Yardım GamePower Warcry Pulse

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nxwack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nxwack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Yeni topladığım sistemde bazı sorunlarla karşılaşıyorum. Özellikle oyun oynarken ya da FurMark gibi stres testleri sırasında ekran bir anda kapanıyor ve görüntü tamamen kesiliyor. Kasa çalışmaya devam etse bile monitöre sinyal gitmiyor. Ayrıca bazen sistemi açarken ekran hiç gelmiyor ama Windows’un açılış sesini duyabiliyorum. Nadir olarak kasaya tek basışla sistemin tamamen kapanması gibi bir durum da yaşanıyor.

Sistemi toplarken birçok bileşeni detaylıca araştırarak seçtim fakat PSU konusunda aceleci davrandım. Araştırmalarım sonucunda kullandığım GamePower Warcry Pulse 750W 80+ Bronze PSU hakkında neredeyse hiçbir olumlu yoruma rastlamadım. Bu sebeple sorunun PSU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Öte yandan, NVIDIA’nın son zamanlarda yayınladığı ekran kartı sürücülerinde de bazı stabilite problemleri yaşandığını forumlarda ve Reddit gibi platformlarda sıklıkla görüyorum. Bu nedenle ekran kartı sürücülerinin de bu soruna etki etmiş olabileceğini göz önünde bulunduruyorum.

Açıkçası şu an için net bir sonuca varamadım. Sorunun PSU’dan mı, ekran kartı/sürücü uyumsuzluğundan mı, yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklandığı konusunda emin değilim.

Sistem bileşenlerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek
  • Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G SHADOW 3X OC
  • RAM: 2x Patriot Viper Venom 16GB DDR5 6000MHz CL30
  • SSD: Adata Legend 900 SLEG-900 1TB Gen4x4 NVMe
  • Kasa & PSU: GamePower Warcry Pulse + 750W 80+ Bronze PSU
  • İşlemci Soğutucu: Bitfenix A1 Air Cooler ARGB Black 120mm

Benim gibi bu tür sorunlar yaşayan ya da benzer bir durumla karşılaşıp çözüm bulan kullanıcıların yorumlarına çok ihtiyacım var.

Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla.

nxwack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek cevap alamasam da sorunun nedenini buldum ve çözdüm, öncelikle sorun PSU kaynaklı değilmiş, BİOS güncellemem gerekiyormuş :d. PSU değişimi yaptım bu arada (Raijintek Cratos Atx 3.0 850W 80+ Gold) sonrasında sorunlar devam edince aklıma 1 haftadır gelmeyen o fikir geldi ve BOUS'u güncelledim herhangi bir sorun kalmadı. Eğer bir gün aynı sorunu yaşarsanız mutlaka BİOS güncelleyin iyi forumlar.

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
598
Sorununuzu çözüp paylaşmanız bu konuda büyük emek sarf ettiğinizi gösteriyor. Tebrik eder iyi forumlar dileriz