Geç geldi desinler gelemedi demesinler!

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Evet arkadaşlar şu bayram öncesi eşimiz dostumuz bayramı memlekette gecirmek üzere yola çıktı veya çıkacaklar. Lütfen trafik kurallarına uyalım geç geldi desinler gelemedi demesinler. Daha bayram tatilinin ilk günü sayılır şu an için 12 ölü 83 yaralı var
72203

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Evet arkadaşlar şu bayram öncesi eşimiz dostumuz bayramı memlekette gecirmek üzere yola çıktı veya çıkacaklar. Lütfen trafik kurallarına uyalım geç geldi desinler gelemedi demesinler. Daha bayram tatilinin ilk günü sayılır şu an için 12 ölü 83 yaralı var
Ekli dosyayı görüntüle 72203
Yerdeki Kan...
Medet Ya Rabbi...

castlerock

Asistan
Reaksiyon puanı
83
Bunla beraber uykulu yola çıkmak da malesef bir Türk geleneği haline geldi.
Bugün Afyonkarahisar'dan kendi aracımla İstanbul'a geldim. Yollarda bin türlü rezalet yaşanıyor; otobanda en sol şeritte telefonuna bakanlar, tünelde hız limitine riayet edeni arkadan taciz edenler, mavi kırmızı çakarlı magandalar, yol yapım sahasına yaklaşırken daha bir gaza basanlar vs. vs. vs....

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Bugün Afyonkarahisar'dan kendi aracımla İstanbul'a geldim. Yollarda bin türlü rezalet yaşanıyor; otobanda en sol şeritte telefonuna bakanlar, tünelde hız limitine riayet edeni arkadan taciz edenler, mavi kırmızı çakarlı magandalar, yol yapım sahasına yaklaşırken daha bir gaza basanlar vs. vs. vs....
Afyonda mı yaşıyordunuz siz de?

Reaksiyon puanı
5,173
Neyse hocam çok şükür sağ salim gelebilmişiniz. Eskiden gece yolculuğu yapardık trafik rahat olur diye. Artık günümüzde gece yola çıkmak daha da tehlikleli. Sen ne kadar dikkat etsende her şey çıkabiliyor.

castlerock

Asistan
Reaksiyon puanı
83
Neyse hocam çok şükür sağ salim gelebilmişiniz. Eskiden gece yolculuğu yapardık trafik rahat olur diye. Artık günümüzde gece yola çıkmak daha da tehlikleli. Sen ne kadar dikkat etsende her şey çıkabiliyor.
Sağolun, yazdığınız gibi şu an bir numaralı tehlike gece yolculuğu...

Reaksiyon puanı
5,173
Keşke forumumuzu sadece okumakla yetinenlerde bu farkındalık çalışmamızı bir beğeni yada bir cümle ile desteklese...

72217

53 kişinin her biri bir cümle yazsa bu konu en az bin kişiye iletilir ve belkide bayramda yapılan kaza oranını düşünürsek muhtemelen bir can kurtarmış oluruz.

En azından Hz Yusuf ve karınca kıssası gibi biz elimizden geleni yapmış oluruz. Bu kıssadan biraz bahsetmek istiyorum.
Bir gün Hz. ibrahim'i içine atmak için o güne kadar görülmeyen büyüklükte bir ateş yaktırmış Nemrut.

Ve o sırada olacakları izleyen insanlar bir karıncanın ağzında çalı ile ateşi söndürmeye gittiğini görünce "ne yapmaya çalışıyorsun sen" diye sormuşlar. karınca "ateşi söndürmeye gidiyorum" demiş. insanlar "ağzındaki bir tane çalı ile ateş mi söner" demiş.

Karınca o cevabı vermiş "evet, belki sönmez ama maksat safımız belli olsun".

Ben inanan biri olarak mahşer sorgusunda ben elimden geleni yaptım ya rabbi diyeceğim. Peki ya inamıpda elinden geleni yapmayanlar...

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
Kendi hayatını düşünmüyorsan; karşından gelenin hatta yanında seninle nefes alan canların da yaşamını düşün. O sol koltuğa oturmak bir halt değil, kocaman bir sorumluluk. Bu sene emniyetin de bu konuda çok güzel önlemler aldığını görüyorum, çocuklara da aktif rol vermek gibi...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kurallara uymak en başta gelir. Bununla beraber, sabırlı ve soğukkanlı olmak gerekiyor. Uykusuz araç kullanmak ve belirtilen limitlerden uzun süren araç kullanımlarında sabır ve soğukkanlılık beklemek hayal olur.
Hem kendimizi/ailemizi, hem de diğer insanları düşünmek ve ona göre tedbirli gitmek durumundayız.

Yolculuk yapanlara kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileriz.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Her bayramda hatırlatyoruz. Normalde günlük olarak hatırlamanız lazım bunu. Bu bayram yasaklar dolayısıyla evlere kapansakda unutmayalım . Geç geldi desinler gelemedi demesinler.