Geleceğim Hakkında Önerileriniz

kordizonbogumu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba,
Ben şu anda lise 3 öğrencisiyim ve sınava girmeme neredeyse 1 yıl kaldı. Konuya gelirsek beni ders çalışırken bir amacın motive etmesi gerektiğini düşündüm ve bir meslek kafamda belirmeli dedim. Uzun araştırmalarım sonucu Pilotluk mesleği aklıma yattı fakat sizlerden öneri almak istedim. Lise bittikten sonra Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotajlık bölümünü düşündüm, fakat %100 burs kazanmak imkansıza yakın bir şey çünkü bir yılda 130 pilotaj öğrencisi alınıyor bu 130 kişiden sadece 13'ü burslu oluyor(13 kişiden 6'sı ingilizce) ve siz ilk 10.000'e girseniz bile önünüzdeki 9.999 kişinin Pilotaj bölümü seçmemesi gerekir. Bu durumu ailemle paylaştım ve ücretli seçeneği karşılayabileceklerini onlar için bir sorun olmadığını söylediler(4 yıl topla 200.000tl). 4 yıl Pilotaj bölümünü okuduktan sonra 1 yıl askerlik yapmam gerekecek çünkü Türk Hava Yolları Akademisi askere gitmiş olmayı şart koşuyor. Akademiye girdikten sonra (ki girmek için üst seviye ingilizce gerekiyor) yaklaşık 2-3 yıl eğitim görüyormuşum(eğitim süresinden emin değilim). Ve bu eğitimin tutarı yaklaşık 90.000€ ama THY kadrosunda 15 yıl çalışacağınıza söz verirseniz bu tutarı maaşlarınızdan taksit yapmışcasına çekiyor. THY de 2.Pilot olarak 9.000tl Maaşla başlanıyor ve 30 Yaşında kaptan pilotluğa başvurulabiliyor. Maaş 30-40 bin tl arasında değişiklik gösteriyor. Sizce böyle bir maceraya atılmalı mıyım? Şimdiden önerileriniz için teşekkürler...