Yardım Ghz Hızım Öbür Özelliklere Göre Düşük

Kingsama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, yeni bir laptop aldım ghz hızına dikkat etmiştim öbür özellikleri gayet iyi ancak ghz hızım 1.30 10.nesil i7 işlemcim 8 gb ramim var ancak birden fazla uygulama kullandığım zaman bilgisayarım kasıyor. Örneğin Discordda arkadaşlarımla sesli girip oyun oynarken fazla kasıyor oynadığım oyunlar zaten düşük gereksinim isteyen oyunlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarı aldığım sayfada 3.90a kadar çıkabileceği yazıyor ancak nasıl yapılıyor bir bilgim yok.
Ekran görüntüsü 2021-07-17 104751.png

Son düzenleme:

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Merhabalar, yeni bir laptop aldım ghz hızına dikkat etmiştim öbür özellikleri gayet iyi ancak ghz hızım 1.30 10.nesil i7 işlemcim 8 gb ramim var ancak birden fazla uygulama kullandığım zaman bilgisayarım kasıyor. Örneğin Discordda arkadaşlarımla sesli girip oyun oynarken fazla kasıyor oynadığım oyunlar zaten düşük gereksinim isteyen oyunlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarı aldığım sayfada 3.90a kadar çıkabileceği yazıyor ancak nasıl yapılıyor bir bilgim yok. Ekli dosyayı görüntüle 159294
Önemli olan işlemci gücüdür. İşlemciniz günlük kullanımlar için yeterli. Ram takviyesi yapılabilir veya laptop soğutucusu alabilirsiniz. Laptoplarda ısınma sorunu olabiliyor -özellikle yaz aylarında- .

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Soğutucu alın bence.Yazın acayip ısınıyor laptop.Eskiden laptopum vardı ve baya bi ısınıyordu.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Merhabalar, yeni bir laptop aldım ghz hızına dikkat etmiştim öbür özellikleri gayet iyi ancak ghz hızım 1.30 10.nesil i7 işlemcim 8 gb ramim var ancak birden fazla uygulama kullandığım zaman bilgisayarım kasıyor. Örneğin Discordda arkadaşlarımla sesli girip oyun oynarken fazla kasıyor oynadığım oyunlar zaten düşük gereksinim isteyen oyunlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarı aldığım sayfada 3.90a kadar çıkabileceği yazıyor ancak nasıl yapılıyor bir bilgim yok. Ekli dosyayı görüntüle 159294
Turbo ile çıkıyor o. Windows'da yazana bakmayın, görev yöneticisinden bakarsanız turbonun aktif olduğunu fark edebilirsiniz. Eğer kapalı ise de BIOS üstünden açabiliriz.

Kingsama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli olan işlemci gücüdür. İşlemciniz günlük kullanımlar için yeterli. Ram takviyesi yapılabilir veya laptop soğutucusu alabilirsiniz. Laptoplarda ısınma sorunu olabiliyor -özellikle yaz aylarında- .
Aşırı bir ısınma olmuyor ama ram takviyesi yapsam iyi olacak sanırım teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Turbo ile çıkıyor o. Windows'da yazana bakmayın, görev yöneticisinden bakarsanız turbonun aktif olduğunu fark edebilirsiniz. Eğer kapalı ise de BIOS üstünden açabiliriz.
Aynen gördüm teşekkürler.