Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne saldırı: Bir ölü, yüzlerce yaralı

Bu konuyu okuyanlar

SONG JOONG KI

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
gazzede-buyuk-donus-yuruyusune-saldiribir-olu-yuzlerce-yarali,39obbDnOg0CFaE3Ib65NmA.jpg
İsrail-Gazze sınırında tansiyon yine yüksekti. Geçen haftalarda olduğu gibi, İsrail güvenlik güçleri Filistinli protestoculara sert bir şekilde müdahale etti. Zaman zaman gerçek mermilerin de kullandılığı müdahale sonucu bir kişi öldü, yüzlerce yaralı var

Adres yine aynı, İsrail-Gazze sınırı. Bölgede üçüncü cumada da manzara değişmedi. Filistinli göstericiler, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün üçüncü cumasında, gazze sınırındaydı. İsrail keskin nişancılarının görüşünü engellemek için yine lastikler yakıldı. Sınır hattı dumanla kaplandı. Gösterilerde tansiyon kısa sürede yükseldi.

İsrail güvenlik güçleri, protestoculara aşırı güç kullanarak müdahale etti. Zaman zaman gerçek mermi de kullandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre yüzlerce yaralı var. Bunların bir kısmı gerçek mermilerilerin hedefindeydi. Yaralananlar arasında gazetecilerin de olduğu açıklandı.

Bu hafta sadece Gazze sınırında değil, Ürdün'de de sokaklar doldu taştı. Başkent Amman'da cuma namazı sonrası gösteri düzenleyen kalabalık bir grup; Filistinlilere destek verdi.
Gösteride Filistinli mülteciler de yer aldı. Evlerine dönmek istediklerini söyleyen Filistinliler, İsrail karşıtı sloganlar attı.

İsrail askerlerinin geçen haftalarda Filistinli göstericilere ateş açması sonucu 33 kişi hayatını kaybetmiş, 3 binden fazla Filistinli de yaralanmiştı. Protestolar İsrail'in 70'inci kuruluş yıldönümü olan 15 Mayıs'a kadar sürecek.

kaynak: Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne saldırı: 112 Filistinli yaralandı
 
Üst