Geekbuying Sitesi TR Warehouse Hakkında..

onursanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. İnternette araştırma yaparken Pocophone F1'in Geekbuying sitesinde üstelik de Türkiye deposunda çok uygun fiyatlı olarak bulunduğunu farkettim. Ancak daha önce bu siteden alışveriş yapmadığım için bazı çekindiğim noktalar var. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

1) Ürün anladığım kadarıyle TR'de bulunan bir depodan benim adresime gönderilecek. Ancak ben daha önce Aliexpress ile bi sıkıntı yaşamıştım. Adamlar ürünü bana 0 sıkıntı ile ulaştırmış olmasına rağmen PTT Türkiye bu ürünlerde Track number olmadığı için hiç umursamamış ve ürünlerimi bir tanesi hariç kaybetmişti. Şimdi bu ürünün de PTT Kargo ile gönderileceği yazıyor. Birincisi, zaten Türkiye'de olan bir ürün için 8-10 gün kargo süresi çok fazla değil mi? İkincisi bu üründe bana Tracking number verip vermeyeceklerini daha doğrusu bu telefonu da PTT'nin kaybedip etmeyeceğini nasıl anlayabilirim? Bildiğim kadarıyla PTT Kargo Tracking number olan ürünleri elden teslim etme zorunluluğu varmış. Tracking number yok ise kapının önüne bile atıp gidebiliyorlarmış diye okumuştum.

2) Ürünün bizdeki şebekelerle uyumlu olup olmadığını ve sim slotlarının Türkiyede kayıtlı olup olmadıklarını nasıl anlayabilirim? Ayiryeten pasaport kaydı gerekecek midir ürünler için?

3) Sitenin "Warehouses" bölümünde toplam 9 tane depo görünüyor ancak bu 9 tanesinden biri "TR Warehouse" değil. Sitenin herhangi bi yerinde TR Warehouses isimli ek bir sayfa yok ancak linkini verdiğim F1 cihazı ve diğer bikaç cihaza özel TR Warehouse etiketi var. Bu sizce şüphelenilmesi gereken bişey midir?

Şimdiden çok teşekkür ederim okuyan ve cevaplayan herkese.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
PTT konusunda bir garantin maalesef yok. Takipsiz geldiği için kargoyu direk bina girişinde yere koyma hakları dahi var. Başıma geldi, şans eseri kargomu kapıya asmalarına rağmen kimse almamıştı. 2 ve 3. sorun için tecrübe edinmiş biri yoksa bizzat kendilerine mail atarak doğru sonuca ulaşabilirsin.

Screenshot bu detay hakkında bir şey diyemeyeceğim.

onursanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PTT konusunda bir garantin maalesef yok. Takipsiz geldiği için kargoyu direk bina girişinde yere koyma hakları dahi var. Başıma geldi, şans eseri kargomu kapıya asmalarına rağmen kimse almamıştı. 2 ve 3. sorun için tecrübe edinmiş biri yoksa bizzat kendilerine mail atarak doğru sonuca ulaşabilirsin.

Screenshot bu detay hakkında bir şey diyemeyeceğim.
Canlı destek üzerinden kendilerine mesaj atıp dilim döndüğünce sorduğumda biz alışveriş sonrasında takip numarasını sizlere veriyoruz dediler. Ama ben adamlara güvendiğim kadar ne yazıkki Bizim PTT'ye güvenemiyorum ufak tefek ürünler olmasına rağmen Aliexpressten aldığım 7 ürünün sadece 1 tanesini teslim ettiler, onu da adını bile bilmediğim 2 alt komşuma teslim edip gitmişler. Tamamı 30 lira tutan ürünler olduğu için ve elimde de takip numarası olmadığı için adamlara da bişey diyememiştim ve yalan olup gitmişti haliyle. Şimdi burda 2000 liralık bir ürün olunca insan haliyle bir miktar tedirgin oluyor.