Galaxy Mega Batarya sorunu

dumluc4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar galaxy mega kullanıcısıyım. 2 bataryam var. Yedek bataryamı doldurup cıkarıyorum, digerini takıp doldurup gün icinde kullanıyorum. Ilginc durum ise batarya bitip yedek bataryayı takıp telefonu açtığımda tamamen dolu batarya % 30 seviyelerinde açılıyor. Bi garip olay da telefonu kullanmayıp bırakırsam sarj yüzdesi yükseliyor kendi kendine. Az önce yedek bataryamı takıp actım sarj % 32 de açıldı şimdi ise % 35 sarj. Yukseliyor kendi kendine. Bu nasıl bi sorun arkadaslar bu nasıl düzeltebilirim bi yardım edin.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bataryaları ne zamandır kullanıyorsun ve yanında nasıl taşıyorsun fazla sıcak veya fazla soğuğa sokuyormusun bataryaları ?

dumluc4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bataryaları ne zamandır kullanıyorsun ve yanında nasıl taşıyorsun fazla sıcak veya fazla soğuğa sokuyormusun bataryaları ?

Telefonu ben yeni aldım 1 ay felan oldu. 2. El ama. Benden önceki sahibi ne kadar kullandı bilemem. Arada yanıma alıyorum cebimde ısınmıs olabilirmi havada sıcak ya. Normalde evde duruyorlar.

dumluc4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkaaslar yokmu yardımcı olabilecek biri ?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Büyük ihtimalle bataryaların sorunlu. Telefonu ve orjinal bataryasını yanınıza alıp servise uğrarsanız yeni batarya verebilirler. Bunun dışında yapabilecek pek bir şey yok... Karşılaştığınız durum sıvı teması sonrasında yada bataryanın dengesiz kullanımından dolayı oluşmaktadır.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Telefonu ben yeni aldım 1 ay felan oldu. 2. El ama. Benden önceki sahibi ne kadar kullandı bilemem. Arada yanıma alıyorum cebimde ısınmıs olabilirmi havada sıcak ya. Normalde evde duruyorlar.

Sıcak ve ya soğuktan kastım aşırı soğuktan aşırı sıcak a geçtiysen diye dedim soğuk hava deposunda çalışanların çoğunda bu sorunla karşılaşıyorlar , soğuk sıcak derken batarya ömrünü hızlıca yitiriyor.

dumluc4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Batterystats.bin dosyasını silip telin sarjı bitirip % 100 doldurmam gerektigini okudum internette. Faydası olur insallah

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Batterystats.bin dosyasını silip telin sarjı bitirip % 100 doldurmam gerektigini okudum internette. Faydası olur insallah
Kardeşim bataryayı her değiştirdiğinde aynı sorunu alacaksın staatları temizlemek sana bir fayda sağlamaz.

tekno159

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arama ekranına *#0228# yaz ve Quick start'a bas. Tekrar şarj et. Belki bir faydası olur.