Geleceğe Yatırım Yapmak

Bu konuyu okuyanlar

altsayfa

Öğrenci
Katılım
3 Aralık 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
47
Geleceğe Yatırım Yapmak


3-d-yaz%C4%B1c%C4%B1.jpg


Geleceğe Yatırım Yapmak

2014 yılıydı www.mezatvar.com admini kadim dostum Mehmet Dağdelen ile muhabbeti koyulaştırmış sitenin ve ülkenin geleceğini konuşuyorduk. Bir ara laf döndü dolaştı geleceğin teknolojilerine geldi. Kendi buluşu için parça üretimi yaptırmak için araştırırken bulduğu 3-D yazıcılarla üretim şekline dikkatimi çekti ve “Gelecek bu üretimde” dedi.

Biraz konuyu araştırınca o dönemin ABD Başkanı Obama’nın 2013 yılında bir Ulusa Sesleniş Konuşmasında bu konuya bir saatini ayırdığını ve 3-D yazıcılara müthiş önem vererek “Üç boyutlu üretim neredeyse tüm imalat yöntemlerinden devrim yaratma potansiyeline sahip bir teknolojidir ……Bu sayede imalat endüstrisi devriminin Amerika’da gerçekleşmesini garanti altına almış olacağız.” Dediğini görmüştüm.

Şimdi nerden geldi aklıma değil mi ?

Mailime gelen haber bültenlerine göz gezdirirken “Michelin, dünyanın yeniden doldurulabilir özellikteki ilk lastiği MICHELIN Concept Vision’ı 3D yazıcı teknolojisi ile üreterek lastik teknolojisine yön veriyor” haberi ile karşılaştım.

Öyle ki haberin devamında “ 3D yazıcı ile birkaç dakikada ister kış ister yaz lastiği. Geleceğin lastiği Vision, sürücülerin ihtiyaçlarına göre 3D yazıcılarla doldurulabilecek bir lastik sırtı sunuyor. Vision, özel teknolojisiyle hava geçişleri ve zemin yapısına göre gelişen sürücü ihtiyaçlarına uygun olarak, lastik dış yüzeyini birkaç dakika içerisinde 3D yazıcı ile yazdırabiliyor. Sürücüler yağmurlu bir günde seyahat ettikleri lastiklerini karlı zemine geçerken 3D yazıcı ile hava koşuluna uygun hale getirebiliyor.” deniyordu.

2013 de ABD’ de Obama ulusa seslenerek 3-D ye önem verin diyor 2017 de Fransız Michelin 3-D ile kendi kendine üreteceğin yaz kış lastiği teknolojisini bizlere sunuyor. Bugün 3-D yazıcı teknolojisi ile yapılanları elbette sıralayacak değilim.

Ama dikkat çekmek istediğin şey yarının alışkanlıkları bugünden farklı olacak bu yüzden teknolojiye ayak uydurmalı ve hedefleri planlarken bu gelişmeleri dikkate almalıyız. Düşünsenize yarın evinize aldığını bir yazıcı ve ilgili kartuşları ile internetten indireceğiniz bir yazılımla kırılan bardağınızın yerine yenisini üretebileceksiniz. Tabaklarınızı yazıcıdan çıkartıp kullanabileceksiniz. Hani çocukluğumuzda seyrettiğimiz Jetgiller varya işte o günler çok yakın.

Hazırlıklı olun, devir teknoloji devri, çağımız internet çağı. Hey büyükler lütfen bunu es geçmeyin, geçmişle geleceğimizi planlamayın…

Tevfik YAZICILAR
30 Haziran 2017





Not: Obama’nın 2013 yılı Ulusa Sesleniş Konuşması’nın bir kısmı

“Geçen yıl ilk imalat inovasyon enstitümüz Youngstown’ı Ohio’da kurduk. Bir zamanlar kepenkleri indirilmiş bir depo olan bina, şu an 3D Yazıcı teknolojisi konusunda uzmanlaşmış işçileriyle gelişmiş bir yüksek teknoloji laboratuvarıdır. Üç boyutlu üretim neredeyse tüm imalat yöntemlerinden devrim yaratma potansiyeline sahip bir teknolojidir. Bunun başka eyaletlerde de gerçekleşmemesi için bir neden yok. Bu akşam, bu merkezlerden 3 tane daha açılacağını beyan ediyorum. Şirketler bu merkezler sayesinde savunma bakanlığı ile ortaklık oluşturarak, globalleşme nedeniyle göz ardı edilmiş bölgeleri yüksek teknoloji iş merkezleri haline dönüştürecekler.

Bu merkezlerden 15 tane daha oluşturulmasını meclise teklif ediyorum bu sayede imalat endüstrisi devriminin Amerika’da gerçekleşmesini garanti altına almış olacağız. Bunu başarabiliriz!”
 
Üst