Geleceğimiz Kimlerin Elinde!

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Türk Telekom, Arap'ın.

Telsim İngiliz'in.

Kuşadası Limanı İsrailli'nin.

İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .

Araç muayene işi Alman'ın.

Başak Sigorta Fransız'ın.

Adabank Kuveytli'nin.

İETT Garajı Dubaili'nin.

Avea Lübnanlı'nın.

Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..

Ermeni...)

Rakı , Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.

İzocam, Fransız'ın.

TGRT(Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRKtü.

Sadece 4.5 yıl önce.

Çok önemli....Bitiyoruz

ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA

9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR...

ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.

YAZIKLAR OLSUN....

HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK..

(VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK

BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT

40 MİLYON $.

Borla çalışan araba üretil di, Türkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle

calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.Turkiye, dünya

rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Türkiye
uyanmadan

bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.

Kaynak:

TMMOB

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI

İSTANBUL ŞUBESİ​

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Tamam doğru da bunu 150. kez okuyorum. +(

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kaynak Olarak Link Görebilirmiyiz? Kaynak Olarak Gösterilen Kurumun Açıklaması olduğuna dair.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bu tür paylaşımların yasak olduğunu zannediyorum yanlış hatırlamıyorsam böle birşey daha vardı....

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0

Banka Verileri / TMSF’YE DEVREDİLEN BANKALAR

Türkbank
Bank Ekspres
Interbank
Egebank
Yurtbank
Sümerbank
Esbank
Yaşarbank
Etibank
Bank Kapital
Demirbank
Ulusalbank
İktisat Bankası
Sitebank
Tarişbank
Bayındırbank
Kentbank
EGS Bank
Toprakbank
Pamukbank
Kıbrıs Kredi Bankası
İmar Bankası

http://www.tmsf.org.tr/index.cfm?fuseaction=public.dsp_menu_content&menu_id=54

Not:Devredilen bankaların ekonomiye maliyetini 37.6 milyar dolara olarak açıklayan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bugüne kadar ancak 1 milyar 136 milyon dolar tahsilat yaptı. Tarih :30.10.2004

Satılan Bankalar ve Şirketler kendi insanlarımız tarafından dolandırılan içi boşaltılan, sonra alacakların parasını vermek yerine yurt dışına kaçan şerefsiz haysiyetsiz insanların eseridir. Bunların sayesinde şuanki durmumuz ortaya çıkmaktadır. Banka mutemetlerin parası Devlet Garantisi olduğu için vatandaşlarını mağdur etmemek için paralarını ödemiştir.

Geride kalan kurumların bazılarıda kendi öz halkımızın ; sabah 8 akşam 5 mesaisi uygulayıp ; akşama kadar sakız çiğneyip örgü örenlerin; rüşvet alanların, kurumu sömüren kişilerin zarara uğratması sonuçu oluşmuştur.

Bu kadar zarardan sonra gökten para gelmesini bekleyen; yada sonuç üretemeyip sadece yayagara koparanlara ülkenin şu durumundan faydalanmaya kalkan oy satıcılarına yazıklar olsun..

Ordu malı olan Oyakbankı bile Vatan Millet Sakarya diyerek satanlara ses etmeyenlerde; namert olsun

Eşşek gibi çalışalım vergimizi verelim. Sattırmayalım.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ne kadar satıcı olduk boyle ...

Özelleştirmeye her zaman karşı çıkmışımdır ve hala karşıyım tabiki eskiyi savunarak değil sozkonusu kurumları okadar yozlaştırıyorlardıki hizmet kalitesini düşürerek ve bürokrasi duvarını saglamlaştırarak insanları bıktırdılar satılsında kurtulsak moduna getirdiler vatandaşı

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya arkdaşlar... Tembeliz!! Bize kalsa millet yüzyıllarca Bor madeninin ne olduğunu bilemeyecekti. Adamlar el atıp işleri yolunda ilerletiyor. Adam olsaydık da elimizde tutsaydık. Böyle bilgisayarın başında e-posta kutularından e-posta kutularına gezen yazılarla olmuyor bu iş. Çıkacan yapacan... Yapmazsan yaparlar böyle...

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sorun bir işe girdimmi ohh tamam ben emekli olana kadar böyle çalışırım mantığında.

Neden böyle düşünürler anlamam o kadar devlet kurumunda çalıştım ama hepsinde sadece görevini yapmak için iş yaparlar fazlasına mesai yada ek ücret talep ederler ama Japon bir firmanın Türkiye ve avrupa merkezinde üniversite stajımı yaptığımda gördüklerim; işini bitiren kişi dinlenmek çay kahve molası vermek yerine yeni gelecek işlerin haberini alıp önceden hazırlık yapıyor ve işi eğer hafta içi yetiştiremez ise hafta sonu gelip mesai gibi hiç bir ücret talep etmeden işlerini bitiriyor en önemlisi çalıştığı bölümü kendi dükkanı gibi görüyor.

Sonuç olarak eğer benim gibi devlet kurumunda çalışıyorsanız lütfen işinizi iyi yapın arkanızdan birine iş bırakıp laf ettirmeyin.

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asıl önemli olan,
1. yerli olanlar gerçekten bizim mi yoksa başka gizli servislerin güdümünde olan bu şekilde önemli yerli kuruluşlarımız var mı?
2. ihaleler yapılırken niye milliyetçiliğimiz aklımıza gelmiyor? Elimizi cebimize atıp daha fazla para vererek bu şirketleri yabancılara bırakmak yerine biz almıyoruz da sonradan herşey yabancılara gitti diye milliyetçi damarımız kabarıyor?
3. eğer mesele gizlilikse hiç merak etmeyin bu şirketlerin hiç birine gerek yok! Elin gavuru insansız uçağıyla, gözetleme uydusuyla giydiğimiz donun markasına kadar bizi gözetliyor.

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu mesaj tamamen büyük harflerle yazılmış ama kilit nerde?

cathlack dedi ki:
ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA

9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR...

ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.

YAZIKLAR OLSUN....

Benim anlamadığım 9 Trilyon ettiğini nerden çıkarıyolar.
Firmaların değerleri nasıl hesaplanır? Bunlar bu hesabı bilmiyo mu ya da bu hesabı yanlış mı yapıyoda ucuza satıyo bu kadar?
9 Trilyon Dolar - 40 Milyon Dolar aradaki farka bakar mısınız?
Bence bu rakamlar uydurma.

Ayrıca Türkiye'deki bütün şirketleri toplasak 9 Trilyon Dolar etmez gibi geliyo bana. 9 Trilyon Dolar dile kolay...

cathlack dedi ki:
HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK..

(VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK

BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT

40 MİLYON $.

Borla çalışan araba üretil di, Türkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle

calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.Turkiye, dünya

rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Türkiye
uyanmadan

bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.

Borla çalışan araba modeli bir tane söyler misiniz?

Benim bildiğim yeni arabalarda bor değilde Hydrogen sistemine geçiliyo.
Seri üretimine başlandı hatta. Sitelerde o kadar gezmeme rağmen borla çalışan bir model bile göremedim.

Bana kalırsa bazı şeyleri abartmak için bir şeyler yapılıyo ve yapılan şeyler de çok abartılıyo.

Hükümet ülkeyi satıyo denilecek ve hükümetin üstüne gidilecek ya. Ülkeyi bu kadar mı ucuza satıyolar. 9Trilyon -40Milyon Dolar yani 8 Trilyon bilmem kaç milyar 960 Milyon Dolar.

Size şunu söyliyim. Türkiye en büyük kazığı doğalgazdan yedi.
Türkiye'ye doğalgazı resmen itelediler. Çünkü ev sistemleri falan filanla ilgili yeni sistemler gelişti ve Avrupa'nın %60'ı bu sisteme geçti. Doğalgaz'ı adamlar eve elektrik için kullanacaklar. yakında adamlar telleri kaldıracak. Bize de doğalgaz verip yollarımızı kazdırıyolar.

Madem abartılacak üfürülmeden abartılsın bence.

Özgür Hoca dedi ki:
Asıl önemli olan,
1. yerli olanlar gerçekten bizim mi yoksa başka gizli servislerin güdümünde olan bu şekilde önemli yerli kuruluşlarımız var mı?
Benim bildiklerim var

Özgür Hoca dedi ki:
2. ihaleler yapılırken niye milliyetçiliğimiz aklımıza gelmiyor? Elimizi cebimize atıp daha fazla para vererek bu şirketleri yabancılara bırakmak yerine biz almıyoruz da sonradan herşey yabancılara gitti diye milliyetçi damarımız kabarıyor?

Çünkü yabancının para sıkıntısı yok. Biz para verip almak istersek o da miktarı artırır.
Ama bakar ki biz bırakmıyoruz çekilir. Adamın derdi ucuza almak.

Dünyada bir ülke daha böyle özel şirketleri satılarak krize girmişti sanırsam Kore olması lazım. Türkiye'nin de bu yüzden krize girmesi kaçınılmaz. Kore'ye ait KIA Amerika'ya geçti ve daha bir sürü firma. Kore şuanda sömürge:S
Türkiye'de zaten sömürge ama sömürülecek her yerden sömürüyorlar. Bir yer kaldı orayı da sömrmek istiyolar.

Özgür Hoca dedi ki:
3. eğer mesele gizlilikse hiç merak etmeyin bu şirketlerin hiç birine gerek yok! Elin gavuru insansız uçağıyla, gözetleme uydusuyla giydiğimiz donun markasına kadar bizi gözetliyor.

Abartma abi o kadar da göremezler:D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Daha okuruz canım nolcak ?? No problem ;) :D

erdem67tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkdaşlar bu haberlerin bir çoğunun kurumlarının devirlerinden tutun gerçek sahiplerinini kim olduğu ile ilgili yapılan açıklama ve beyan tamamen yalandır.

Ayrıca Ne var ki insanların aklını çelmek için toplumun güvenini kazanmış TMMOB- Çevre Mühendisileri odasının ismini kullanmaktadırlar.

http://www.cmo.org.tr/kduyuru.php?bid=345

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
erdem67tr dedi ki:
Arkdaşlar bu haberlerin bir çoğunun kurumlarının devirlerinden tutun gerçek sahiplerinini kim olduğu ile ilgili yapılan açıklama ve beyan tamamen yalandır.

Ayrıca Ne var ki insanların aklını çelmek için toplumun güvenini kazanmış TMMOB- Çevre Mühendisileri odasının ismini kullanmaktadırlar.

http://www.cmo.org.tr/kduyuru.php?bid=345

Arkadaşım Teşekkür Ederim, Bir Önce Ki Sayfada Sormuştum bu kurumun "böyle bir açıklaması varmı diye?" Link herşeyi gösteriyor...

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Demek ki neymiş: Aşırı ulusalcı bu tip e-postaları listemizdeki herkese iletip bir de memleketin haline ah vah etmeden önce gerçek mi değil mi onu araştırmamız lazım!

efe24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne garibinize gidiyoki neredeyse bütün ülkelerde böyle !

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Bunlar iç karartıcı şeyler . Bunları düşünecek olursak abooooo kafayı yeriz vallaa.
Hepimiz geçiciyiz bu dünyada. geleceğinde nasıl şekilleneceğini Allah bilir. Sen yaşamana bak. Gününü yaşa gerisini takma yahuuu ;) :)

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
böyle giderse bütün ülkeyi satacak bu adiler
arkadaşlar umursamıyoruz birileri bişeler yapmazsa yakında bayragımızın yanında bide amerka bayragı olur mazallah allah yardımcımız olsun bu topraklar kolay kazanılmadı

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
?Handsome? dedi ki:
arkadaşlar umursamıyoruz birileri bişeler yapmazsa yakında bayragımızın yanında bide amerka bayragı olur mazallah allah yardımcımız olsun bu topraklar kolay kazanılmadı

eniştecim herkes ''para''nın peşinde... Kimse ama kimse buna kendimde dahil olmak üzere herkes çıkarı için iş yapıyor. Çünkü herkesin kendini güvence altına alması lazım (ne güvencesiyse o artık :S :S )
Evet dur demek lazım Ama şunu da çok iyi bviliyoruz ki Ne bu dünyaya Bir daha Atatürk gelir !!! Ne de Atatürk gibi biri gelir !!! !!!

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
?Handsome? dedi ki:

Halkın İradesine Saygı Göstermen Gerekmez mi? "Adiler" Dediğin İnsanları bugün Türkiyenin
%50'si desteklemektedir. Ayrıca İlk Sayfada verilen haberin Kısmi Doğruluğu olsada Adı geçen Kurumdan Açıklaması Gelmiştir "Böyle bir Araştırmamız yoktur" diye

Nasıl ki Başka Başlıklarda Sizin Düşence Sisteminize Saygı bekliyorsanız, Aynı Saygıyı bu İnsanlarda beklemektedir...

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evet bestecim üzülüyoruz ama bişe yapamıyoruz
nasılda halkı çalışmaya hemde eşek gibi çalışmaya mahkum ettiler borçtan faturadan kredi kartlarından her saniye çalışmak zorundayız. tek sosyalimiz televizyonlardaki saçma diziler olmuş insanın sadece hafta sonu var oda kısıtlı, istedikleride bu herkez can derdine düşşün bizde ufak ufak ülkeyi, kimse farkına varmadan alalım derdi ama biri çıkar öyle değil böyle der inşallah

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
O Kişi kim olur bilmiyorum ama bence susmamak lazım ufak ufak herkesin bir çabası olmalı. Meydanın boş bulmamalılar diye düşünüyorum. Buldular yapıştılar. Ama ben şunu bildiğim için üzülmüyorum. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Onlar belki şimdi paraya para demiyorlar. Mutlular ama öbür tarafta er geç hak ettikleri yeri bulacaklar.

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence %50'si yada %100'ü kimsenin Türk halkının anayasasına dokunmaya kimsenin yüzbinlercesinin şehit olup kan akıttıkları toprakları amerikaya peşkeş çekmeye hakkı yok diye düşünüyorum.
Tabikide herkezin düşüncesine saygılıyız ama bakalım bu ülke gün geçtikçe zorlaşıyor pirinç,patates derken bi yerdende doğalgaz ,elektirik sonra arabalara
bunlar sol gösterip sağ vuruyor kimse farkında değil

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Herkes farkında abicim ama dedim yaaa kimsenin işine gelmiyor. Hala bizim gibi düşünenelerin ufacık bir yanlışı aranıyor. Neymiş Tuncay Özkan Kanaltürkü satmışş eeee Akp Türkiye'yi satıyor??? Niye sesiniz çıkmıyor... Sebebi açık ...
E ben sizin Türk'lüğünüze tükürürümm işte o zaman. olmaz olsun Sİzin gibi Türk ... !!!

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Anayasaya Dokunulamaz Diye Bir Anlayış nasıl olabilir? Bu Gün Yasalarda, Toplumun Yaşamını Etkileyen Her türlü madde değiştirilebilir niteliktedir, Eğer Öyle olmasa Anayasa Kendini Yenileyemez Çağdaş Bir Anayasa olamaz. Bu Güne Kadar Kaç Sefer Anayasa değişikliği Yaşandı.

Saydığın Tüm Tüketim Malzemelerinin Fiyatları Bilinçli ve Kasıtlı Olarak Yukarı Çekilmektedir Bazı Kurum ve Kuruluşlar tarafından. Sebebi İse bariz ortada, Hükümet ile Demokratik Yollardan Başa Çıkamayanlar Geçmişte Malum bir Şahsın Yaptığı Gibi Spekülatif İşler yaparak Hükümeti Yıpratma İçerisine girmişlerdir. Bu Kuruluşların İsimlerini burada yazmam doğru olmaz, İstersen Ö.m'den gönderebilirim. Lütfen Yazmadan Önce Fiyat artışlarının Sebeplerini ve Kimler tarafından yapıldığını araştırınız.