Gerçekten Disiplin Suçu mu?

laviniell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar. Yaşım 15. 9.sınıfa gidiyorum ve direk konuya gireyim:
Ben ideolojilere meraklıyım ve tarihi araştırma yapmayı severim. Okula gayet yasal ve basımı süren "Sosyalizmin Alfabesi" kitabını getirdim ve sakince okuyorum. Sonra edebiyat hocamız kitabı gördü ve müdüre yönlendirdi şu an disiplin kurulunda karara varılacak. Böyle bir hakları var mı. Kimseye görüşümü belirtmedim veya eyleme falan katılmadım. Gayet Atatürk ilkelerine saygılıyım bir şey yapmadım hakları var mıdır?

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Okulun kuralları var bazen biz bile kitap getirmeye korkuyorduk. Bu yüzden bu tür yasaklı olan kitapları araştırmanda fayda var çünkü bilemeyebiliriz. Ama bir şey olmaz. Sadece uyarı cezası verirler.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Ben ideolojilere meraklıyım ve tarihi araştırma yapmayı severim. Okula gayet yasal ve basımı süren "Sosyalizmin Alfabesi" kitabını getirdim ve sakince okuyorum. Sonra edebiyat hocamız kitabı gördü ve müdüre yönlendirdi şu an disiplin kurulunda karara varılacak. Böyle bir hakları var mı. Kimseye görüşümü belirtmedim veya eyleme falan katılmadım. Gayet Atatürk ilkelerine saygılıyım bir şey yapmadım hakları var mıdır?
Getirmenin uygun olmadığını rica ederler fakat direk müdüre götürmek. Doğru bir davranış değil. Oysaki sadece sen kitabı okuyormuşsun.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,975
Disiplin suçu alırsan mahkemeye başvur ve kaldırt. Araştırmak suç değil, salak ve bilgisiz kalmak aslında suç.

laviniell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okulun kuralları var bazen biz bile kitap getirmeye korkuyorduk. Bu yüzden bu tür yasaklı olan kitapları araştırmanda fayda var çünkü bilemeyebiliriz. Ama bir şey olmaz. Sadece uyarı cezası verirler.
okullar kendine göre kural mı koyabiliyor?
Screenshot_15.png
Screenshot_14.png

hiç birine girmiyor kurallara uyuyorum kitap gayet yasal D&R de bulunabiliyor. arkadaşımda yokki eylem falan yapayım :p

---- Mesajlar birleştirildi ----

Getirmenin uygun olmadığını rica ederler fakat direk müdüre götürmek. Doğru bir davranış değil. Oysaki sadece sen kitabı okuyormuşsun.
hocam hakları yokki araştırdığım kadarıyla ya sanki türkiye nasıl yıkılır diye kitap okumuyorum kapitalizm nedir sosyalizm nedir sosyalizmin faydaları kitap bu

Son düzenleme:

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
okullar kendine göre kural mı koyabiliyor?
Ekli dosyayı görüntüle 54289Ekli dosyayı görüntüle 54290
hiç birine girmiyor kurallara uyuyorum kitap gayet yasal D&R de bulunabiliyor. arkadaşımda yokki eylem falan yapayım :p

---- Mesajlar birleştirildi ----

hocam hakları yokki araştırdığım kadarıyla ya sanki türkiye nasıl yıkılır diye kitap okumuyorum kapitalizm nedir sosyalizm nedir sosyalizmin faydaları kitap bu

Dediğim gibi bilemeyiz yinede. Bizim zamanımızda öyleydi tabi bir şeyler değişmiştir.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,975
Öğretmenin yalakalık yapası gelmiş.

laviniell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Hiçbir şey olmaz merak etme. Ne zamandan beri kitap okumak suç olmuş. Karl Marx gibi bir filozofun önderlik ettiği bir ideolojinin kitabını okumanın suçla hiçbir alakası yok. Sosyalizm insanlık dışı yasaklanmış bir şey değil. Hocanın sana kıllık yapası gelmiş.

Reaksiyon puanı
16,128
Poyraz Karayel doğru demiş hepsi manyak bunların satışı yasak olmayan kitaplar disiplin suçu olamaz...

Son düzenleme:

deadlift-cat

Asistan
Reaksiyon puanı
57
edebiyat hocası kesin 8/8/8/8 ailene durumu anlat müdürle konuşsunlar o hoca değil öğretmen ama kendini bir şey sanan tiplerden...

oALFAo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sosyalizm'e karşı tavırlı sadece kendi görüşünü doğru bulan bir Öğretmencik.Olay bitince öğretmen ile fazla diyaloğa girme sana kafayı takar 'okulda siyasi eylem hazırlığında'diye şikayetçi olur.