Gemi

bjk_ayse

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız ???

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
saat da hani 12 değil arkadaşım sen karadenizli değilsen nerelisin

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
karadenizlilerin saat 12 den sonra kafası durur derler ya uyduruk bir söz canım

resident

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gebersin köpekler der, 6.2 megapiksel kameram ile kayıt eder youtube'a yükleyip izlenme rekorları kırarım B)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Gemideler zatiii ne halleri varsa görsünler ama o 1 kişiyi kurtarırdım :) Öbürlerininde rotasını değiştirirdim okyanusa gönderirdim :D :D

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
bjk_ayse dedi ki:
Bir gemide 100 kişi var, bunların 99`u katil 1`i masum. Siz o gemiyi batırır mısınız ???

pire için yorgan yakılırmı ? evet bence yakılabilir... :D

bjk_ayse

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben olsam kesin batırırdım batmasa zaten katiller kaç kişiyi öldürcek 1 kişiden bişey çıkmaz

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Kurunun yanında yaşta yanar sözünü hatırlatmak istedim.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar oradaki 99 katil o masum olanı zaten siz kurtarmadan çoktan öldürmüş olur.Boşuna uğraşmayın batırın gemiyi.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bu soruya tek bir kişi doğru cevap verebilir.
O da gemideki masum kişidir.

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Neler oluyor bu topluma böyle? Bu linç kültürü nerden bulaştı bize. Tamamı katil olsa bile hepsini kurtarmaya çalışmalı insan. Size katilleri öldürme hakkını kim veriyor? O gemiyi batırınca siz de o gemide batası bir katil olmuyor musunuz? Bu paradoksun sonunu nasıl bulacaksınız?

sleepless006

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında duruma bakış açım aldığım eğitime mesleğime aykırı benim o katilleri rehabilite ederek topluma kazandırma gibi bir görevim var toplumda ama günümüz şartlarında bu deyişler lafta kaldığı için ve gemi batınca kurtulacaklar olabilir düşüncesiyle başka bir imha yöntemi bulurdum

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Çoğunluk batırsın demiş..
Benim bir fikrim yok fakat söyle bir soru sormak istiyorum:
Peki ya o masum kişi siz olsaydınız?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
O masum zavallıcığın helvasını bile kavurduk siz neyden bahsediyosunuz :D

bjk_ayse

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Neler oluyor bu topluma böyle? Bu linç kültürü nerden bulaştı bize. Tamamı katil olsa bile hepsini kurtarmaya çalışmalı insan. Size katilleri öldürme hakkını kim veriyor? O gemiyi batırınca siz de o gemide batası bir katil olmuyor musunuz? Bu paradoksun sonunu nasıl bulacaksınız?

iyide o katiller batmasa çıkınca birsürü masum insan ölecek birsürü öleceğine bir tane masum insan ölsün

bthnktn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O 99 katil 1 masum insanın hayatına değmez.. mümkün olduğunca o insanı kurtarmaya çalışırdım...

sdfsdd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen o katillerden herbiri 100 kişiyi birden öldürmeyi bırak toplamda 100 kişiyi öldürmemiş insanlardır. katillerde insandır 100 insanı öldüreceksiniz belirteyim.

azelea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[BİRİNCİ VECİH] Hakikat nazarında zulümdür. Ey mü'mine kin ve adavet besleyen insafsız âdem! Nasılki sen bir gemide veya bir hanede bulunsan, seninle beraber dokuz masum ile bir câni var. O gemiyi gark ve o haneyi ihrak etmeye çalışan bir âdemin, ne derece zulmettiğini bilirsin. Ve zâlimliğini, semavata işittirecek derecede bağıracaksın. Hattâ bir tek masum, dokuz câni olsa; yine o gemi hiç bir kanun-ı adaletle batırılmaz.
Aynen öyle de: Sen, bir hane-i Rabbaniye ve bir sefine-i İlahiye olan bir mü'minin vücudunda iman ve İslâmiyet ve komşuluk gibi

dokuz değil, belki yirmi sıfât-ı masume varken; sana muzır olan ve hoşuna gitmeyen bir câni sıfatı yüzünden ona kin ve adavet bağlamakla, o hane-i maneviye-i vücudun manen gark ve ihrakına, tahrib ve batmasına teşebbüs veya arzu etmek, onun gibi şeni' ve gaddar bir zulümdür.

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hayrıdır ?... film icin senaryo mu soruyosun :)

Gebersin hepsi, takvimde ogünü karagün ilan ederiz..

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
eger o gemiyi batırırsak o katiller ile aramızda tek bir farkımız dahi kalmaz bunun tartışması dahi olamaz...(ayrıca içinde masum bir insan varken batıralım diyen arkadaşlar o geminin içindeki suçsuz kişinin çok sevdiğiniz bir insan oldugunu düşünüp tekrar cevap verin!)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Evet batırrım eğer o 1 masum için 99 katili öldüremezsen 1 değil yüzlerce masum kaybedebilirsin