Gif Resim Düzenleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rsmalee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rsmalee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gif resimleri Photoshopta düzenlemek için önce Gif dosyasını Quick Time Player programıyla açıyoruz.
70f5zb.jpg

21cv7gk.jpg

Herhangi bir işlem yapmadan File - Save As seçeneği ile kayıt seçeneklerini açıyoruz ve dosyamızı kaydediyoruz ,aşamada gif uzantılı olan dosyamızı mov uzantıya çevirmiş oluyoruz.
2w3cqxv.jpg

16lbal4.jpg

Daha Sonra Photoshop'u açıyoruz ,Photoshopta mov uzantılı dosyamızı Import-Video Frames to layers ile açıyoruz.
rlwewx.jpg

Bir gif uzantılı dosya ,boyutuna göre yüzlerce layer ve frames'ten oluşabilir bizim bu işlemde kullandığımız dosyayı sistem tanımlaması ile kullanacak olursa 113 frames ve 113 layer'den oluşur.
Psd dosyalarının layer ve frames sayısı önemli olmaksızın düzenlemesi basit bir işlemdir çünkü psd kalıbı ham dosyadır ve uygulaması basittir ,gif dosyası ham dosya olmadığı için bütün uygulamaları biz yapacağız onun içinde layer ve frames sayısını düşük tutarak bu işlemi kısaltacağız ve layer sayısını 12'ye düşüreceğiz.
2vw62xv.jpg

Frames penceresinin altında yer alan zaman süresini 0,8 olarak ayarlıyoruz.
a47shx.jpg

Frames ve Layer aynı anda hareket ederler .
2dsik5y.jpg

1.Layer ve 1.Frames seçiliyken çok basit bir düzenleme yapacağız ve adımızı yazacağız ,Rsmalee yazıyoruz ve avatarımız aşağıdaki gibi oluyor.
10qao74.jpg

w8vlft.gif

Bu ufak çalışmadan sonra şimdi biraz daha detaylı bir çalışma yapalım.
2.Layer ve 2.Frames seçili durumdayken Magnetic Lasso Tool aracımız seçiyoruz ,mausemizin sol tuşu basıyoruz ve elimizle hareket ettirmeye başlıyoruz .
jj0mrn.jpg

21mzrtc.jpg

Seçmeye çalıştığımız alanın tamamını tek seferde kolay seçemeyeceğimiz için resimdeki kıvrımların ya da renk farklılıklarının olduğu yerlerde sol tuşa basarak nokta koyuyoruz ve öyle devam ediyoruz.
Bu aşamalarda mauseyi bırakmamak gerektiğini de unutmuyoruz.
12.Resimde dikkat ederseniz bazı bölgelerde kareler var bu kareler benim çalışmamda alanı seçerken sol tuşa bastığımda oluşan seçimlerdir.
2nib3bt.jpg

13.resimde seçili alanımızın tamamı görülmektedir.
156eg7t.jpg

Alanımızı seçiliyken klavyemizde bulunan Delete tuşuna basıyoruz ve seçili alanımızı resimden çıkarıyoruz.
2h6do4i.jpg

Resimde görüldüğü gibi alanımızın temizlenmiş hali ve 15.resimde son bir silme işlemi ile tamamen temizlenmiş halini görüyoruz.
23m7txu.jpg

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Quick timeye gerek yok ki. cs5 otomatik tanıyor :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ellerine sağlık güzel bir ders olmuş. Gif konusunda birşeyler bilmeniz çoğu yerde işinize yarayabiliyor.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Photoshop gifleri düzenletiyor. Ama Gif bir resme Text eklemede bazen problem yaşatabiliyor. Mesela CS2'de ben çok iyi hatırlıyorum. Gif bir resme Text yazmaya çalışın. ondan zonraki bütün yazı karakterleriniz bozuluyor. Bunu photoshop u kaldırıp yeniden yüklesenizde problem çözülmüyor. Belki onlarca kere silip yükledim, hatta bir keresinde format bile atmıştım :) bundan sonra gif olan bir resmi açıyorum, Yeni bir çalışma sayfasına aktarıp orda yapıyorum çalışmalarımı.

rsmalee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Photoshop gifleri düzenletiyor. Ama Gif bir resme Text eklemede bazen problem yaşatabiliyor. Mesela CS2'de ben çok iyi hatırlıyorum. Gif bir resme Text yazmaya çalışın. ondan zonraki bütün yazı karakterleriniz bozuluyor. Bunu photoshop u kaldırıp yeniden yüklesenizde problem çözülmüyor. Belki onlarca kere silip yükledim, hatta bir keresinde format bile atmıştım :) bundan sonra gif olan bir resmi açıyorum, Yeni bir çalışma sayfasına aktarıp orda yapıyorum çalışmalarımı.

İlginç bir durum aslında ciddi bir hata buldun bile denebilir ama hıc karsıma cıkmadı .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Belge türü doğrulanmadı diye hata alıyorum video katmanlarını açmaya çalışırken. ?

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
mp4 ve mov dosyalarını açabiliyor diye biliyorum fotoşop :DYani açmaya çalıştığınız videoyu convert etmelisiniz :)