Soru Genel Oyun Kültürü Testi #2

Bu konuyu okuyanlar

Alioth

Asistan
Katılım
21 Mar 2021
Mesajlar
271
Reaksiyon puanı
219
Puanları
43
Genel Oyun Kültürü Testi 2 (1).png

İlk testin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş,bende artık 2.sini yapmanın vakti geldi dedim :) konsepti bilmeyenler için söyleyecek olursam,bu test herkese göre değildir eğer oyun dünyasıyla ilgilenmiyorsanız büyük ihtimalle oldukça düşük bir puan alırsınız.Şıklar 4 seçenekten oluşur,her soru 10 puan değerindedir.Bilgilendirmemi yaptığıma göre 2.Geleneksel Oyun Kültürü Testine başlayabiliriz :)

Soru 1:Görselini gördüğünüz oyunun adı nedir?
Medal-of-Honor-Allied-Assault-Screenshots-3.jpg

A:Call Of Duty 2
B:Call Of Duty
C:Battlefield
D:Medal Of Honor Allied Assault

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 2:Hades oyununu yapan şirketin adı nedir?
EClrn5nXYAEuDU6.jpg:large

A;Supergiant Games
B;Moon Studios
C;Playdead
D;MotionTwin

Cevap:A,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 3:Rockstar Games in İlk Oyunu Hangisidir?
2226px-Rockstar_Games_Logo.svg.png

A:Wild Metal
B:Midnight Clup
C:Grand Theft Auto
D:Bully

Cevap:C,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 4:Elder Scrools Serisinin İlk Oyunu hangi tarihte çıkmıştır?
ss_5d19c69d33abca6f6271d75f371d4241c0d6b2d1.1920x1080.jpg
Resim alakasızdır.
A:2011
B:2010
C:2003
D:1994

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 5:Mass Effect Oyunun Ana Karakterinin İsimi Nedir?
1775330-shepard.jpg

A:Crow
B:Shepard
C:Jack Cooper
D:MacAllen

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 6:1972 Yılında Yayınlanan İlk Oyun Konsolunun Adı Nedir?
png-transparent-playstation-2-xbox-one-controller-xbox-360-controller-joystick-game-controllers-joystick-electronics-text-rectangle.png

A:Fairchild Channel
B:Magnavox Odyssey
C:Coleco Telstar
D:Atari 2600

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 7:Biraz da dövüş oyunları ile maziyi mi ansak? Bu sahne hangi oyuna aittir?
com.persiasoft.tekken32.jpg

A;Dead Or Alive
B;Street Fighter Alpha
C;Tekken3
D;Mortal Combat 3

Cevap:C,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 8:Bu sahne hangi oyuna aittir?
Dino-Crisis.gif

A;Jurassic Park
B;Dino Crisis
C;BloodRayne
D;Trespasser

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 9:Aşağıdaki oyunlardan hangisi 2016 yılında, büyük reklam kampanyalarına rağmen rezalet bir çıkış yapmış ve yılın en kötü oyunlardan biri sayılmıştır?
close-up-man-losing-computer-video-game-technology-gaming-entertainment-let-s-play-people-concept-sad-young-headset-69574122.jpg

A;Dishonored
B:Uncharted 4
C;Darkest Dungeon
D:No Mans Sky

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 10:Geldik Son Soruya,İlk 3D oyun hangisidir?
depositphotos_51072547-stock-photo-3d-logo-isolated-on-white.jpg

A;Spear of Destiny
B;Monster Maze
C;Wolfenstein
D;Doom

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız (bir çoğunuzun wolfenstein dediğine eminim

Test bitti,ilk test sanırım daha zordu ama bundada düşük puan alanlar olucağına eminim :) Umarım beğenmişsinizdir,Bir sonraki test bir ay sonra gelicek o zamana kadar HOŞÇAKALIN...
SONUÇLAR.png
 

Alyx Vance

Profesör
Katılım
14 Nis 2021
Mesajlar
2,574
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,467
Puanları
113
20 salladım hepsini :( şu oyunların tadını hiçbir zaman alamayacağım :(
 

_Zaur_

Rektör
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
11,142
Reaksiyon puanı
19,716
Puanları
113
Yaş
28
O kadar sorudan sadece birini buldum sanırım.
No man`s sky seven biri olarak rezalet yada ne bileyim başarısız proje daha görmedim.

Tanıtım videosu ayrı dünya ama oyun içi tırt 🤣

10 Puanımı alayım efenim. Nereye yüklüyorsunuz?
 

niyazi5859

Profesör
Katılım
17 May 2020
Mesajlar
3,885
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,773
Puanları
113
Ekli dosyayı görüntüle 163624
İlk testin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş,bende artık 2.sini yapmanın vakti geldi dedim :) konsepti bilmeyenler için söyleyecek olursam,bu test herkese göre değildir eğer oyun dünyasıyla ilgilenmiyorsanız büyük ihtimalle oldukça düşük bir puan alırsınız.Şıklar 4 seçenekten oluşur,her soru 10 puan değerindedir.Bilgilendirmemi yaptığıma göre 2.Geleneksel Oyun Kültürü Testine başlayabiliriz :)

Soru 1:Görselini gördüğünüz oyunun adı nedir?
Medal-of-Honor-Allied-Assault-Screenshots-3.jpg

A:Call Of Duty 2
B:Call Of Duty
C:Battlefield
D:Medal Of Honor Allied Assault

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 2:Hades oyununu yapan şirketin adı nedir?
EClrn5nXYAEuDU6.jpg:large

A;Supergiant Games
B;Moon Studios
C;Playdead
D;MotionTwin

Cevap:A,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 3:Rockstar Games in İlk Oyunu Hangisidir?
2226px-Rockstar_Games_Logo.svg.png

A:Wild Metal
B:Midnight Clup
C:Grand Theft Auto
D:Bully

Cevap:C,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 4:Elder Scrools Serisinin İlk Oyunu hangi tarihte çıkmıştır?
ss_5d19c69d33abca6f6271d75f371d4241c0d6b2d1.1920x1080.jpg
Resim alakasızdır.
A:2011
B:2010
C:2003
D:1994

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 5:Mass Effect Oyunun Ana Karakterinin İsimi Nedir?
1775330-shepard.jpg

A:Crow
B:Shepard
C:Jack Cooper
D:MacAllen

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 6:1972 Yılında Yayınlanan İlk Oyun Konsolunun Adı Nedir?
png-transparent-playstation-2-xbox-one-controller-xbox-360-controller-joystick-game-controllers-joystick-electronics-text-rectangle.png

A:Fairchild Channel
B:Magnavox Odyssey
C:Coleco Telstar
D:Atari 2600

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 7:Biraz da dövüş oyunları ile maziyi mi ansak? Bu sahne hangi oyuna aittir?
com.persiasoft.tekken32.jpg

A;Dead Or Alive
B;Street Fighter Alpha
C;Tekken3
D;Mortal Combat 3

Cevap:C,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 8:Bu sahne hangi oyuna aittir?
Dino-Crisis.gif

A;Jurassic Park
B;Dino Crisis
C;BloodRayne
D;Trespasser

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 9:Aşağıdaki oyunlardan hangisi 2016 yılında, büyük reklam kampanyalarına rağmen rezalet bir çıkış yapmış ve yılın en kötü oyunlardan biri sayılmıştır?
close-up-man-losing-computer-video-game-technology-gaming-entertainment-let-s-play-people-concept-sad-young-headset-69574122.jpg

A;Dishonored
B:Uncharted 4
C;Darkest Dungeon
D:No Mans Sky

Cevap:D,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız

Soru 10:Geldik Son Soruya,İlk 3D oyun hangisidir?
depositphotos_51072547-stock-photo-3d-logo-isolated-on-white.jpg

A;Spear of Destiny
B;Monster Maze
C;Wolfenstein
D;Doom

Cevap:B,Bildiyseniz 10 Puan Kazandınız (bir çoğunuzun wolfenstein dediğine eminim

Test bitti,ilk test sanırım daha zordu ama bundada düşük puan alanlar olucağına eminim :) Umarım beğenmişsinizdir,Bir sonraki test bir ay sonra gelicek o zamana kadar HOŞÇAKALIN...
Ekli dosyayı görüntüle 163632
Oyunları baya araştırmada 10 puan aldım
 
Üst