Gif Yapımı ?

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Merak ettiğim şey şey;gif nasıl yapılır. saygılarımla.

sinovax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hareketli gif mi yoksa sadece uzantısı mı gif olsun istiyorsun :) hareketli ise önce animasyon bölümünden kurcalıyorsun bişeyler ne yapacaksan artık sonra save for web... diyorsun gif seçiyorsun oluyo bitiyo (photoshop) benim bildiğim bu :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Total video converter diye bir program var; onda videoyu seçip gife dönüştürme seçeneği var.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
photoshop da userbar yapımı diye bir olay var onu bi araştır animate sekmesiyle gifleri yapabilirsin yok ben videolardaki sahneleri alıcam diyorsan :D o konuyu bilmiyorum

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
[MENTION=51495]trnc[/MENTION] :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Gif yapmayı bilmem ben, videoyu gif formatına dönüştürürüm, onu da total video converter ile yapıyorum. videonun belli kısmını kesmek içinse video cutter programlarını kullanıyorum :D

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
[MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION] sanırsam bir tür online oyun.Hiç oynamadım düşünmüyorumda.

silah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size iyi ?anslar diliyorum.
smile.gif

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yardımcı programlarla yapılabiliyor. Arkadaşlar gerekli isimleri vermişler bunun için daha başka bir çok çeşitli progmram var. ancak bilmen gereken gif yapmak için her anın ayrı ayrı fotoğraflanması ya da çizilmesi gerekiyor.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Benim dediğim bir videonun sahnesini alıp ona yazı yazmak.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Gif formatı hareketli ve sabit olmak üzere 2 şekilde yapılabilir.
Herhangi bir formattaki (.jpg, .bmp gibi) sabit resmi değişik grafik çeviricilerle sabit gif formatına çevirebileceğiniz gibi, kare kare çizerek, fotoğraf olarak alarak veya herhangi bir filmden bir kaç kare olarak alarak, birbirini takip eden silsilede hareketli resim formatı olarak kaydedebilirsiniz.
Gif (Graphics Interchange Format) resim dosyaları da sıkıştırılmış ve kayıpsız resim dosyalarıdır. Bu tür dosyalar web sayfalarında (.gif) soyadıyla ve iki işlemi ile kullanılırlar. Sabit ve anmiated (Hareketli) gif adı verilen bu iki işlemde, sabit gif dosyaları normal resim dosyaları gibi, animated gif dosyaları ise bazı işlemlerle değiştirilip anime yani hareketli hale getirilmiş olarak kullanılırlar. .gif dosya türü sadece 256 renk skalası kullanır. Bu sebeple kaliteli fotoğrafları bu tür ile kullanmak istenilen sonuçları veremez. Bu sebeple logo, grafik veya clipart denilen çok küçük boyutlu görsel öğelerde kullanılmaları en doğru metottur. Gif formatı üzerinde bir resim editörü ile bir rengin üzerine "trasnparant" (yani şeffaf) lık uygulayabilir, böylece arka plandaki resim veya rengin kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
gif kolay iş ya aç photoshopu window a tıkla animationu aç devamını halledersin az dikkatli bakarsan halledersin :D

temren

Asistan
Reaksiyon puanı
3
fotoğraflardan gif yapmak istiyorsan PhotoScape diye bir program var
gom player de ctrl+e yapınca fotoğraf kesebilirsin
sonra PhotoScape de anigif bölümünde süre, büyüklük vs. ayarı yapıp gifi oluşturabilirsin

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
[MENTION=283838]sinovax[/MENTION] [MENTION=74670]mazruf[/MENTION] [MENTION=253504]Rockco[/MENTION] [MENTION=51495]trnc[/MENTION] [MENTION=279288]Piyonist[/MENTION] [MENTION=38898]Fantoma[/MENTION] [MENTION=163013]onurfurkan52[/MENTION] [MENTION=279506]temren[/MENTION] teşekkürler.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Normalde yapıcaktım ama şuan kuzenlerdeyim o yüzden yapamadım.

sinovax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ne demek kardeşim yardımcı olabildiysek mutlu oldum :)