Geçilemeyen Çanakkale 2'ye bölündü!

Bu konuyu okuyanlar

wwhirlwind

Müdavim
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Törenleri'nde bir yanda tekbirler diğer yanda marşlar vardı..

Türk ulusunun birlik ve beraberliğinin en güçlü simgesi olarak kabul edilen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Törenleri 93’üncü yıldönümünde ilk kez “bölünme” görüntülerine sahne oldu...

Milli Görüş’e yakın Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl yaptığı alternatif anma törenlerinde bu kez tekbir ve ilahilerin dozu iyice artınca şehitlikteki üniversiteliler gruba marşlarla karşılık verdi...

Toplumdaki “derin bölünme” son olarak Çanakkale şehitliğinde kendini hissettirdi. Milli Görüş’e yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği, alternatif anma törenininde tekbirler getirip yüksek sesle ilahiler okurken, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden gelen bir diğer grup ise onlara inat Gençlik ve İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Bu görüntü farklı fikir, mezhep, etnik kökenden her yıl onbinlerce Türkü buluşturan Çanakkale’nin bu yıl “ayrıştığını” gözler önüne serdi.

Her şey bir anda oldu

Yargıtay onayıyla “Arap milliyetçisi bir gençlik yetiştirme çabası içinde oldukları” gerekçesiyle 2004 yılında kapatılan Milli Gençlik Vakfı’nın devamı olarak kabul edilen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da alternatif bir anma töreni için haftasonu Çanakkale’deydi. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde “250 bin şehide 250 bin hatim” sloganıyla organize edilen anma törenlerine çok sayıda kişi katıldı. Gelenler arasında kara çarşaflı kadınların, cüppeli, takkeli, şalvarlı yaşlı ve çocukların da olması dikkat çekti. AGD grubu şehitlikte yüksek sesle tekbir getirip ilahiler okuduğu bir anda, diğer tarafta başka bir tını yükselmeye başladı.

Yüksek ses uyarısı yapıldı

100 kişilik öğrenci grubu abidenin önüne dizilip bayrak açtı. Önce “Dağ Başına Duman Almış”ı ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Gençlerin, ailelerinin ve öğretmenlerinin coşkuyla söylediği marş ezgileri, diğer tarafta tekbir ve ilahi okuyan grubun “dik bakışlarıyla” karşılandı. İlahilerin dozajı biraz daha arttı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinden gelen Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin kendinden geçmesi, sık sık tekbir getirmeleri, Çanakkale Destanı’nı anlatırken ve ilahi okurken şehitlik kurallarına aykırı olarak bağırmaları görevli askerlerin de dikkatini çekti. 10 dakika süren “anmanın” ardından gruba yaklaşan rütbeli iki asker, “Hiçbir şekilde slogan atmıyoruz, duamızı da yüksek sesle yapmıyoruz. Biz de Müslümanız, lütfen ziyaretimizi bu şekilde gerçekleştirelim” diye uyardı. Şehitlikteki anma törenleri sırasında üniversite öğrencileriyle AGD grubu mensuplarının yanyana gelmemeye özen göstermesi dikkat çekti.

“Din, dil, Irk farkı yaratılmamalı”

Marşları en önde büyük bir coşkuyla okuyan üniversite öğrencilerinden sorumlu öğretim üyesi Mustafa Esen ise (sağ başta) “Çanakkale’de dil, din, ırk farkı gözetmeksizin savaşıldı. Kültür mozağimiz olarak görmek gerek. Buraya gelip kendince sadakat ve şükranlarını sunanlar arasıda fark yaratılmamalı” dedi.

Türkçe-İngilizce yeni levhalar

Gelİbolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki 18 noktaya, ziyaretçilerin gezdikleri bölgelerde yaşanan olayları doğru şekilde öğrenmeleri amacıyla Türkçe-İngilizce bilgilendirme levhaları yerleştirildi. Levhalar, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü Tarih Danışma Kurulu Üyesi Gürsel Akıngüç tarafından hazırlandı. Konuyla ilgili konuşan Akıngüç şöyle dedi: “Burada amaç insanlarımızın hiç olmazsa gezdikleri yerleri daha iyi bilmesini sağlamak, bilip de unuttukları bilgileri ise anımsatmak. Muharebelerin yoğun geçtiği önemli ve kritik noktalarda büyük kahramanlıklar göstermiş, Çanakkale savaşlarının gidişatına büyük etkileri olmuş bazı subaylarımızın, askerlerimizin, şehitlerimizin adlarını da bu levhalar sayesinde yad etmek gibi bir amaç güttük.”

Vatan





kaynak : http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=356259
 

kullanıcı

Müdavim
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
3,800
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
İkiye bölündük derseniz orda dur derim. Sonra kaç iki derim. Bir yandan etnik, bir başka yandan din, bir diğer yandan mezhep, vs diye gider. Bu iki mi sizce yoksa daha mı fazla kutuplaşma var? Anlayana.
 

myefsane

Müdavim
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Bölünmek ne demek ya ;Nasıl bir zihniyetki böle yazabiliyor.
 

amiga.os

Asistan
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
tekbir getiren bir gruba tepki gösterildiğini görüyor olsa şehitler, gözleri yaşarırdı, çünkü dualarla tekbirlerle savaştı o insanlar.
 

gokhankayaci

Doçent
Katılım
28 Şubat 2007
Mesajlar
550
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
hepimiz müslümanız. aynı zamanda TÜRK'üz. bunların bu iekilde medyanın abartması çok saçma.
 

bulmeh

Müdavim
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Sağduyulu ve gerçekten iyi düşünen bir vatandaş olsaydınız bu haberi buraya taşımazdınız. Burada apaçık bölücülük haberi yapan medyanın kokuşmuş haberleri ile içimizi karartacağınıza daha gerçekçi haberleri buraya taşısanız hem siz, hem de bizler için daha faydalı olmaz mı ???
 
Üst