Gıda Takviyesi (L-KARNİTİN)

Kayrakinx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar 15 yaşındayım kilo vermek için spor yapıyorum kilo veridkten sonra vücut şekillendireceğim hangi L karnitin den önerirsiniz

sahinkara43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
15 yaşında eğer çok obez değilsen sakın kilo verme. Kilo veriyorsan kalöri açığın var demektir bu da boy atmanı durdurur veya yavaşlatır. 20 yaşından sonra verirsin.

Kilo vermeye gıda takviyelerinin hiçbir etkisi olmaz. Sadece ve sadece kalöri ile ilgilidir. TDEE | thebodylabtr

telefonuna myfitnespal uygulamasını kur ordan ağzından içeri giren herşeyi ekle..

yaktığın kalöriyi gün içerisindeki yürüme koşma ağırlık kaldırma ..vs kısacası enerji harcama davranışların + boyun, kilon belirler. Yediğin kalöriyi ise yeme davranışın belirler. Bu iki kalöri arasındaki farkın uzun zamana yayılmış ortalaması senin kilo vermen/alman/sabit kiloda kalman olarak sonuçlanır.

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
15 yaşında başlama böyle şeylere. Vucudun şekilsiz olur. Önce vucudun biraz otursun sonra şekillendirir spor yaparsın. Zayıflama obez değilsen

Kayrakinx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
15 yaşında eğer çok obez değilsen sakın kilo verme. Kilo veriyorsan kalöri açığın var demektir bu da boy atmanı durdurur veya yavaşlatır. 20 yaşından sonra verirsin.

Kilo vermeye gıda takviyelerinin hiçbir etkisi olmaz. Sadece ve sadece kalöri ile ilgilidir. TDEE | thebodylabtr

telefonuna myfitnespal uygulamasını kur ordan ağzından içeri giren herşeyi ekle..

yaktığın kalöriyi gün içerisindeki yürüme koşma ağırlık kaldırma ..vs kısacası enerji harcama davranışların + boyun, kilon belirler. Yediğin kalöriyi ise yeme davranışın belirler. Bu iki kalöri arasındaki farkın uzun zamana yayılmış ortalaması senin kilo vermen/alman/sabit kiloda kalman olarak sonuçlanır.
obez im 14 kilo fazlam var vermek zorundayım iyiye gidilmiyor o yüzden spor salonuna yazıldım ve kardiyo da yağları enerjiye çevirmek için l karnitin kullanmaya karar verdim ondan sormuştum
15 yaşında başlama böyle şeylere. Vucudun şekilsiz olur. Önce vucudun biraz otursun sonra şekillendirir spor yaparsın. Zayıflama obez değilsen
zaten amacım şekillendirme değil kas kaybım olmasın diye sadece ağırlık çalışıyorum onun dışında 3 gün kardiyo 2 gün ağırlık çalışıyorum

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
Hocam 14 kilo fazlanız varsa 14 kilo fazlanızda sabit kalın. Zaten büyüme hormonunuz salgılanmaya devam ettikçe boyunuz uzayacağından fazla kilo oranı giderek azalır. L-Karnitin kullanmak için 15 yaş çok genç. Spor salonlarında 18 yaş altında protein tozu bile satılmıyorken sizin L-Karnitin önerisi istemeniz komik.
Kas kaybını önlemek için protein tozu kullanın diyeceğim ancak yaşınız çok küçük.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,645
Şu genç yaşında kullanmanı önermem. Bu ürünlerin kanıtlanmış bir laboratuvar sonucu yok. Yalnız spor yapmadan en az 20dk önce tüketilmesi gerekiyor. Supplementler üzerinde en çok Power System markası önerilir. Bu takviyelerin bazıları karışım oluyor yani karnitin seviyesi az oluyor. Ben askerdeyken kullandım ama senin yaşında biri için tavsiye etmiyorum.

Bu yaşında kilolu olabilirsin çünkü hala büyüme çağındasın. Kendini düzgün beslenmekten kesersen boyunun uzamasını durdurursun. Ben lise çağımda yaptım iyi bir şey değil.

Kayrakinx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam 14 kilo fazlanız varsa 14 kilo fazlanızda sabit kalın. Zaten büyüme hormonunuz salgılanmaya devam ettikçe boyunuz uzayacağından fazla kilo oranı giderek azalır. L-Karnitin kullanmak için 15 yaş çok genç. Spor salonlarında 18 yaş altında protein tozu bile satılmıyorken sizin L-Karnitin önerisi istemeniz komik.
Kas kaybını önlemek için protein tozu kullanın diyeceğim ancak yaşınız çok kalamıyorumn öyle bir sıkıntım var onu denglemek için spordayım ayrıyeten komik olan birşey yok bence çünkü daha yeni spora başladım böyle birşey duydum ve öneri istedim teşekkürler vediğin öneri için
Şu genç yaşında kullanmanı önermem. Bu ürünlerin kanıtlanmış bir laboratuvar sonucu yok. Yalnız spor yapmadan en az 20dk önce tüketilmesi gerekiyor. Supplementler üzerinde en çok Power System markası önerilir. Bu takviyelerin bazıları karışım oluyor yani karnitin seviyesi az oluyor. Ben askerdeyken kullandım ama senin yaşında biri için tavsiye etmiyorum.

Bu yaşında kilolu olabilirsin çünkü hala büyüme çağındasın. Kendini düzgün beslenmekten kesersen boyunun uzamasını durdurursun. Ben lise çağımda yaptım iyi bir şey değil.
boyum gittikçe zaten uzuyor 182 cm boyundayım fakat sporda dediğim gibi sağlığa zararlı birşeyu yapmıyorum sadece kilo verme amacı kardiyo ufak ta ağırlık çalışıyorum sadece 2 gün ağırlık

• Beğen
Reactions: bwr

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,645
boyum gittikçe zaten uzuyor 182 cm boyundayım fakat sporda dediğim gibi sağlığa zararlı birşeyu yapmıyorum sadece kilo verme amacı kardiyo ufak ta ağırlık çalışıyorum sadece 2 gün ağırlık
Sana en iyi tavsiyem uzun mesafe bisiklet kullanmak olur. Sırt,kol,göğüs,karın ve bacak hepsini bir arada şekillendirebileceğin kendini kapalı ortam yerine temiz bir havada oksijen yakarak enerji harcayacağın bir spor. Emin ol bir süre sonra ne yorgunluk kalacak ne de bitkinlik. Alışınca kendini daha enerjik ve dinç hissedeceksin. Ne demiş atalarımız işleyen demir ışıldar. Ben uzun bir aradan sonra yine başladım bir ayda farkını gördüm.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Bunlardan hiçbirini kullanma. Düzgün beslen ve sporunu yap. Dışarıdan kimayasal takviye alma

sahinkara43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Kalöri deficitte değilsen ne yaparsan yap veremeyeceksin boş işlerle uğraşma kalöri hesaplamayı öğren.

Gıda takviyelerinin yaşı falan olmaz bunlar formalite şeyler. 13 yaşındaki kişi de kullanabilir gıda takviyesinin olayı bi boka yaramaması hemen hemen hiçbirisi hiçbir işe yaramaz. Hele l-carnitine tamamen balondur. Sporda olayın %99u antrenman ve yediklerindir. Salona gitmeden önce enerji için tatlandırıcı ile tatlandırılmış koyu bir sade kahve içebilirsin. Spor takviyelerinde türkiyede verdiğin paraya değecek hiçbirşey yok şu anki ekonomiyle. Ha illa bişey kullanıcam diyorsan kreatin ve balık yağı kullanılabilirsin. Kreatin kaslarda su tutar ve kas artışını kolaylaştırır performansı da artırır yorulmayı geciktirir bu da yağ oranını düşürmene yardım eder.

Yine b12ni 800pgmlnin üstüne çıkarmak için tekli BD 1ml insülin enjektörüyle karından norogrizovim ampüllerin sadece kırmızı olanlarını vurulabilirsin, diğer 5ini çöpe at. Bu daha enerjik olmana, uyku kalitene ve beyin gelişimine destek olur.

25-30 günde bir devit d3 vitamin ampül içebilirsin.

bunlar genelde herkeste eksik olduğu için herkeste enerji artışı yapan şeylerdir.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
BCAA ve L Carnitin kullanabilirsin kilon x 2 gr protein alman lazım günlük. Karbonhidratı çok düşük tut şeker kullanma 2-3 ayda sonuç alırsın. Kalori açığını da çok yüksek tutma -500 kalori yapabilirsin.

sahinkara43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
BCAA ve L Carnitin kullanabilirsin kilon x 2 gr protein alman lazım günlük. Karbonhidratı çok düşük tut şeker kullanma 2-3 ayda sonuç alırsın. Kalori açığını da çok yüksek tutma -500 kalori yapabilirsin.
BCAA ve L-carnitin hiçbir işe yaramaz parasını harcatmayın çocua. Yaradığını gösteren en ufak bir çalışma da yoktur. Aç karnına bikaç çalışmayla kandırmaya çalışmışlar ama yemezler. BCAA olayını çok güzel anlatan bi mim var :
EWlJs6JU8AA781j.jpg

• Beğen
Reactions: bwr