Galaxy S4 Rom tavsiyesi?

arda9677

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar elimde galaxy s4 var telefonun orjinal romundan memnun değilim şuan ubmea olan orjinal romu kullanıyorum.
Telefonuma root atıp rom yüklemek istiyorum fakat Touchwiz ara yüzüde kalsın istiyorum bildiğiniz bir rom yada bana yararı olabilecek tavsiyeniz varsa lütfen yazın

Bir soru daha: TWRP ve CWM terimleri geçiyor bunlar nedir açıklarmısınız?

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
TWRP ve CWM , Android cihazlara rom kurabilmek için kullanılan programlar.

Fark nedersen : (ALINTIDIR ) team win recovery project , clockworkmod'un paralı sunduğu dokunmatik arayüzü bedava sunuyor ve bazı komutlarıyla daha kullanışlı.

Cihaza rom kuracaksan ve touchwiz in kalmasını istiyorsan zaten rom kurmanın pek bir anlamı kalmayakcaktır. Cihazlara rom kurduktan sonra hızlanmasının en büyük sebeplerinden biri nexus gibi saf veya basit bir arayüze dönmeleri bu sayede de cihazın yorulmaması.

Ayrıca s3 e onlarca defa rom attığım için söylüyorum , custom romlar en başta güzel gelsede zamanla başını ağrıtacaklar, telefon hızlandı güzelleşti sanacaksın en olmadık yerde bir hata verecek , kamera özelliği orjinal gibi çalışmayacak. Oyunlar ve uygulamalar sıkıntı çıkartacak.

Yani kısacası , Ya gerçek bir nexus cihaz alın. Yada bu sıkıntıları çekmemek için Iphone alın.
Yada s4 ün orjinal romunun tadını çıkartın.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Custom romlar geçici lezzet sunuyor ve sürekli değişiklik istiyor insan. Yeni limanlara yelken aça aça geçiyor günler

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
cyanogenmod 10.1 stable kurdum i9000'e öyle buglar falan yok rahat kullanılıyor.