Galaxy s3 - ios

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar. ios işletim sistemi androidden çok daha stabil ve estetik. s3 de donanımsal ve tasarımsal olarak benim için daha hoş. peki bu ikisini birleştirmek mümkün mü ? yani galaxy s3'e ios işletim sistemi yükleyebilir miyiz ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Boyle birsey mumkun degil. Android bir isletim sistemidir ve acik kaynak kodludur. IOS ise kapai ve sadece apple cihazlarinda calisan bir isletim sistemidir. Ya 5 yada s3 tercih edebilirsiniz ancak.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boyle birsey mumkun degil. Android bir isletim sistemidir ve acik kaynak kodludur. IOS ise kapai ve sadece apple cihazlarinda calisan bir isletim sistemidir. Ya 5 yada s3 tercih edebilirsiniz ancak.

ama ios 6'ya jailbreak yapıldı mesela. neden s3'de çalışmasın ki ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Farketmez. Olmaz . Apple sadece kendi donanimlarinda calismasina izin veriyor. Oyle bir secenek yok. Jailbreak oyunlari ucretsiz yapip blutouth vs izin veriyor.

Mobilden yazdigimdan noktalama ve uazim yanlisi olabilir.

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Teknikte ola bılır ıPhone 4s e Android yuklendıgını bılıyorum (Yazılımcılar Tarafından) Bzim yapa bılecegımız bır olay degıl yanı

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Teknikte ola bılır ıPhone 4s e Android yuklendıgını bılıyorum (Yazılımcılar Tarafından) Bzim yapa bılecegımız bır olay degıl yanı
Onunda mumkun olduğunu sanmıyorum , varsayım olarak tabii . Çünkü apple ona da bir önlem almıştır.

free_agent

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Olabilir belki ama optimizasyon konusunda çok sıkıntı çıkar.ios un stabilitesi falan kalmaz yani.

Reaksiyon puanı
10,315
bu biraz da bir cami minaresine haç takmaya benzedi galiba! :)
[MENTION=264936]Webkurum[/MENTION]'a katılıyorum ben de, olası bişey değil bu.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android linux ios MAC tabanlı değil mi?
Bu elmanın genetiğini değiştirip armut yapmak gibi birşey.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
eliniz de s3 varsa jb yi yükleyin derim o zaman stabilite nasıl olurmuş görün :D ben bile şaşırdım telefon yağ gibi çalışmayıda geçmiş fazla yağ basmışlar izlenimi uyandırıyor zira haddin fazla akıyor :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iPhone'lara Android yüklenebiliyor zira Android açık kaynaklı bir yazılım ve uyarlanabileceği onlarca cihaz mevcut, sadece iPhone değil.
Öte yandan iOS tıpkı Windows gibi kapalı kaynağa sahip bir yazılım ve farklı donanımda cihazlarda çalıştırabilmek için yapmanız gereken uyarlamalara açık değil.

freewill'in söylediklerini çokça yurtdışı kaynak da doğruluyor. OneX ve S3'ün JellyBean ile çok daha başarılı hale geldiğine dair yorumlar var.

Android linux ios MAC tabanlı değil mi?
Bu elmanın genetiğini değiştirip armut yapmak gibi birşey.

Hepsi Unix.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android
, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları) için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için halihazırda 250,000'den fazla uygulama bulunmaktadır. Google Play ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanısıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.
Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. 2008'de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık hale gelmiştir.
Android, linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir, bu sistemde ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu java-uyumlu kütüphaneler ihtiva eden uygulama iskeleti üzerinden çalışır. Android, derlenmiş java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonerliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir.

iOS
(eski adıyla iPhone OS) Apple'ın orijinal olarak iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod Touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. Mac OS X'den türetilmiştir. iOS içinde 4 katman bulundurmaktadır: Core OS tabakası, Core Servisleri tabakası, Medya tabakası ve Cocoa Touch tabakası. Yazılım cihazın içinde 500 MB'lık bir alan kaplamaktadır.[SUP][1]

Alıntı:vikipedi [MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION][/SUP]

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Linux bir UNIX türevidir.
MacOSX bir UNIX bazlı işletim sistemidir.
iOS bir işletim sistemidir, MacOSX temelini oluşturan işletim sisteminin adıdır. MAC adında bir sistem/işletim sistemi türü yoktur.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İkisinin unix olması s3'e ios yüklemeyi mümkün hale getirmez.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben öyle bir şey demedim ki?
Hatta tam tersi, Android OS iPhone dahil çokça telefona yüklenebilirken iOS'u bu şekilde farklı telefonlara kurmak mümkün değildir dedim. Başka bişey mi dedim?

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben öyle bir şey demedim ki?
Hatta tam tersi, Android OS iPhone dahil çokça telefona yüklenebilirken iOS'u bu şekilde farklı telefonlara kurmak mümkün değildir dedim. Başka bişey mi dedim?
Kardeş ben elmanın(ios) genetiğini değiştirip armut(android) yapmak gibi bir şey diyorum.
Sen ikisi de meyve(unix) diyorsun.Buna takılmıştım sadece ama fikirlerimiz aynı sonuçta.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ios işletim sistemi için apple alcan yoksa ben şimdiye ohooo

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
IOS kapalı kaynak. Android açık kaynak

iki işletim sistemide ARM tabanlı ama iphone a yüklemen için iphone u özel donanım ile kırman ve ios u silmen sonra linux altında android kodlarını iphone a port etmen gerekiyor. IOS kapalı olduğu için ve sadece binary leri olduğundan android kullanan cihazı geçtim hiçbir telefona kurdurtmaz.

Gelelim stabilite konusuna. İnsanlar şunu es geçiyor nedense: IOS şu ürünlere yükleniyor: IPhone, IPad ve IPod

IPad 3 tane,
IPhone 6 tane
IPod Touch 5 tane.

Toplamda IOS kullanan 14 cihaz var.

Android e gelelim: Yüzlerce cihaz var.

14 cihaz için mi stabilite sağlarsın bir işletim sisteminde yoksa yüzlerce mi.

İşi daha da ilginç duruma getirelim. Android 100lerce farklı cihazda stabil ve uygulamalar çalıştırırken apple 14 cihazda tam uyum çalıştırıyor. Android bu konuda daha üstün çünkü desteği çok. Samsung, Sony, HTC, Motorola ki motorla ile Sony android konusunda samsung ile htc den daha stabil yazılım geliştiriyor burada IOS stabil ve hızlı demek abes kaçar.

Bu alışma meselesi ben android ile başladım ve ne zaman elime iphone alsam zorlanıyorum 3 tuşa alıştım galaxy serilerinde ve programlar açıkken geri butonuna ekranın üstüne elimi götürüp tıklaması deli ediyor. geri butonu galaxy de çok rahat kullananlar bilir. Baş parmağını çok az oynatarak internet sayfalarında oyunlarda vs de çok hızlı kullandırıyor.

Ha baktın donanım üreticinin stok romunu sevmedin özel ve çok hızlı romlar var. Samsung 4.0.4 öncesi çıkarttığı android sürümlerinde dengesizdi ama özel romla telefonun hakkını verebiliyordun. Şimdi akıllandı 4.1.1 ile telefon resmen parmağını çok az değdirsen bile ekranda direkt tepkime veriyor. Ben telefonu aldığımdan beri sadece stok rom kullanıyorum ve bu sefer olmuş diyorum.

Yukarıda Unix denmiş. Android Linux tabanlıdır. Kerneli linux, IOS ise Unix tir. Hatta BSD tabanlıdır (Darvin Kernel)

İkisi ap ayrı dünyadır.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
IOS kapalı kaynak. Android açık kaynak

iki işletim sistemide ARM tabanlı ama iphone a yüklemen için iphone u özel donanım ile kırman ve ios u silmen sonra linux altında android kodlarını iphone a port etmen gerekiyor. IOS kapalı olduğu için ve sadece binary leri olduğundan android kullanan cihazı geçtim hiçbir telefona kurdurtmaz.

Gelelim stabilite konusuna. İnsanlar şunu es geçiyor nedense: IOS şu ürünlere yükleniyor: IPhone, IPad ve IPod

IPad 3 tane,
IPhone 6 tane
IPod Touch 5 tane.

Toplamda IOS kullanan 14 cihaz var.

Android e gelelim: Yüzlerce cihaz var.

14 cihaz için mi stabilite sağlarsın bir işletim sisteminde yoksa yüzlerce mi.

İşi daha da ilginç duruma getirelim. Android 100lerce farklı cihazda stabil ve uygulamalar çalıştırırken apple 14 cihazda tam uyum çalıştırıyor. Android bu konuda daha üstün çünkü desteği çok. Samsung, Sony, HTC, Motorola ki motorla ile Sony android konusunda samsung ile htc den daha stabil yazılım geliştiriyor burada IOS stabil ve hızlı demek abes kaçar.

Bu alışma meselesi ben android ile başladım ve ne zaman elime iphone alsam zorlanıyorum 3 tuşa alıştım galaxy serilerinde ve programlar açıkken geri butonuna ekranın üstüne elimi götürüp tıklaması deli ediyor. geri butonu galaxy de çok rahat kullananlar bilir. Baş parmağını çok az oynatarak internet sayfalarında oyunlarda vs de çok hızlı kullandırıyor.

Ha baktın donanım üreticinin stok romunu sevmedin özel ve çok hızlı romlar var. Samsung 4.0.4 öncesi çıkarttığı android sürümlerinde dengesizdi ama özel romla telefonun hakkını verebiliyordun. Şimdi akıllandı 4.1.1 ile telefon resmen parmağını çok az değdirsen bile ekranda direkt tepkime veriyor. Ben telefonu aldığımdan beri sadece stok rom kullanıyorum ve bu sefer olmuş diyorum.

Yukarıda Unix denmiş. Android Linux tabanlıdır. Kerneli linux, IOS ise Unix tir. Hatta BSD tabanlıdır (Darvin Kernel)

İkisi ap ayrı dünyadır.
Kardeş sonuna kadar haklısı ama son cümle hatalı."Linus Torvalds tarafından temelleri atılan Linux, UNIX olmayıp bir UNIX türevidir. UNIX'ten ilham alan, bir grup bağımsız yazılımcı tarafından geliştirilen bir işletim sistemi çekirdeğidir"(kaynak:vikipedi)

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İlham alınmış ama kernel yapısı çok farklı. BSD(Unix) linux a oranla daha stabil(Freebsd den biliyorum) keşke birebir linux unix gibi olsaydı... Çok daha iyi olurdu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
android bir telefona ios yüklenir mi bilmem ama android markette(google play store) ios fake bulunmakta. belki gerçek ios olmayabilir ama görüntüsü ve kullanım şekli neredeyse aynı.
ben kendim denediğimde şunları gördüm:
-app store'a tıklanınca android market açılıyor
-safari'ye tıklanınca google açılıyor
-pusula yok(kendi telefonunuzda da yoksa)
-arama sayfasında klavye kendi telefonunuzun klavyesi olarak çıkıyor
-telefon içinde sesli arama yok
vb.

makaron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum androidin verdiklerini ios da bulamazsın , iosun androidden farkı bilen veya bilmeyenin kullanabilmesidir. android ise kullanmayı bilene mükemmel , bilmeyene ise ızdırap gibidir bu yüzden kendine güveniyorsan s3 al ve bu ios aşkından da vazgeç derim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen kardeşim benim çok haklıısın bakn mesela ios her ne kadar stabil olsa da biraz daha işletim sistemi desen çok basit yani arayüzü tasarım desen ı phone 4s le 5 arasında inanılmaz bariz fark var :D yani anlayacağınız o ki amerikalının biri çıkartıyo bi tane tek tuşlu telefon bide ısırılmış elma insanlara cazip geliyo simdi samsung yazısı mı ısırılmış elma mı ? tabi kide ısırılmış elma insanlar ı phonu ortamdan dolayı alıyo masaya koyuyo sonra şekil oluyo diğer tleefonlara bok atıyo

merts

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sende daha stabil bir rom yükle :biggrin:

Msfk

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Şu konu kilitlense iyi olur, geçen sene açılmış.Gereksiz yere yukarılara çıkıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ios bence harika olağan üstü bir işletim tabikide gerçekten kullanmayı biliyorsan