Geçiş efektleri ve tüketim

GecelerinYüzü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, Android de geliştirici seçeneklerinden geçiş efektlerinin animasyon ölçeklerini varsayılandan (1.0x) 0.5x yapsak daha hızlı bir şekilde animasyonlar ile kullansak batarya kullanımında eksi yönde bir artış olur mu ?
Sorum genel olarak işletim sistemi ile alakalı ancak belki arayüz ile de alakalı olabilir diye düşünüyorum. Bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
animasyonlar kapalıyken bak görsellik azalmaz ve batarya süresi artarsa açmazsın... MaxiPLUS5 telefonumda kapattım ama o tek çekirdekli...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Eksi yönde bir etki olmaz. Hatta tamamen sıfırlarsan efekt olmadığı için telefon daha az işlem gücü kullanacağı için pilde çok az da olsa iyileşme olur.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bataryayı etkileyecek kadar etkisi olmaz.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Selamlar, Android de geliştirici seçeneklerinden geçiş efektlerinin animasyon ölçeklerini varsayılandan (1.0x) 0.5x yapsak daha hızlı bir şekilde animasyonlar ile kullansak batarya kullanımında eksi yönde bir artış olur mu ?
Sorum genel olarak işletim sistemi ile alakalı ancak belki arayüz ile de alakalı olabilir diye düşünüyorum. Bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
Bataryada ne Eksi Nede artı bir şey katar istedigin gibi kullan.Ha eger 0 yaparsan animasyonları biraz pilden tasarruf olabilir ama dediğim gibi çok az etki eder oda...