan öncelikle bunu kontrol edin.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Boot ekranında sadece flash sürücü değil, bilgisayarına bağlı harddiskin de görünmesi gerekiyor.Siz sadece 'Bootable Add-in cards ' yazıyor dediniz.Bilgisayar harddiski de görmüyor olabilir.Lütfen biostan öncelikle bunu kontrol edin.

hocam dogru diyorsunuz bana ilk Önce kurulumu baslatıp daha sonra harddiski sata kablosu ile baglamam söylendiği için söküp bu işlemleri deniyordum . hemde harddisk olmasa bile usb den boot etmesi gerekmezmi üstadım

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Boot etmez.Geçici dosyaları yükleyecek bir yer bulamayacağı için hata verir.Harddiski bağlayın.Daha sonra boot etmeyi deneyin olacaktır.Hazırladığınız 2 flash sürücüyü de deneyin.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Boot etmez.Geçici dosyaları yükleyecek bir yer bulamayacağı için hata verir.Harddiski bağlayın.Daha sonra boot etmeyi deneyin olacaktır.Hazırladığınız 2 flash sürücüyü de deneyin.

hocam harddiski sata ile bagladım gücü verdim 1.usb bellek hala ilk taktıgımdaki gibi ölü gibi 2.ise An operating system wasn't found. try disconnecting any drives that don't contain an operating system . Press ctrl+alt+del to restart yazıyor nedendir...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
hocam harddiski sata ile bagladım gücü verdim 1.usb bellek hala ilk taktıgımdaki gibi ölü gibi 2.ise An operating system wasn't found. try disconnecting any drives that don't contain an operating system . Press ctrl+alt+del to restart yazıyor nedendir...
32bit? 64bit? 8.1,10 x64 ile o ekranı görmen mümkün.
cM9FGkUjtjZ2XfGa8lj18tIqZItRlafxkm4EmOCoagY=w839-h629-no
ujSWMbCgmdIKulv9p5giPA83zoOvLi-esToLl2ccB1s=w839-h629-no

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
32bit? 64bit? 8.1,10 x64 ile o ekranı görmen mümkün.
cM9FGkUjtjZ2XfGa8lj18tIqZItRlafxkm4EmOCoagY=w839-h629-no
ujSWMbCgmdIKulv9p5giPA83zoOvLi-esToLl2ccB1s=w839-h629-no

hocam kurmaya calsıtıgım sistem linux idi ama şimdi sorunumu çözdüm hdd nin sata kablosuyla beraber güc kablosunu baglamayı unutmusum içime şüphe düşmüştü zaten neden bukadar sessiz çalışıyor diye teşekkür ederim :biggrin:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126