Soru Genel Oyun Kültürü Testi

Bu konuyu okuyanlar

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
308
Reaksiyon puanı
240
Puanları
43
Bu testte eski yeni fark etmeden sorular sorulacaktır,bu liste herkese göre olmayabilir,anlıyacağınız biraz zor (her soru 10 puan)

1-Kolaydan başlayalım bu oyunun adı nedir?
thumb-1920-751195.jpg

A)Deus Ex
B)Titanfall
C)Crysis
D)Rainbow Six Siege

Doğru Cevap=B, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

2-Pekala hızlı bir zorluk değişimine hazır olun,aşağıdaki oyunun adı nedir?
syphon_filter_dark_mirror_10-43358.jpg

A)Syphon Filter
B)Mass Effect
C)Dead Space
D)BioShock

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

3-Biraz bilindik aslında ama yinede bilemeyen olur :) bu oyunun adı nedir?
history-silent-hill-games.jpg

A)Resident Evil 3
B)Amnesia:The Dark Descent
C)Slient Hill
D)Alan Wake

Doğru Cevap=C, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

4-Sanırım bunu çok az kişi bilicek,İlk kadın oyun geliştiricisinin adı nedir?(kendisinin en ünlü oyunu aşağıdadır)
maxresdefault.jpg

A)Amy Hennig
B)Jade Raymond
C)Bonnie Ross
D)Carol Shaw

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

5-Pekala zor devam edelim,aşağıdaki oyunun adı nedir?
medievil-ps1-1280x720.jpg

A)MediEvil
B)Trine
C)Grim Fandongo
D)Monkey Island

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

6-Pekala sıradaki sorumuz,Crytek firmasının ilk oyunu hangisidir?
Crytek.jpg

A)The Collectables
B)Ryse Son Of Rome
C)Crysis
D)Far Cry

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

7-Bu karakter hangi oyuna aittir (Garry Smith)
Gary_smith.png

A)Bully
B)Dragon Age
C)Yakuza6
D)Stalker

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

8-Dead Space serisini yaptıktan sonra EA tarafından kapatılan geliştirici firma aşağıdakilerden hangisidir?
dead-space.jpg

A)Eidos Montreal
B)2K Games
C)Bioware
D)Visceral Games

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

9-Her yıl düzenlenen ve yüz binlerce insan tarafından ziyaret edilen E3 fuarının açılımı nedir?
e3-175.png

A)Electronic Enterprises Expo
B)Electronic Entertainment Expo
C)Electronic Entertainment Exhibition
D)Electronic Enterprises Exhibition

Doğru Cevap=B, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

10-Geldik son soruya,görselini gördüğünüz oyunun adı nedir?
maxresdefault.jpg

A)Gta3
B)Need For Speed III: Hot Pursuit
C)Driver
D)Forza Motorsport

Doğru Cevap=C, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Evet test bitti umarım beğenmişsinizdir,eğer güzel etkileşim alırsa belki ileride başka testler hazırlarım iyi günler :) Sonuçlarınızı aşağıda paylaşmayı unutmayın :)
 
Son düzenleyen moderatör:

HP Kullanıcısı

Profesör
Cezalı
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
1,266
Reaksiyon puanı
1,273
Puanları
113
Bu testte eski yeni fark etmeden sorular sorulacaktır,bu liste herkese göre olmayabilir,anlıyacağınız biraz zor (her soru 10 puan)

1-Kolaydan başlayalım bu oyunun adı nedir?
thumb-1920-751195.jpg

A)Deus Ex
B)Titanfall
C)Crysis
D)Rainbow Six Siege

Doğru Cevap=B, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

2-Pekala hızlı bir zorluk değişimine hazır olun,aşağıdaki oyunun adı nedir?
syphon_filter_dark_mirror_10-43358.jpg

A)Syphon Filter
B)Mass Effect
C)Dead Space
D)BioShock

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

3-Biraz bilindik aslında ama yinede bilemeyen olur :) bu oyunun adı nedir?
history-silent-hill-games.jpg

A)Resident Evil 3
B)Amnesia:The Dark Descent
C)Slient Hill
D)Alan Wake

Doğru Cevap=C, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

4-Sanırım bunu çok az kişi bilicek,İlk kadın oyun geliştiricisinin adı nedir?(kendisinin en ünlü oyunu aşağıdadır)
maxresdefault.jpg

A)Amy Hennig
B)Jade Raymond
C)Bonnie Ross
D)Carol Shaw

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

5-Pekala zor devam edelim,aşağıdaki oyunun adı nedir?
medievil-ps1-1280x720.jpg

A)MediEvil
B)Trine
C)Grim Fandongo
D)Monkey Island

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

6-Pekala sıradaki sorumuz,Crytek firmasının ilk oyunu hangisidir?
Crytek.jpg

A)The Collectables
B)Ryse Son Of Rome
C)Crysis
D)Far Cry

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

7-Bu karakter hangi oyuna aittir (Garry Smith)
Gary_smith.png

A)Bully
B)Dragon Age
C)Yakuza6
D)Stalker

Doğru Cevap=A, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

8-Dead Space serisini yaptıktan sonra EA tarafından kapatılan geliştirici firma aşağıdakilerden hangisidir?
dead-space.jpg

A)Eidos Montreal
B)2K Games
C)Bioware
D)Visceral Games

Doğru Cevap=D, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

9-Her yıl düzenlenen ve yüz binlerce insan tarafından ziyaret edilen E3 fuarının açılımı nedir?
e3-175.png

A)Electronic Enterprises Expo
B)Electronic Entertainment Expo
C)Electronic Entertainment Exhibition
D)Electronic Enterprises Exhibition

Doğru Cevap=B, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

10-Geldik son soruya,görselini gördüğünüz oyunun adı nedir?
maxresdefault.jpg

A)Gta3
B)Need For Speed III: Hot Pursuit
C)Driver
D)Forza Motorsport

Doğru Cevap=C, Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Evet test bitti umarım beğenmişsinizdir,eğer güzel etkileşim alırsa belki ileride başka testler hazırlarım iyi günler :) Sonuçlarınızı aşağıda paylaşmayı unutmayın :)
Testi fulledim :)
 

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
308
Reaksiyon puanı
240
Puanları
43

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
308
Reaksiyon puanı
240
Puanları
43

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
308
Reaksiyon puanı
240
Puanları
43

kerlembit

Profesör
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
1,510
Reaksiyon puanı
792
Puanları
113
40 :D Çok oyun oynarım fakat oynadığım oyunlar genellikle CS:GO ve VALORANT olduğu için bilmemem normal. Bildiğim sorularında hepsini Enis Kirazoğlu'nun videolarından biliyorum.
 
Üst