Geleceğin BMW'si!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Los Angeles Auto Show, BMW'nin en son teknolojilere sahip hibrid aracına da ev sahipliği yapacak. Teknolojinin geldiği son seviye bu araca yakından bakalım.

BMW'nin EfficientDynamics Vision adlını verdiği konsept tasarım otomobili, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Los Angeles Auto Show'da boy gösterecek. Yakıt verimliliği konusunda devrim niteliğinde özelliklere sahip olan otomobil, gösterdiği inanılmaz performans ve nefes kesici görünümüyle büyük merak toplayacağa benziyor.

BMW_Vision_Hero_74211259421003.jpg

Sadece bir konsept tasarım olan ve seri üretime henüz geçilmesi düşünülmeyen BMW Vision hem elektrik, hem de dizel teknolojilerini bir arada kullanarak yakıt verimliliği konusunda çok önemli işler başarıyor. Elektrik ve dizel motorun elde ettiği toplam güç 356 beygir. Elektrik motorunu, 98 adet lityum-polimer hücreye sahip bir pil çalıştırıyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu pilin tek bir hücresi iki adet dizüstü bilgisayarı çalıştırmaya yetiyor. BMW Vision'ın detaylarını ilerleyen sayfalarda görebilirsiniz.

candasm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diğer elektirkli modelleri bilmem de bmw biraz daha makyajdan sonra bu aracı yok satar bunu biliyorum ne şahane olmuş bide bunun uçanını yapsalar ya :D

uçan demişken uçan modellerden sonra suv' lar yok olcak herhalde :)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
abi işte bmw yapmış gene yapacağını =) araba budur inş seri üretime geçerde alırz bnce süper bi tasarım üstüne performans dolu bi motor sadece bmw yapabilirdi yapmş :D (Böle dediğime bakmayn bnim ilk göz ağrım m3 .D üstüne gül koklamam )

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Süper görünüyor :) BMW araçları genelde sevmem ama bu iyi :)

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
zaten bmw favorimdir
süper olağanüstü muhteşem sözcükleri çok yetersiz kalıyor

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Konsept araçlarda BMW, Audi gibi Alman teknolojilerinin karşısında elbette A.B.D.'de boş durmuyor.
Evet bu BMW konsept çok can yakar ama geçenlerde okuduğum Cadillac Cien beni inanılmaz etkiledi.
Şurası muhakkak ki, taa ilkokul dönemlerinde,
"Vay be, 2000 yılında 45 yaşına geleceğiz, herhalde uçan bir otomobilimiz olur." şeklinde arkadaşlarımla şakalaşırken, bu günleri görünce ve diğer sektörlerdeki atılımları izledikçe, ben otomobil sektörünün fazlaca ilerleyemediğini görüyorum.
O zamanda vites vardı, şimdi de var, o zaman direksiyon vardı, şimdi de var.
Eh gelişme olmadı mı? Oldu.
Biraz design, biraz da motor değişti. Airbag vb ise teferruat.
Halbuki içinde bulunduğumuz şu dönemde artık aracıma binip, çek oğlum şöyle bir Taksim'e demem ve aracımın beni en kestirme ve en açık yoldan götürüvermesini beklerdim.
1960'larda bizim bilim kurgu düşüncelerimiz, hala bilim kurgu'da kaldı.
İşte bu çok enteresan.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Son halini merak ediyorum bir BMW hastası olarak

кяαℓ тυяк

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arabanın şekli süper olmuş.Çok hoşuma gitti.Ama biz anca böyle izleriz hoşumuza gider sadece :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Benım Olmadıktan Sonra Bizene Bugatti'Den Biraz Hırsızlık Yapılmış :):)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
oyuncak gibi hic gercege benzemiyor

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu araç tamam konsept de, aynı teknolojiyi kullanan bir araç daha var, adı TOYOTA PRIUS.Vergiler yüzünden Türkiye de o kadar satılmıyor yani teşvik lazım teşvik. :)