• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Garantili Xr vs Garantisiz X

Semihh6060

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xr veya x alacağım. X in garantisi olanı çok zor bulunuyor ve gereksiz pahalı nedense. Kararsız kaldım xr mı daha iyidir x mi?

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
XR al geç koyabiliyorsan üstüne farkı 11

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
iphone xr ve 11 modeli gereksiz derecede kaba ve ağır iphone daha ucuza telefon satıyo ucuza dediğimde gene piyasanın epey üstünde :) bence iphone alan adam 11 pro almalı yada düz x

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
iphone xr ve 11 modeli gereksiz derecede kaba ve ağır iphone daha ucuza telefon satıyo ucuza dediğimde gene piyasanın epey üstünde :) bence iphone alan adam 11 pro almalı yada düz x
birincisi ben xr kullanıyorum ve kalınlık ve ağırlık dediğiniz gibi değil. İkincisi iPhone 11, Prodan sadece 6 gram ağır. 6 gramı elinizle farkettiyseniz tebrik ederim sizi. 11 Pro max ise 11’den 30 gram daha ağır. Evet biraz daha kalın ama pek de farkedilmez.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
birincisi ben xr kullanıyorum ve kalınlık ve ağırlık dediğiniz gibi değil. İkincisi iPhone 11, Prodan sadece 6 gram ağır. 6 gramı elinizle farkettiyseniz tebrik ederim sizi. 11 Pro max ise 11’den 30 gram daha ağır. Evet biraz daha kalın ama pek de farkedilmez.

iphone 11 ve iphone xr inceledim mağazada 11 pro ile incelik ağırlık olara bence gözle görülür bir fark var birde xr veya 11 e kılıf takıp kullandığımı düşünüyorum çok kötü benim şahsi fikrim

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Xr kılıf takıldığında tek elle kullanılması biraz zor bir cihaz oluyor. 5.8 inçlik modeller ise ele tam oturuyor ve tek elle kullanması kolay. Şu aşamada Xr ın ve X in birbirlerine karşı artıları ve eksileri var. X ekran kalitesi ve bence boyutlar olarak daha iyi. İkinci kameranın olması güzel. Ve a11 işlemcili olması sebebiyle bildiğim kadarıyla yeni bulunan bir açık sayesinde iOS sürümü ne olursa olsun jailbreak yapılabiliyor. iOS kalitesini android özgürlüğünde kullanabiliyorsunuz. Xr ın X e üstünlüğü ise özellikle batarya tarafında. Yapılan testler ve kullanıcı yorumlarına göre Xr bataryası çok daha iyi gidiyor. Onun dışında Xr da video kaydederken ses stereo kaydediliyor X te ise mono. Ve tabiki Xr ın işlemcisi bir nesil daha yeni. Ama X teki a11 de gayet güçlü bir işlemci. Sonuç itibariyle net olarak X yada Xr alın diyemiyorum ama Xr ı sıfır garantili yurtiçi cihazı olarak alacaksanız Xr almak daha mantıklı olabilir. Çünkü ikinci el pasaport kayıtlı bir cihaz, yurtiçi sıfır cihaza göre daha risklidir. Hem ikinci el olmasının getirdiği bir risk var hemde garanti konusunda sıkıntı olabiliyor.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
iphone 11 ve iphone xr inceledim mağazada 11 pro ile incelik ağırlık olara bence gözle görülür bir fark var birde xr veya 11 e kılıf takıp kullandığımı düşünüyorum çok kötü benim şahsi fikrim
Ben Apple’ın verdiği ağırlık değerlerini size söylüyorum :) .