Geç boot yüklenme problemi

Abdullah4372

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selamlar. Uzun zamandan beri overclock ile çalıştırdığım bilgisayarda açılış uzun sürüyordu. Yani OC yaptığım zaman bilgisayarı çalıştırdığımda biraz zaman geçiyor sonra da RAM'lerin yavaşlatıldığı uyarısı geliyor. Sonra F1'e basarak devam ediyorum. Ama OC'u iptal etmeme rağmen artık boot süresi çok daha uzadı.

Yani normalde bilgisayar hemen boot ekranını geçerdi. OC yaptığım zaman biraz daha uzardı ama sıkıntı olmazdı. Ama artık OC olmamasına rağmen OC yaptığım zamandan çok daha uzun bekliyorum. Ama açıldığı vakitte her şey çalışıyor bir sıkıntı yok. Sizce neden olabilir?

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Merhabalar,
aldığınız hatanın resmini iletebilir misiniz?

Abdullah4372

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar,
aldığınız hatanın resmini iletebilir misiniz?

Hata şu linkteki adamın verdiği hatanın aynısı. Ama benimki F1'e basınca Windows'a devam ediyor. Bir de açılırken baya bekliyorum. Yani dediğim gibi normalde güç düğmesine basarsın bir iki saniye içinde ekran gelir hemen Windows'a geçmeye başlar. Ama ben OC yaptığım zaman güç düğmesine basınca ekranın gelmesi uzun sürüyordu yine F1 ile devam ediyordum. Ama artık OC olmamasına rağmen aynı hatayı alıyorum. Fakat bu sefer çok daha uzun süre bekliyorum. Gelince de yine F1 ile devam ediyorum. Yani çalıştıktan sonra her şey normal. Ama boot ekranı gelene kadar hatırı sayılır bir vakit bekliyorum. Ayrıca sistem bilgilerini de atayım daha yardımcı olur belki;

Bu arada, kullandığım RAM'lerin de hızları farklı. Tabi daha önce sıkıntı yoktu ama yine de belirtmiş olayım. Zaten Slot1 ve Slot2 olarak onların da ekran görüntüsünü koymuş oluyorum. RAM üreticileri de farklı. 1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG